Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
jj mas pravdu, delaji to vsichni, manzel to chytil od nich
s oblibou stoji u prostred nasi pidi kuchyne, vidi, ze se mi tam plete, ale neuhne ani o krok, dokud ho nepozadam ![]()
mlouvam se za OT
Myslím, že pod zkratkou RaR se skrývá „respektovat a být respektován“, sice jsem to spíš zaznamenala pod zkratkou RABR, ale myslím, že je to ono.
lucie.t píše:
jj mas pravdu, delaji to vsichni, manzel to chytil od nichs oblibou stoji u prostred nasi pidi kuchyne, vidi, ze se mi tam plete, ale neuhne ani o krok, dokud ho nepozadam
mlouvam se za OT
Jj, ja kvuli tomu nemuzu chodit nakupovat do supermarketu. Uplne me to vytaci k nepricetnosti. ![]()
ladida.l píše:
Myslím, že pod zkratkou RaR se skrývá „respektovat a být respektován“, sice jsem to spíš zaznamenala pod zkratkou RABR, ale myslím, že je to ono.
Tak to je presne vychova, kterou ja praktikuju. ![]()
Dajdula píše:MarkyM píše:To by mě taky zajímalo. Si matně ze školy vybavuju, že o RAR jsmesi říkali v souvislosti s léčbou hemoroidů, ale to asi nebude ono
Co je to RaR?.
RaR = Respektovat a být respektován
Je to taky název knížky, ale ta je zaměřena spíš na starší děti - školáky.
Vůbec bych tuhle metodu nebrala vážně, kdyby nám ji nedoporučili ve školce.
![]()
lucie.t píše:
jj mas pravdu, delaji to vsichni, manzel to chytil od nichs oblibou stoji u prostred nasi pidi kuchyne, vidi, ze se mi tam plete, ale neuhne ani o krok, dokud ho nepozadam
mlouvam se za OT
Chlap no ![]()
ladida.l píše:
Aha ![]()
Holky, pripadam si trapne, ale co to znamena OT? Ja uz nad tim premyslim strasne dlouho a nemuzu na to prijit. ![]()
Scarlett2011 píše:
Holky, pripadam si trapne, ale co to znamena OT? Ja uz nad tim premyslim strasne dlouho a nemuzu na to prijit.
out of topic - mimo téma
taky mi to kdysi musel chlap vysvětlit
lucenka píše:Scarlett2011 píše:out of topic - mimo téma
Holky, pripadam si trapne, ale co to znamena OT? Ja uz nad tim premyslim strasne dlouho a nemuzu na to prijit.
Dekuju moc, ja porad premyslela v cestine. ![]()
alifie píše:ciniminisek píše:
Nějak nechápu poslední příspěvek,to jako,si myslíte,že když jdu s dětmi na schůzi tak je biju za to,že tam jsou hluční![]()
Nevím. Pleskla byste dítě, kdyby rušilo na schůzi?
(Já ne, kdyby kluci rušili, odešla bych ze schůze.)Chtěla jsem pouze říct, že i nepleskací výchova funguje.
Kdybych plácla jednoleťáka (nebo i tříleťáka), tak akorát bude ječet jak tur, ale výchovný efekt delší než minutu to mít nebude. - Experimentálně ověřeno na starším synovi. Na násilí (plesknutí po ruce) reagoval agresivitou.
Myslím, že pokud najedete u batolat na pleskací výchovu, tak později až budete chtít tělesně potrestat šestileté dítě, tak zjistíte, že plácnutí nezabere.Na mě plácnutí nezabíralo, takže moji rodiče postupně přešli od plácnutí přes ručičku na vařechu a řemen. A to jsem měla poměrně rozumné a mírné rodiče v porovnání se spolužáky.
Určitě ne,jak jsem psala výše,odešla bych stejně tak jako vy. ![]()
Na mého skoro sedmiletého syna platí pouze výhružka „plácnutím“
Já byla bita jako žito,nikdy bych,nejen z tohoto důvodu ne dítě nevzala řemen.
Mé děti,by si uhodit rodiče nikdy nedovolili,zkusili to pouze jednou,každý.Teď když roční holce ručička ujede,zasekne se a ví,že udělala něco co nemá.
Určitě bych nepraštila dítě,že vběhlo do silnice,to je ale debata na delší dobu.Plácnu přes ručičku jen vyjímečně.(většinou jak jsem psala výš stačí pohled a důrazné oslovení)
lucenka píše:Scarlett2011 píše:
Holky, pripadam si trapne, ale co to znamena OT? Ja uz nad tim premyslim strasne dlouho a nemuzu na to prijit.out of topic - mimo téma
taky mi to kdysi musel chlap vysvětlit
a ja myslela „Odboceni od Temata“ jsem nad tim taky dlouho premyslela a napadlo me tohle ![]()
Tak abych řekla pravdu tak už se mi párkrát stalo,že jsem malou přes ručičku plácla.Moje dítě totiž ani trošku nerozumí slovu NEnebo TYTYTY prostě jde a to co jsem ji zakázala to udělá.Já to teda nemám ráda udělala jsem to asi 3× a i z toho má stejně srandu.Pokaždé,když sem ji plácla tak se podívala na ty ruce nastavila je a řekla tětě (ještě) No takže na ni stejně neplatí ani tohle.Stalo se mi,že jsem ji plácla ale už to nedělám.Nereaguje ani na to tak to řeším tak,že ji šoupnu do postýlky a to potom pochopí a když ju vytáhnu tak to neudělá.Jinak mě sestra říkala,že se jednou potkala se sousedama u doktorky a když se ptala s čím tam jsou tak jí řekly,že malej zlobil oni ho plácly přez ruku a zlomily mu tím dva prsty.Přesto,že ta rána nebyla velká tak doktorka jim na to řekla,že si na to mají dát bacha,že stačí málo a ty prsty tomu prckovi jednoduše zlomí protože mají ještě slabí kostičky.
To co popisujes, ale bohuzel neni jejich nevychovanost. Delaji to uplne vsichni Britove.

Falesne mi to neprijde. Pracovala jsem skoro 3 roky s pubertakama 15-19 let a prisli mi sice jini nez Cesi, ale urcite ne nevychovani.