Lipánek od 1. roku

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
7142
16.7.11 12:12

Lipánek od 1. roku

Ahojí holky, chci se zeptat dneska přišlo s plzenskym deníkem takovej časopis globus a tam ukazujou Lipánek pro děti od jednoho roku s příchutí banánu, jablíčka s mrkví a bílej. vím , že normální lipánek neni nic moc ,ale tenhle by měl bejt v pořádku ne? nechci dávat prckovi nic co by mu mohlo uškodit, tak proto se ptám jestli by ste ho svým prckum dali, jsou tam i nějaký probiotika a něco na posílení imunity, tak přemejšlim jestli by to nebylo lepší,ale fakt nevim. a jinak pokud dáváte kde ste ho sehnali??? Mají ho jen v globusu a nebo i v tescu a tak???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15674
16.7.11 12:17

Ahoj. Myslím, že ani normální Lipánek dětem neuškodí :wink: (sama ho ale taky nedávám). Ten ovocný dostala Anežka teď u paní doktorky na 5tileté prohlídce (asi nějaká reklamní akce) a vůbec jí nechutnal. Chuťově mi přišlo, že to s normálním lipánkem nemá nic společného. Asi by to chtělo prostudovat složení, což jsem teda neudělala, protože ho kupovat nechci, ale podle chuti bych řekla, že je příšerně sladký.

Nedávno jsem ho viděla v Albertu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7142
16.7.11 12:20
hkac píše:
Ahoj. Myslím, že ani normální Lipánek dětem neuškodí :wink: (sama ho ale taky nedávám). Ten ovocný dostala Anežka teď u paní doktorky na 5tileté prohlídce (asi nějaká reklamní akce) a vůbec jí nechutnal. Chuťově mi přišlo, že to s normálním lipánkem nemá nic společného. Asi by to chtělo prostudovat složení, což jsem teda neudělala, protože ho kupovat nechci, ale podle chuti bych řekla, že je příšerně sladký.Nedávno jsem ho viděla v Albertu.

jj já vim, že by neuškodil,ale jde mi to , že je tam dost cukru :-) a to sem právě myslela, že když udelali pro miminka jogurt, tak, že to nebude tak sladký a bude tam naopak neco dobrýho. já jestli dneska v tescku ho uvidim mrknu na složení, stejně bych nedalla ovocnej m,ale vzala bych bílej, tam by cukr snad bejt neměl a ovoce dam ze zahrádky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2811
16.7.11 12:27

Ja ho videla v Bille, zaujalo me, ze je mrkvovej, ale nestudovala jsem slozeni, je na nem napsano, ze je od roka, ja ho zatim dat nechci, i kdyz ted dvojcata jeden neplanovane ochutnali v byvale praci..kazdy pulku, zadny velky uspech nemel, takze my dal zustaneme u bilych jogurtu s ovocem nebo presnidavkou..po roce uvidim..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
16.7.11 12:29

Mi to nějak připomíná ten slavný actimel, který se ukázal být úplně obyčejným jogurtovým mlíkem, ale efektně balený v malých flaštičkách a řádně přislazený.

Jogurt bych dala klasický, aspoň v tom nebudeš mít cukr.

Normálního lipánka si člověk může namíchat i doma, je v tom jen tvaroh, smetana, cukr, vanilka, případně jiná dochucovadla, ale oproti třeba pribináčkovi není zahuštěný kdejakým sajrajtem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
16.7.11 12:30

No jestli je to Lipánek jogurt, tak to pak nevím, v čem by mohl být lepší než jiný kvalitní bílý jogurt (třeba Hollandie) :nevim: .

Asi bych vzala tuhle novinku, obyčejný lipánek a obyčejný bílý jogurt a porovnala složení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6860
16.7.11 12:34

Tento lípánek jsem koupila našemu tříťákovi a on se na něj vyprd. Řekl,že chce toho starýho a tohohle mám sníst já.Chutnal úplně jinak než lípánek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7142
16.7.11 12:35

holky pokud ho uvidm přečtu složení a uvidíme, já davam holandii a jsem spokojená a malej taky… jen mě dostalo, že konečně delají jogurty pro dětičky od roku, to tu ještě nebylo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22005
16.7.11 12:40

U nás se s Lipánkem, Kostíkem nebo Pribináčkem zachází jako s normální sladkostí - čas od času ho čtyřletá dcera dostane jako mlsek. Rozhodně to nemá na běžné svačiny, nevidím v tom žádný výživový smysl, to dostává normální jogurty (převážně bílé, někdy ovocné, Activie, Hollandie nebo Olmy).

Dvacetiměsíční syn to nedostává vůbec - jí bílé a když chce taky mlsat, dostane ovocný. Zatím to vyhovuje i jemu, snad to ještě nějakou dobu vydrží.

Takže za mne ne, já bych ho ročnímu dítěti nedala, ať se na něm píše cokoli. Pro roční dítě jsou bílé jogurty - na takovéhle věci má dost času.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
16.7.11 12:44
jajinka veverka píše:
holky pokud ho uvidm přečtu složení a uvidíme, já davam holandii a jsem spokojená a malej taky… jen mě dostalo, že konečně delají jogurty pro dětičky od roku, to tu ještě nebylo :-)

Bílé jogurty Hollandia, Activia atp jsou pro děti tuším od 8m. Tohle je spíš reklamní tah, rodiče rádi slyší na novinky a zvlášť, když je tam napsané, že jsou zdravé :-D .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22005
16.7.11 12:47
Gladys píše:
Mi to nějak připomíná ten slavný actimel, který se ukázal být úplně obyčejným jogurtovým mlíkem, ale efektně balený v malých flaštičkách a řádně přislazený.

Přesně tak. :palec:

My teda zrovna Actimel občas kupujeme (taky jako mlsek), dcera ho miluje, ale já vždycky tiše zuřím, když si to šťasně nese k pokladně… :zed: Zatím se mi nedaří najít adekvátní náhradu, tohle je totiž pro nás úplně ideální velikost - ale zlobí mě to :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5453
16.7.11 12:48

malýmu jsem ho dala zrovna včera.Vždycky mu ho ale tak na dvě hodky vyndám z lednice(třeba jogurt)aby to neměl studený a když jsem ho otevřela,tak tam byla tak půlka toho pidi kelímku 8-o :lol: ,jinak chutově jako bílý jogurt :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
16.7.11 12:56
BohunkaP píše:
Zatím se mi nedaří najít adekvátní náhradu, tohle je totiž pro nás úplně ideální velikost - ale zlobí mě to :roll:

Někde prodávají podobně malé Acitivia nápoje. Ale bohužel jen někde a někdy. Už jsem ho dlouho neviděla :zed: . Anežka si teď zas oblíbila jogurty Hello Kitty (nejde jí ani o jogurt, jako spíš o ty postavičky v něm, ale já to beru jako mnohem menší zlo než Kinder vajíčka, tak jsem to rozhlásila po příbuzných, že Anežka má teď ráda tyhle jogurty :mrgreen: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30420
16.7.11 13:18

Malá ty modré lipánky miluje :-) nejvíc jablko s mrkví a taky že sní na posezení 2 :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22005
16.7.11 13:27
Januliiik píše:
Malá ty modré lipánky miluje :-) nejvíc jablko s mrkví a taky že sní na posezení 2 :-D

… což je celkem přirozené - když jeden kelímek má 80g… :wink:

Dva tedy nejsou o moc větší než normální activia, která má, tuším, 120g a která je celkem obvyklá na svačinu pro batolata. 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí