Dvouleté dítě potřebuje přibrat
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Dvouletí dítě potřebuje přibrat
Ahoj, potřeboval bych poradit co dávat k jídlu 28měsíční dítě aby přibralo. Hlavně na svačinky. Po čem se nejvíce přibírá, vůbec nemám ponětí. Malý je hrozně podvyživený, lezou mu žebra, nechce jíst, pokaždé je to skoro násilím, tak když už do něho něco dostanu tak at je to hodně kalorické. Napadají mě ovesné vločky..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Prosím tě, a kolik váží
To konstatovala i Dr., že je podvýživený ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Asi bych se porozhlédla po bylinných preparátech, co by měli zvýšit chuť k jídlu. Zas bych ho za každou cenu neplácala stylem „když už, tak ať je to kalorická bomba“, protože by se mohlo stát, že mu budou chybět vitamíny, které získá z ovoce a zeleniny a to zrovna kalorická bomba není ![]()
Jinak se připojuju k dotazu kolik váží a měří, že se o něm dá říct, že je podvyživený ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj. Obě moje holky jsou na spodní hranici růstového grafu (poměr hmotnost/výška) a abych řekla pravdu, tak se ani nesnažím je krmit něčím jen proto, aby rychle přibraly. Mladší dcera třeba jí celkem dost (víc než ta starší, a to mají od sebe skoro 4 roky), jen se snažím, aby to co jedly, bylo kvalitní. Občas jim nějaký mlsek dám (starší i čokoládu, mladší zatím ne), ale radši jim přilepšuju ovocem, jogurtama a masem.
Myslím si, že pokud dítě přibere z nevhodných potravin, je to horší, než když váží míň
.
Příspěvek upraven 20.07.11 v 13:21
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Našla jsem třeba TOTO . Ale výrobců bude určitě víc, to já jen že jsem měla dobrou zkušenost s jiným sirupem od Pediakidu, tak jsem mrkla, jestli nedělá i něco na to povzbuzení chuti, tak to prosím neberte jako reklamu
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No kolik ted má na výšku nevím, musím ho změřit ale váží 11kg, je takový drobný aoproti vrstevníkům malý skoro o hlavu. Pořád poslouchám hlavně od příbuzných jaký to je chudáček podvýživený, jak vypadá nezdravě a že mu nedávám najíst.Ale on prostě nechce jíst. Na snídani mu dám kaši, svačinka ovoce, oběd klasicky, pak dojídá obě a večer jogurt nebo přesnidávka. V roce měl 10kg a ted ve dvou má 11kg. Sladkosti nechce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
markone píše:
No kolik ted má na výšku nevím, musím ho změřit ale váží 11kg, je takový drobný aoproti vrstevníkům malý skoro o hlavu. Pořád poslouchám hlavně od příbuzných jaký to je chudáček podvýživený, jak vypadá nezdravě a že mu nedávám najíst.Ale on prostě nechce jíst. Na snídani mu dám kaši, svačinka ovoce, oběd klasicky, pak dojídá obě a večer jogurt nebo přesnidávka. V roce měl 10kg a ted ve dvou má 11kg. Sladkosti nechce.
A co na to doktorka? Pokud nepřibírá tak jak má (nedrží se plus minus stejné křivky), tak by měla doktorka zkusit najít příčinu. A to že má přibrat ti říká i doktorka nebo je to „jen“ tlak z rodiny a okolí? To já znám, taky to často slýchávám, že jsou holky hubené a jestli jim dám pořádně najíst (=knedlíky a tak)
. A že jsem Anežce ve 2 letech ani tu čokoládu nedopřála a jaké že to má chudinka dětství
. Doktorka je v tomhle rozumná, hlídá, aby se holky moc neodchylovaly od křikvy. Anežka jednou (tuším mezi 3. a 4.rokem) z té své křivky hodně spadla, tak nás doktorka zvala častěji na převážení a dělala jí nějaké odběry, ale Anežka to pak tak nějak dohonila, takže snad bylo vše OK.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky, no tak já nevím, ale mě nepřijde, že by 11kg u dvouletýho dítěte bylo až tak málo… Našemu je skoro 4,5 a má okolo 14-15kg… A je docela dlouhej a přijde mi akorát.
- Citovat
- Upravit
No 11 kilo je opravdu dost málo a pokud je takhle malej.
A jak jste velcí vy ? Kamarádka má chlapečka, kterej v pěti letech měří 103 cm, což je taky dost málo. Honili je pov šech možnejch vyšetřeních, aby zjistili, jestli mu nebudou muset podávat růzstový hormony, tak zatím ne, ale je na spodní hranici křivky. Ale on nemá bjet po kom velkej, oba rodiče jsou průměrný postavy, tak jestli to není i u vás. A z toho co jsi psal, tak mi nepřipadá, že by málo jedl. Kamarádka to do něj musela taky takhle šťouchat, jinak sám by si o jídlo neřekl, stejně bojovala i s pitím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Majdě budou tři a ručička se hooodně pozvolna blíží ke 12ti kilům…
Třeba bude prostě hubeňour, zkonzultovala bych to s dr. a na příbuzné se vyprdla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jí málo? Nemá nějakou nemoc? Nebo je to tím, že je pořád v pohybu
Spíš bych hledala příčinu než bych dítě cíleně cpala kalorickýma bombama. Jestli jí úměrné porce, požádala bych doktorku o nějaké testy, napadla mě celiakie, cukrovka, co já vím… po vyloučení zdravotních problémů bych to neřešila, ono být tlouštík taky nic moc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
MArkone, není to zase tak moc málo. Brácha před druhýma narozeninama měl taky kolem 11kilo. A je to krásný zdravý chlapeček. A že jí málo mi ani nepříjde - v porovnání. Ale pokud by dlouhodobě neprospíval - asi bych hledala příčinu jinde - nesnášenlivost lepku, nedostatek růstového hormonu … v dnešní době už jsou tohle maličkosti. Držím palečky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
no my byli u dr asi půl roku zpátky, to jsem říkala že nepřibírá a ona říkala že je pořád v normě. My s manželem nejsme velcí ale taky nejsme drobci
až vstane tak ho schválně změřím. Chtěla bych ho prostě trochu vykrmit:-))a je pravda že v pohybu je furt, je hodně akční
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
markone píše:
neřešila bych to, nedávala bych mu nic kalorickýho, když je zvyklý takhle a ani to nehrotila ať si říká kdo chce co chce. On si to sám upravý. Moje dcera má 3 roky a má 12kg a 89cm. A hlavnš ho neuč na sladkosti, víš kolik je obézních dětí???? Já mam taky pořád na talíři, že malá nejí a že mareček (skoro 3 roky má 17kg) pěkně papá a k obědu dá dva knedlíky k večeři klobásu a buchtu.
Fuj, už v roce mu dala klobásu a hořčici. Však má vanu jak starej chlap. Já jsem taky jako dítě byla hubená, ale pak mě začali cpát, protože jsem nechtěla jezt a ted mám nadváhu. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit