Dvouleté dítě říká maceše máma, co s tím?

45
24.8.25 19:12

Dvoulete dite rika maceše mama

Ahoj, jsem tu nová.
Chci se zeptat… co by jste dělali, kdyby vaše dvoulete dite říkalo nejen Vám ale i přítelkyni od expartnera „mama“..
S tou pritelkyni jsem to konzultovala a ta mi jen odpověděla, že ji opravovat nebude. Chtěla jsem aby ji učily že ona je teta.. ale s ní není žádná řeč. S otcem domluva též není. Toho to vyloženě těší.
Vztahy mezi mnou a otcem jsou vyhrocené. Dela naschvaly a budeme se o malou soudit.
Otec říkal, že ji malá říká sama od sebe " mama " ale že ji to nikdo neučí, já tomu nevěřím.
Otec má prozatím rozšířený soudně daný styk. Takže s dcerkou jsou celkem často, skoro stejny cas jak já.
Moc mě tady tohle trápí a nevím jak to mám dál řešit… děkuji za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
24.8.25 19:14

Ještě v tom nemá jasno. U nás dvouletý syn říkal máma i babičkám, pak přestal a začal říkat táta a to i mně. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
45
24.8.25 19:18

To je fakt, jenomže se obávám že pokud ji nebudou opravovat tak ji tak bude říkat i když bude starší… :( toho se právě bojím že ji budou plést hlavičku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25496
24.8.25 19:19
@Martulaaa píše: Více

slečna je na hlavu - tohle se fakt nedělá.. macechám se běžně říká buď teto nebo jménem…leda pokud vlastní máma nefunguje a macecha plní stabilně roli mámy, tam to lze chápat - ale to není tento případ..
no, mám strach, že to oslovení bude jen začátek a pokud se nebudete snažit o solidní domluvu - klidně i cestou mediace - tak bude ještě hůř…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3734
24.8.25 19:21

Plest hlavicku? A vy ji hlavicku nepletete, kdyz najednou tatinek s maminkou nejsou spolu, ale maji doma jine tety a strejdy, a mala mezi vami pendluje? Chudak dite. Resis fakt cicoviny. :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37015
24.8.25 19:22

Je malá. Mě řeknou naše děti kolikrát babi když jsou chvíli u babičky, manželovi dědo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25496
24.8.25 19:24
@JancaS84 píše: Více

to je normální přeřek, když spolu dýl jsou.. ale tady macecha přímo řekla, že dítko opravovat nebude… mně by to teda vadilo, máma je jen jedna. Ani jako vlídná macecha jsem nikdy neměla tyto ambice a vím, kde je moje místo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
24.8.25 19:28

Ja se o domluvu snažím, ale bohužel otec je narcis a jakákoliv domluva s ním není možná. Kdykoliv se snažím na něčem s ním domluvit, udělá přesně pravý opak toho. Jen kvůli tomu aby vznikl konflikt. Tohle pojmenování macechy dcerkou jde stoprocentně z jeho strany, protože mě několikrát provokoval tím, že třeba když si malou vyzvedaval tak ji řekl " Pojď, jdeme za mamou".. a šli domů, takže myslel, že za tou přítelkyni. A nebo na mě ukazoval a říkal ji že nejsem její maminka, že jsem cizí paní. Jen z důvodu provokace…
Ale myslela jsem si, že bude domluva alespoň s tou jeho přítelkyní, ale očividně jsou stejného ražení. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
24.8.25 19:31

@Fee-bee my nejsme spolu od porodu. I tohle se bohužel stává…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3734
24.8.25 19:31

A muzes mi prozradit, proc sis s takovym clovekem porizovala potomka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3734
24.8.25 19:32

O to vic by me zajimala odpoved na moji horni otazku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
24.8.25 19:34

@Fee-bee můžu.
Dite je naplánované.. jednoduše jsem nechtěla jít na potrat a jsem strašně šťastná že dcerku mám. Ale ty naschvaly otce jsou k zblazneni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3734
24.8.25 19:35

V normalnich rodinach se tohle nestava. S tvym problemem bych si nelamala hlavu, beztak bude mit nejspis jeste cet dalsich maminek a tatinku. Chudak prcek. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3734
24.8.25 19:38

Naplanovana? Proc bys pak uvazovala o potratu? Nejak mi to prijde pritazene za vlasy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
24.8.25 19:40

@Fee-bee no bohatě stačí když v té " nenormální rodině " jak vy říkáte je jen jeden nenormální člověk který to vše kazí.
Byla bych ráda kdyby jste si takové kecy ospustila, já za to nemůžu, že otec dělá naschvaly…
 Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna