Dvouletý moc nejí
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Dvouletý moc nejí
Ahoj, náš dvouletý syn, odmítá čím dál více jídel. Jako roční si vzal chleba z lučinou, máslem. Jedl i šunku, tu pak taky nechtěl. Po dvou měsících nechtěl už nic co se maže, prostě je to pro něj fuj, pak přestal jíst polívky co měl rád ( vývary a nudle), dřív jedl čočkovou polévku tu už taky nejí. Už nevím co nabízet, má rád sýry, chleba ale jen suchý, rohlík semínkový, k obědu má nejraději brambory, omáčky začal odmítat před měsícem takže raději si dá suchou rýži a to je měl moc rád. Napřed jsem si myslela, že zuby- rostou mu poslední pětky, ale tím to asi nebude
Měla jste to taky některá u dětí a pak ze to upravilo?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Já teda pořád čekám, až se to upraví, ale asi to bude normální ![]()
- Citovat
- Upravit
Omlouvám se za překlepy. No mě to přijde čím dál horší. Starší doslova sežral všechno, takže na to nejsem nějak zvyklá ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Naše malá čerstvě 2 roky, taky šílený ofuky s jídlem, pořád jen říká ňaminku ňaminku ale normální jídlo nee, ale zase miluje omáčky, to sní. Pokud nechce jíst, mám u ní vyzkoušeno, že když pár dní nejí, tak další den doslova žere jako protržená. Ale je pravda, že těch dnů kdy žere jak protržená je méně a méně, zatím má z čeho žít tak neřeším a odnesu, nebo nakrmím u kamarádky, tak zaručeně jí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přesně tohle jsem měla u prvního, podezřívám ho, že jistou část svého života byl schopen fotosyntézy, protože odmítal fakt skoro všechno (ale naděje je, budou mu 4, je stále velmi štíhlý, ale jí skoro všechno). Osvědčil se mi trik dělat mu topinky, pak je nechat zapařit, aby nebyly tak tvrdé, ale topinková chuť zůstala. Tlustší krajíc, pak lámat kousky topinek a sýr jakoby schovat dovnitř toho kousku. Výsledkem byly jakési topinkové taštičky a dovnitř se dalo schovat leccos. A jinak to holt přežít no.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Náš od 2 do 3 let nejedl nic. A to doslova. 2× denně vypil 200 ml UM a tím to haslo. Nezhubnul a ani moc nevyrostl. Ve 3 letech se to upravilo. Teď jí celkem všechno, ale je to rejpoň, nejraději by všechno suché.
Do 2 let byl jak kyselina.
- Citovat
- Upravit
Synovi jsou 4 a uz ji jen asi 5 jidel, je to horsi a horsi. Sunku nejedl nikdy a svuj prv i rizek si dal pred mesicem a zase dlouho nic.
Mam to nastesti naopak a jedle je druhe dite, stale fascinovane sleduju, jak dcera ochutna vse a nadsene ji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@moby Máme doma něco podobného, syn (2 a čtvrt roku) je teda jedlík, ale cca před půl rokem ze dne na den odmítal zeleninu (ač se jí do té doby mohl užrat, syrové i vařené). Trvalo to asi 2 měsíce.
Teď zase nechce jíst nic na chlebu. Dostane chleba (toust, rohlik) a sundá sýr i šunku. Někdy se „zapomene“ a sní všechno.
K tomu nechce moc maso (i když byl dost i na maso a při každém obědu na mě řval „masíčko“), a sní hlavně přílohu.
Navíc k tomu má ještě období testování mých nervů, takže pravidelně se čílí, že ne tohle jablíčko, ale jiný, větší. Ne tenhle chlebíček, ale ten na mém talíři a svůj jíst nebude… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja uz jsem se smirila s tim, ze co usetrime na obleceni, ktere mu vydrzi v klidu dve sezony, to prosustrujeme v jidle, protoze to se u nas furt vyhazuje.
Jo kdybych se mela ridit tim, co by mu smakovalo, tak by to byly hranolky, ale to leda ve snu.
Taky ale jedeme stylem, ze nekolik dni neji, pak jeden den semele, na co prijde a takhle furt dokola. Za posledni rok pribral kilo.
- Citovat
- Upravit
Jako bs psala o mem synovi, v roce snidal kosticky s lucinou, dal si sunku. a jeden cas jedl skoro vse. ted? Vyvar s nudlemi (ale nesmi ho mit vickrat za sebou, jinak se mu preji), nekdy chce jen vyvar a nudle neji. pak ji testoviny se spenatem ci ryzi politou vyvaren a to je asi tak vse. Chleba stejne jak pises -jen suchy. Akorat co nema problem je ovoce/zelenina. Taky ma dva roky. Je i hodne drobny (neco pres 9kg).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Máme doms stejný problém. Synovi budou dva roky a také nám nic nechce jíst. Mudr ho chce poslat na nějaký vyšetření ale tchýně mi říká ať sním nikam nechodím že přítel (tatínek) byl to samé a ona když byla dítě tak taky no nevím teda. Syn váží necelych 10kg.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit