Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj. Prosím ty, které vlastníte indukční varnou desku - máte na ohřev vody rychlovarnou konvici nebo jste pořídily raději konvici na vodu a ohříváte ji na plotně?
Pořád se nemůžu rozhodnout, prý to indukce ohřeje stejně rychle jako rychlovarka.. což by šlo, ale jde mi ještě o to, jestli to není zdlouhavější postup, zapínat kvůli vodě plotnu
. Co myslíte, má to některá ozkoušeno popř. co byste radily? Mně osobně se ty nerez konvice na vodu líbí, nepotřebujou ani žádný dráty…
Díky ![]()
My máme indukci a voda se tam ohřeje fakt stejně rychle jako v rychlovarné konvici. Sice rychlovarnou konvici mám, ale používám jí málokdy, jelikož na kafe máme automat.
Ohřívám v rychlovarce. Hlavně proto, že se to samo vypne, když se voda uvaří.
Po pořízení indukce jsem vyhodila varnou konvici. Voda se ohřeje stejně rychle a konvice mi překážela na lince.
@Black_Orchids píše:
Po pořízení indukce jsem vyhodila varnou konvici. Voda se ohřeje stejně rychle a konvice mi překážela na lince.
Tohle jsem si právě taky říkala, pořád ten klump překáží, dráty.. navíc jsem pořádně neobjevila takovou, co by se mi fakt líbila.. ale zase jak píše @Lama Lama, rychlovarka se vypne sama…
To je teda dilema ![]()
My teda teprve „dostavujeme“, ale taky budeme mít indukci. Záleží taky na tom, jak to častěji děláváš ty sama, jestli si necháváš i jen převařit vodu v konvici nebo jestli je to voda vyloženě na kafe/čaj. Já teda budu mít asi i dost pracovního místa, tak mě ještě ani nenapadlo tohle řešit, ale pokud bude ta indukce opravdu rychlejdší, než konvice, tak není co řešit. ![]()
Mám indukci a i nadále používám rychlovarku, protože se sama vypne (dělám milion věcí zároveň). Indukce je teda rychlejší než nše rychlovarka.
Na indukci mám i časovač, takže teoreticky by šlo nastavit třeba 1 minutu a samo by se to pak vypnulo, ale než to nacvakám, tak mám rychlejší zapnout jedním tlačítkem rychlovarku.
Máme indukci a rychlovarku, je to fakt stejně rychlé (závodili jsme), ale používám rychlovarku, protože to je konvice, má svoje místečko na okně, nepřekáží na lince, sama se vypne…no prostě je mi milejší
Máme indukci i rychlovarku, používám obojí, na čaj/kafe dělám vodu v ní, má to tu výhodu, že se sama vypne, nemusím u toho stát. Taky jsem jeden čas uvažovala o nějaké hezké konvici na plotnu, ale pak jsem to zavrhla
Já jsem teda taky rychlovarnou konvici vyhodila a těšila jsem se na to, až ji vyhodím. Nač mít milion nepotřebných věci a podle mě to vypadá líp. Nelíbí se mi na lince výstavka přebytečných věcí. Sice je to jen pár korun a prdět na to, ale konvice má větší spotřebu ve většině případech. Zapínání je super. Já bych snad řekla, že ohřev je rychlejší než v konvici.
@Black_Orchids píše:
Mám obojí. Kafe a čaj dělám několikrát denně a jsem ráda, že se vypne sama.
Tak já na rychlovarné konvici používám nastavení ohřevu vody (třeba 85 stupňů). Málokdy potřebuji přímo vařící vodu a uhlídat se mi to nechce.
Máme indukci ale konvici jsem si nechala…
Nějak mě ani nenapadlo jí vyhazovat.