Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky, mám jen tak dotaz pro zajímavost, kolik měsíčně utratíte za jedno dítě, myslím ve věku kole 1 roku a za domácnost, jídlo, drogerie a tak. Nepočítejte do toho nájem nebo energie. Manžel nechápe, že utrácím tolik peněz, ale dneska to fakt jinak nejde.
12000 - drogerie, pití, jídlo pro nás a pro malou, pleny. Oblečení pro malou jde z jiného fondu.
Nemám tucha, jídlo jí s námi snídaně, oběy i večeře, takže ovoce na svačiny, tak 0-10 Kč denně, podle toho, jestli je i nějaké domácí, jogurt bílý 300g za 15,– má na 3 dny. UM nepije, kojím. Za drogerii dám minimum, používám látkovky, bezplenkuji, vlhčené ubrousky nevede, krémy na zadek taky ne, po koupání už nemažu, na mytí mám mýdlo v kostce, od narození stále jedno. Koupila jsem tak zubní kartáček, jednu dětskou pastu. Oblečení kupuji nárazově, mladší dost dědí. Hračky stejně. Nejvíc dám asi za boty.
Ahoj, chlapy to nepochopí nikdy, páč nechodí nakupovat a neví co kolik stojí, já jsem si to taky vyslechla párkrát. taky mám prej šetřit, ale dnes se to nedá, plínky kupuju 1týdně, podle toho jakou má spotřebu, malá hodně pije a na nočník mi zatím nechce, no oblečení nakupuju většinou v sekáču plus obuv, jídlo. Nevím kolik na jednu, ale za všechny 4 dám tak kolem 5OOO a to kupuju levnější jídlo, aspoň se snažím vybírat. a za starší školka 1000,benzín atd, No hrůza a máme mizernej příjem, přítel nastoupil nedávno do zaměstnání,(nikde nic není za práci, to ví všichni)takže jsme kolikrát byly jen z mateřské, NEDALO SE TO!!!vyměňte si role, at chodí nakupovat manžel, ať vidí. všechno se zdražuje tak si to zkusí
Ahoj, je tu více diskusí s tímto tématem, nekoukala jsi? Jinak za mně - (2+1+1 na cestě
) asi 12 tisíc - potraviny, drogerie, domácnost. Počítám, že když bude miminko, tak cca 2 tisíce navíc. Když odpočítám běžné výdaje na dceru (10 let), tak je to asi -1500,– Kč. Nepočítala jsem do toho oblečení teda, pokud mám zahrnout i to, tak jak kdy, ale v průměru cca 2 - 3 tisíce měsíčně.
Příspěvek upraven 01.10.12 v 12:26
@AdaNaty píše:
Ahoj, chlapy to nepochopí nikdy, páč nechodí nakupovat a neví co kolik stojí, já jsem si to taky vyslechla párkrát. taky mám prej šetřit, ale dnes se to nedá, plínky kupuju 1týdně, podle toho jakou má spotřebu, malá hodně pije a na nočník mi zatím nechce, no oblečení nakupuju většinou v sekáču plus obuv, jídlo. Nevím kolik na jednu, ale za všechny 4 dám tak kolem 5OOO a to kupuju levnější jídlo, aspoň se snažím vybírat. a za starší školka 1000,benzín atd, No hrůza a máme mizernej příjem, přítel nastoupil nedávno do zaměstnání,(nikde nic není za práci, to ví všichni)takže jsme kolikrát byly jen z mateřské, NEDALO SE TO!!!vyměňte si role, at chodí nakupovat manžel, ať vidí. všechno se zdražuje tak si to zkusí
@RadkaOR píše:
Jenže vyměnit role to u nás nejde, manžel jezdí pracovně cca na 12 dní v měsíci mimo republiku takže to nehrozí. Ale když jde náhodou s námi nakupovat tak žasne kolik se platí za tak málo věcí a hlavně potřebných, které nijak neošidíme. Ale pak na to zapomene a věčně poslouchám co s těma penězma vyvádím, sobě si při tom nekoupím skoro nic.
Je to jediný způsob jak ho uvést do reality - vzít ho na nákup. Já to začala taky praktikovat. Přítel sice neměl doteď námitky, ale jsem radši když vidí kolik co stojí. Zkus si větší nákupy plánovat když ho budeš mít po ruce, vymluv se, že tě bolí záda, ať jde s tebou…
Pak líp pochopí, že neutrácíš za blbosti, ale prostě ty peníze vynakládáš za normální běžné věci (tedy předpokládám) ![]()
Asi ti nezbývá nic jiného než nad jeho otázkou mávnou rukou. Nebo se ho zeptej, co podle něj kupuješ zbytečně?
@RadkaOR píše:
Jenže vyměnit role to u nás nejde, manžel jezdí pracovně cca na 12 dní v měsíci mimo republiku takže to nehrozí. Ale když jde náhodou s námi nakupovat tak žasne kolik se platí za tak málo věcí a hlavně potřebných, které nijak neošidíme. Ale pak na to zapomene a věčně poslouchám co s těma penězma vyvádím, sobě si při tom nekoupím skoro nic.
No tak si jednoduše schovávej účtenky a když bude mít kecy, tak mu je předlož a pak se můžete pobavit konkrétně, zda to či ono bylo nebo nebylo nezbytné… Takový řeči by mě teda pěkně sr.ly a už jen kvůli tomu by mi ta „práce“ se schováváním účtenek stála za to ![]()
@neila píše:
Je to jediný způsob jak ho uvést do reality - vzít ho na nákup. Já to začala taky praktikovat. Přítel sice neměl doteď námitky, ale jsem radši když vidí kolik co stojí. Zkus si větší nákupy plánovat když ho budeš mít po ruce, vymluv se, že tě bolí záda, ať jde s tebou…Pak líp pochopí, že neutrácíš za blbosti, ale prostě ty peníze vynakládáš za normální běžné věci (tedy předpokládám)
Tak to jepotom s něma těžký, nevím co na to říct, máme to stejný, je sice každý den doma, ale až večer, o víkendu maká všude možně, nevím. zkusit jedině(nevím jestli ti dává peníze nebo ne)at ti dá určitou sumu, co si myslí, že ti muže vyjít na týden a s tím žijte. nebo když jezdí mimo ČR tak v zahraničí je to levnější tak at nakoupí občas tam, když jede dom,cestou.ale jim to můžeme říkat pořád dokola. jiný to nebude.
@RadkaOR píše:
No tak si jednoduše schovávej účtenky a když bude mít kecy, tak mu je předlož a pak se můžete pobavit konkrétně, zda to či ono bylo nebo nebylo nezbytné… Takový řeči by mě teda pěkně sr.ly a už jen kvůli tomu by mi ta „práce“ se schováváním účtenek stála za to ![]()
@Gina108 píše:
No tak si jednoduše schovávej účtenky a když bude mít kecy, tak mu je předlož a pak se můžete pobavit konkrétně, zda to či ono bylo nebo nebylo nezbytné… Takový řeči by mě teda pěkně sr.ly a už jen kvůli tomu by mi ta „práce“ se schováváním účtenek stála za to
@RadkaOR píše:
Určitě za běžné věci, ale čím je malá větší tím potřebujeme i víc oblečení a tak. Do toho domácí nákupy a jídlo a člověk nemá za pár dní zase nic. Na sobě se nechá něco ušetřit, ale na dítěti ne a ani bych to tak nechtěla. Al zase to není tak, že bych kupovala kdo ví kde co, to ne. Prostě ty potřebné věci.
Jo holka, to znám, je to přesně jak říkáš
Jenže chlap na tohle prostě nemá buňky… Já jsem přítele vzala do obchodu a když viděl ty ceny, tak jen suše zkonstatoval, že musí zabrat a vydělávat pořádné peníze
Jsme ráda, že to bere takhle, asi by mně trefilo, kdyby mi pořád jen škemral, že moc utrácím…
On ví, že zbytečně nevyhazuji, ale sám si rád v jídle dopřeje, tak ať vidí, co to stojí ![]()