Plácáte přes ruku?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Scarlett2011
24.1.12 14:49
lucie.t píše:
Scarlett ja si zas myslim, ze by anglickym detem jedna dobre mirena neuskodila. ano, jsou same prosim a dekuji, ale podle me je to falesne a ve skutecnosti by te nejradeji poslaly nekam. ceske dite ti mnohdny rekne na rovinu, at jdes do pr… a hned je jasno :mrgreen:
treba kdyz jdu s kocarem, stoji na chodniku, celem ke me a neco probiraji. celou dobu vidi, ze se k nim blizim, ale neuhnou ani o krok. zastavim se u nich a cekam…nic, delaji, ze me nevidi. az kdyz je pozadam, tak se zacnou prekotne omlouvat, ale pohledy mluvi za vse.
ale jasne v kazde zemi najdes slusne a nevychovane

To co popisujes, ale bohuzel neni jejich nevychovanost. Delaji to uplne vsichni Britove. :(
Falesne mi to neprijde. Pracovala jsem skoro 3 roky s pubertakama 15-19 let a prisli mi sice jini nez Cesi, ale urcite ne nevychovani. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
4989
24.1.12 14:54

jj mas pravdu, delaji to vsichni, manzel to chytil od nich :cert: s oblibou stoji u prostred nasi pidi kuchyne, vidi, ze se mi tam plete, ale neuhne ani o krok, dokud ho nepozadam :zed:
mlouvam se za OT

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
24.1.12 14:55

tak co je to to RaR :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
24.1.12 14:59

Myslím, že pod zkratkou RaR se skrývá „respektovat a být respektován“, sice jsem to spíš zaznamenala pod zkratkou RABR, ale myslím, že je to ono.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Scarlett2011
24.1.12 15:00
lucie.t píše:
jj mas pravdu, delaji to vsichni, manzel to chytil od nich :cert: s oblibou stoji u prostred nasi pidi kuchyne, vidi, ze se mi tam plete, ale neuhne ani o krok, dokud ho nepozadam :zed:
mlouvam se za OT

Jj, ja kvuli tomu nemuzu chodit nakupovat do supermarketu. Uplne me to vytaci k nepricetnosti. :)

• Citovat
  • Upravit
Scarlett2011
24.1.12 15:01
ladida.l píše:
Myslím, že pod zkratkou RaR se skrývá „respektovat a být respektován“, sice jsem to spíš zaznamenala pod zkratkou RABR, ale myslím, že je to ono.

Tak to je presne vychova, kterou ja praktikuju. :)

• Citovat
  • Upravit
17221
24.1.12 15:03
Dajdula píše:
MarkyM píše:
Co je to RaR? :oops:
To by mě taky zajímalo. Si matně ze školy vybavuju, že o RAR jsmesi říkali v souvislosti s léčbou hemoroidů, ale to asi nebude ono :oops: .
:lol:

RaR = Respektovat a být respektován
Je to taky název knížky, ale ta je zaměřena spíš na starší děti - školáky.
Vůbec bych tuhle metodu nebrala vážně, kdyby nám ji nedoporučili ve školce. :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
24.1.12 15:20
lucie.t píše:
mlouvam se za OT

Chlap no :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
24.1.12 15:20
ladida.l píše:
Myslím, že pod zkratkou RaR se skrývá „respektovat a být respektován“, sice jsem to spíš zaznamenala pod zkratkou RABR, ale myslím, že je to ono.

Aha :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Scarlett2011
24.1.12 15:24

Holky, pripadam si trapne, ale co to znamena OT? Ja uz nad tim premyslim strasne dlouho a nemuzu na to prijit. :oops:

• Citovat
  • Upravit
lucenka
24.1.12 15:27
Scarlett2011 píše:
Holky, pripadam si trapne, ale co to znamena OT? Ja uz nad tim premyslim strasne dlouho a nemuzu na to prijit. :oops:

out of topic - mimo téma

taky mi to kdysi musel chlap vysvětlit

• Citovat
  • Upravit
Scarlett2011
24.1.12 15:28
lucenka píše:
Scarlett2011 píše:
Holky, pripadam si trapne, ale co to znamena OT? Ja uz nad tim premyslim strasne dlouho a nemuzu na to prijit. :oops:
out of topic - mimo téma

Dekuju moc, ja porad premyslela v cestine. :)

• Citovat
  • Upravit
7782
24.1.12 17:11
alifie píše:
ciniminisek píše:
Nějak nechápu poslední příspěvek,to jako,si myslíte,že když jdu s dětmi na schůzi tak je biju za to,že tam jsou hluční 8o 8o

Nevím. Pleskla byste dítě, kdyby rušilo na schůzi?
(Já ne, kdyby kluci rušili, odešla bych ze schůze.)

Chtěla jsem pouze říct, že i nepleskací výchova funguje.

Kdybych plácla jednoleťáka (nebo i tříleťáka), tak akorát bude ječet jak tur, ale výchovný efekt delší než minutu to mít nebude. - Experimentálně ověřeno na starším synovi. Na násilí (plesknutí po ruce) reagoval agresivitou. :mrgreen:

Myslím, že pokud najedete u batolat na pleskací výchovu, tak později až budete chtít tělesně potrestat šestileté dítě, tak zjistíte, že plácnutí nezabere. :lol: Na mě plácnutí nezabíralo, takže moji rodiče postupně přešli od plácnutí přes ručičku na vařechu a řemen. A to jsem měla poměrně rozumné a mírné rodiče v porovnání se spolužáky. :(

Určitě ne,jak jsem psala výše,odešla bych stejně tak jako vy. ;)
Na mého skoro sedmiletého syna platí pouze výhružka „plácnutím“
Já byla bita jako žito,nikdy bych,nejen z tohoto důvodu ne dítě nevzala řemen.
Mé děti,by si uhodit rodiče nikdy nedovolili,zkusili to pouze jednou,každý.Teď když roční holce ručička ujede,zasekne se a ví,že udělala něco co nemá.
Určitě bych nepraštila dítě,že vběhlo do silnice,to je ale debata na delší dobu.Plácnu přes ručičku jen vyjímečně.(většinou jak jsem psala výš stačí pohled a důrazné oslovení)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
24.1.12 17:46
lucenka píše:
Scarlett2011 píše:

out of topic - mimo téma

taky mi to kdysi musel chlap vysvětlit

a ja myslela „Odboceni od Temata“ jsem nad tim taky dlouho premyslela a napadlo me tohle :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
24.1.12 17:55

Tak abych řekla pravdu tak už se mi párkrát stalo,že jsem malou přes ručičku plácla.Moje dítě totiž ani trošku nerozumí slovu NEnebo TYTYTY prostě jde a to co jsem ji zakázala to udělá.Já to teda nemám ráda udělala jsem to asi 3× a i z toho má stejně srandu.Pokaždé,když sem ji plácla tak se podívala na ty ruce nastavila je a řekla tětě (ještě) No takže na ni stejně neplatí ani tohle.Stalo se mi,že jsem ji plácla ale už to nedělám.Nereaguje ani na to tak to řeším tak,že ji šoupnu do postýlky a to potom pochopí a když ju vytáhnu tak to neudělá.Jinak mě sestra říkala,že se jednou potkala se sousedama u doktorky a když se ptala s čím tam jsou tak jí řekly,že malej zlobil oni ho plácly přez ruku a zlomily mu tím dva prsty.Přesto,že ta rána nebyla velká tak doktorka jim na to řekla,že si na to mají dát bacha,že stačí málo a ty prsty tomu prckovi jednoduše zlomí protože mají ještě slabí kostičky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí