Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Milé maminky, chci se zeptat na váš názor. Napadlo mě, že bychom mohli naší dceři (až vyroste ze žbrdlínkové postýlky) pořídit klasickou dvoulůžkovou postel. Abychom se tam pohodlně vešli, až budeme číst pohádky nebo kdyby tu s dcerou spala třeba babička, kamarádka nebo pak v budoucnu sourozenec.
Možná je to pitomost, nevím. Máme první dítko, zatím je maličká a nemáme zkušenosti. Děkuji za odpovědi.
Pokud máte místo, tak dobrý nápad.
Ale že by sourozenci spali na dvoulůžku, s tím nepočítej. Děti v noci hodně cestují po posteli, takže by se ze spaní kopali, budili atd. (ověřeno během dovolené, byly neustále dohady, kde je půlka a kdo jí překročil).
Pokud je misto, tak super.Az bude strarsi, oceni to jeste vic ![]()
Taky jsem nad tím přemýšlela a asi to tak i bude. Přijde mi to víceúčelové. ![]()
Pokud máš místo, tak proč ne. Nicméně se sourozencem moc nepočítej, zezačátku jim to přijde určitě milé, ale přijde čas, kdy budou chtít soukromí a to zdaleka nemyslím až pubertu… Mám děti 4 a 6 let, občas spolu spí na jedný posteli
, ale jsou dny, kdy chce spát každý minimálně v jiným městě, aby toho druhého neviděl. ![]()
Tak naše děti maji tzv. lůžko a pul. Je to pohodlne, vyspi se tam provizorně děti dvě. Spali tam i dva dospěly. Takhle se nám to tam vešlo a i se mi ti v tom pokojiku líbí víc nez klasické dvojluzko.
My jsme pořídíli 2 postel s tím jedna postel je zasunutá - takže když přijde návštěva může spát tam!-)
@smudlinky zrovna o té posteli přemýšlím. Máte s ní dobrou zkušennost? Mě by se možná větší než 90c, líbila ale zabralo by to zbytečně moc místa v pokojíku.
Taky premyslim o te vysouvaci posteli… tak jsem zvedava, jak se to tu vyvine… zda se my to pro zacatek i dobry, ze az se zacne ucit spat na posteli vysunu ji tuhletu a nezuchne az na zem, ale pojede pekne po mekkym, az na zem ![]()
jinak samozrejme kvuli cteni pohadek, at nelezim na zemi!!!
Syn má postel 120×200 a dceři jsme koupili 140×200. Když je nemoc nebo prostě jen tak, tak prostě přilehne tatínek nebo já. Máme dost místa tak jsme to tak koupili.
Postel byla celkem levná, ale matrace byla dost drahá pokud koupíš kvalitní.
Máme klasiku 90*200, ve dřevě- tuším borovice s ochranou proti spadnutí, pod spodní jsou 2 menší šuplíky. s postelí jsme spokojení, matrace jsme si dokupovali zvlášť- nabízeli molitanové a ty nám nepřišly vhodné. Je dobré pohlídat si jaký rošt má postal, my koupili laťkový a už bych nechtěla- laťky jsou celkem silné, při pohybu s matrací- převlíkání se hýbou. Spodní postel máme stále trochu vysunutou, aby se malá na horní bez problému dostala. Dcera ale nechce spát sama ve svém pokoji, takže ji máme stejně v ložnici v malé postýlce.
Děkuji za názory
Samozřejmě platí to, že by tam dvě děti spaly, pouze dokud by se snesly
Mně by se třeba líbilo, spát se sourozencem. A taky se jí tam vejde spousta plyšáků… jestli bude po mně. A bude se moct roztahovat… jéééé.
EEmii:
Hrozná představa, když jí je teprve 7 měsíců…
Ale jednou to přijde. To ať si tam dá pak třeba vodní.