Plácáte přes ruku?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1212
24.1.12 10:50

Neplácám. Kdysi, před synovo prvním rokem, jsem zkusila plácat přes ruku, ale efekt to nemělo žádný, spíš opačný.
Změnila jsem svůj přístup k synovi a už není potřeba ho plácat.

Jinak - se sestrou jsme plácány byly, přes ruku, přes zadek a v těsně předškolním a mladším školním věku i vařečkou na zadek. Ale žádné řezání hlava nehlava, spíš rádoby tzv. výchovné.
Sestra z toho má dodnes srandu, ale já si to pořád nesu v sobě jako velkou křivdu.
Když jsme se o tom v dospělosti bavily s našima (které milujeme a oni nás), tak řekli, že podle našeho tehdejšího chování by to tipovali přesně opačně a že je nikdy nenapadlo, že bychom to mohly vnímat takhle extrémně odlišně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50166
24.1.12 10:50
ejmy píše:
I plácnutí je násilí, říkejte si co chcete. A dělejte si to jak chcete. Já jen píšu, že jsou i jiná řešení. A člověku, který pro tohle nemá cítění, se to dost blbě vysvětluje :) hlavně když není otevřený jiným názorům. Já vaše názory beru, poslouchám zkušenosti, zajímá mě to. Vy? Tvrdě si stojíte za svým, nepřipouštíte si, že to jde i jinak a přijde mi, že jste i nepříjemné a podrážděné (některé). I nesouhlas se dá vyjádřit jinak.

Ne pokaždé pomůže domluva a plácnutí přes ruku je někdy účinější než dvouhodinová domluva ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Scarlett2011
24.1.12 10:52

Neplacam a placat nebudu!
Neodsuzuji ty co placaji, ale ja to nepovazuji za vhodne a vychovne.
Navic ziju v zahranici a tady by mi za to dite mohli sebrat a to si zamozrejme nerisknu. :)
Ale neznamena to, ze moje dite bude nevychovane, to opravdu ne! Jsou ale i jine metody a daleko dustojnejsi pro dite, ktere docili stejneho vysledku.

• Citovat
  • Upravit
589
24.1.12 10:53

musím napsat taky svuj názor,jinak to nešlo ;) já osobně,než se mi narodil muj první syn,jsem si řekla,že své dítě vychovám jinak než jsme byla já(mamka mi občas dala na zadek,přes prsty..)že se o to alespon pokusím,ano v prvních pár měsících se mi to zdárně dařilo,než mi syn začal lovit ve skříních,dokonce i zajištěných a sahat na kabely,vždy jsem přiskočila a hned mu to „vysvětlila-krátce-nesmíš!“no jo,dítko beztak za pár to udělalo znovu a znovu-já byla trpělivá,než mi šlo na ty kabely znovu a plácla jsem jej přes ručku-jsem krutá já vím :D ale už tam nešlo!netýrám ho-miluju ho,jen jsem se bála možného urazu a jelikož mu nemužu být za zadkem pořád…no a ted mám dvojčata a nedělám to jinak-zkuste jim to vysvětlit :D nebiji je!!a necítím se že své dítě týrám,jen jej chráním!!a vím jednu věc-mají ze mne respekt a jako rodič si ho zasloužím,vidím kolikrát vysvětlující maminky v obchodáku a dítko do nich vesele kope,brr,…mám se svými dětmi pěkný vztah a miluji je a za nic na světě bych jim neublížila!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
938
24.1.12 10:53

I takové případy jsou. Že už je to pak i za prkotiny. Ale je to vaše věc, nejlíp víš, co funguje. Mně se „můj styl“ ověřil u spousty případů, ale dá to trochu zabrat. Navíc jsem možná i dost ovlivněná tím, jak moc jsem citlivá. A hrozné mi přijde, jak často se teď vynořují případy o týrání dětí. Tím nechci říct, že plácání po ruce je nějaké týrání (některým bych totiž i dost nahrála na chytré řeči), jen jsem si na to vzpomněla. Prostě tvrdím, že to jde i jinak, ale každý máme svůj způsob :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
24.1.12 10:54
Lastkecka píše:
Maddlen píše:
Neplácám. Ruku jí ale pevněji chytnu, a řeknu hezky z očí do očí s patřičně naštvaným výrazem NE!!!
Ten naštvaný pohled u vás zabírá? Ten náš se vždycky začne culit :nevim:

Kupodivu jo. Když jsem naštvaná a zlobím se na ni, tak někdy začne i nabírat do pláče - jenže to mi pak zabude i líto. Ale funguje to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50166
24.1.12 10:55
Maddlen píše:
Lastkecka píše:
Maddlen píše:
Neplácám. Ruku jí ale pevněji chytnu, a řeknu hezky z očí do očí s patřičně naštvaným výrazem NE!!!
Ten naštvaný pohled u vás zabírá? Ten náš se vždycky začne culit :nevim:
Kupodivu jo. Když jsem naštvaná a zlobím se na ni, tak někdy začne i nabírat do pláče - jenže to mi pak zabude i líto. Ale funguje to.

U nás to taky občas funguje, ale jak kdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
938
24.1.12 10:56

MUFICEA: Nejprve si přečti co jsem psala předtím. S dítětem se 2 hodiny v žádném případě nedá diskutovat!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50166
24.1.12 10:57
ejmy píše:
MUFICEA: Nejprve si přečti co jsem psala předtím. S dítětem se 2 hodiny v žádném případě nedá diskutovat!

Diskuzi jsem nečetla, to máš recht :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
24.1.12 10:57
ejmy píše:

Myslím, že to bylo obrazně řečeno 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
589
24.1.12 10:58

každá máme svuj názor na výchovu a každá máme nárok říkat,že zrovna my to děláme skvěle…my máme ty děti na starost a my za ně zodpovídáme,takže co je výchovné či není záleží na každém rodiči!takže pokud si někdo myslí že zrovna ten to dělá výchovně-dobrá,at si to zkouší na svém dítěti,neuznávám bití atd…to né proboha,ale plácnutí výchovné nepovažuji za týrání!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50166
24.1.12 10:59
devanikola píše:
každá máme svuj názor na výchovu a každá máme nárok říkat,že zrovna my to děláme skvěle…my máme ty děti na starost a my za ně zodpovídáme,takže co je výchovné či není záleží na každém rodiči!takže pokud si někdo myslí že zrovna ten to dělá výchovně-dobrá,at si to zkouší na svém dítěti,neuznávám bití atd…to né proboha,ale plácnutí výchovné nepovažuji za týrání!!

Tak to je trefný názor :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Scarlett2011
24.1.12 11:00

Ono to totiz neni o tom, ze se clovek rozhodne, ze sve dite nebude placat a tim to konci.
Takhle by to asi nefungovalo a z toho jsou pak prave ti nevychovani spratkove.
Kdyz se rozhodnu pro tuto metodu, musim se vzdelavat v komunikaci.
Ve chvili, kdy se naucim komunikovat efektivne, pak to teprve pujde.
Nemuzete donekonecna opakovat ne, tohle nesmis a ocekavat, ze to to dite pochopi. :)

• Citovat
  • Upravit
589
24.1.12 11:02
ejmy píše:
I takové případy jsou. Že už je to pak i za prkotiny. Ale je to vaše věc, nejlíp víš, co funguje. Mně se „můj styl“ ověřil u spousty případů, ale dá to trochu zabrat. Navíc jsem možná i dost ovlivněná tím, jak moc jsem citlivá. A hrozné mi přijde, jak často se teď vynořují případy o týrání dětí. Tím nechci říct, že plácání po ruce je nějaké týrání (některým bych totiž i dost nahrála na chytré řeči), jen jsem si na to vzpomněla. Prostě tvrdím, že to jde i jinak, ale každý máme svůj způsob :)

samozřejmě že když to slyším jak týrá někdo své děti tak mi to rve srdce-jak říkám miluji své děti,ale vím že nemužu do nich pořád hučet a když se jim nechce tak mě třeba ani neposlechnou-jsou malé a nevědí co jim vlastně pořádně vysvětluji,plácnutím jim neuberu na osobnosti či na psychice-mám tři děti takže to řeším takto…ale synkovi už jsou 4roky a tomu to vysvětlím lehčeji než těm dvouletým cácorám :D takže tak,neberu ti to,ale ani neodsuzuji „plácnutí“!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Scarlett2011
24.1.12 11:03
devanikola píše:
musím napsat taky svuj názor,jinak to nešlo ;) já osobně,než se mi narodil muj první syn,jsem si řekla,že své dítě vychovám jinak než jsme byla já(mamka mi občas dala na zadek,přes prsty..)že se o to alespon pokusím,ano v prvních pár měsících se mi to zdárně dařilo,než mi syn začal lovit ve skříních,dokonce i zajištěných a sahat na kabely,vždy jsem přiskočila a hned mu to „vysvětlila-krátce-nesmíš!“no jo,dítko beztak za pár to udělalo znovu a znovu-já byla trpělivá,než mi šlo na ty kabely znovu a plácla jsem jej přes ručku-jsem krutá já vím :D ale už tam nešlo!netýrám ho-miluju ho,jen jsem se bála možného urazu a jelikož mu nemužu být za zadkem pořád…no a ted mám dvojčata a nedělám to jinak-zkuste jim to vysvětlit :D nebiji je!!a necítím se že své dítě týrám,jen jej chráním!!a vím jednu věc-mají ze mne respekt a jako rodič si ho zasloužím,vidím kolikrát vysvětlující maminky v obchodáku a dítko do nich vesele kope,brr,…mám se svými dětmi pěkný vztah a miluji je a za nic na světě bych jim neublížila!!

Ja jsem kabely schovala a uz nemusim ani nic vysvetlovat. :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML