Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@AdaNaty píše:
Tak to jepotom s něma těžký, nevím co na to říct, máme to stejný, je sice každý den doma, ale až večer, o víkendu maká všude možně, nevím. zkusit jedině(nevím jestli ti dává peníze nebo ne)at ti dá určitou sumu, co si myslí, že ti muže vyjít na týden a s tím žijte. nebo když jezdí mimo ČR tak v zahraničí je to levnější tak at nakoupí občas tam, když jede dom,cestou.ale jim to můžeme říkat pořád dokola. jiný to nebude.
@AdaNaty píše:
A můžu se zeptat kolik utratí on sám za sebe?
Jojo, někdy si připadám v obchodě jak magorek, když počítám peníze. a už mě to nebaví, chtěla bych žít pořádně a ne jen POČÍTAT a POČÍTAT!!!
@AdaNaty píše:
Jojo, někdy si připadám v obchodě jak magorek, když počítám peníze. a už mě to nebaví, chtěla bych žít pořádně a ne jen POČÍTAT a POČÍTAT!!!
Poslat chlapa na nákup vřele doporučuji! ![]()
Rozpočet na jedno dítko ti nedám, ale mám dojem, že to bylo více věcí než na dva větší. Takový ty jednorázový nezbytnosti. Na celou domácnost nákupy (včetně drogerky - ale plíny považuju za drogerku) cca 10 - 13 tis.
Teď 10000, jsme trošku začli kupovat lepši jídlo předtím 8000,–
Však já si taky nic nekupuju, jen barvu na vlasy a občas kosmetiku, ale jinak cpu vše dětem(nešetřím na nich)a pro přítele, na jídlo hlavně. no jo bude ještě hůř v tomhle státě
Jsme dva dospělí a půl roční mímo. Když jsem to tak letmo spočítala, tak je to 10 - 12tisíc (asi 8000 za jídlo, 1000 oblečení pro malou, 800 plínky a drogerie, 500 drogerie pro nás, 1000 za naše oblečení. Tento měsíc jsem koupila ještě fusak, kombinézku, jidelní židličku, takže to bylo o 3tisíce více.
Je to šílený, jak se všechno motá kolem peněz:(
Máme jedno dítě (14 m). Když odečtu nájem, pojištění, telefonní paušály, stavebko a jiné poplatky, zbyde nám ze společného měsíčního příjmu asi 11 tisíc na všechny ostatní výdaje (domácnost, strava, drogerie, oblečení, benzín)
, utratíme vše, nic nám nezbyde
. Když náhodou něco málo zbyde, hned následující měsíc se pos-re auto nebo něco jiného a jsme zase bez peněz ![]()
Můj manžel se také divý kolik jídlo stojí, jen mu to vždy říkám a „ztěžuju si“ ![]()
Máme totiž účet zvlášť a vyhovuje nám to, máme to rozdělené. Manžel platí hyp, pojištění a ostatní. Za jídlo pro 2+1dítě (4000tis.) + pleny(600Kč), drogerka(včetně kosmetiky a co je třeba cca 500-1000 Kč),oblečení pro nás všechny dle potřeb (1500-3000Kč) musím vyjít a je to těžkééé ![]()
hlavně ty zimní boty pro malou, bunda atd. pro které pádím po mateřské, zas bude štetřírna až do další mateřské ![]()
@Danielkaa můžu se jenom mimo téma zeptat jaký používáš plíny, že ti na měsíc na plíny a drogerku stačí 800,–?? A jaký jsou?
U nás se osvědčilo ( a to i teď, bez dítěte), aby šel občas nakoupit manžel. Já mu dám seznam, ale bez konkrétních značek. A on pak přijde domů a diví se, jak je to všechno drahé. A to nekupujeme to nejlevnější, zvlášť u potravin třeba Tesco nebo Kaufland značku nekupujeme vůbec, jen třeba Globus nebo Interspar…
@paam píše:
@Danielkaa můžu se jenom mimo téma zeptat jaký používáš plíny, že ti na měsíc na plíny a drogerku stačí 800,–?? A jaký jsou?
@paam
Tedka jsem koupila v globusu Pampersky za 319kč, takže tak ty dva balíky po 82ks nám vystačí:) Zkoušela jsem Tesco zelený, ale po těch se mi malá oprudila.
@Kacenka1987 píše:
Ty my třeba kupovali pampers a pak přešli na levnější či v akci a kupujeme ty zelené Tesco - ty jsou super a pak Babylové (posledně díky bodíku 280Kč za 82 plen) nebo babydryem, jsou měkké dobře savé, nám vyhovoují, kupuji pomocí akce nebo bodíku do DM a vychází nám plíny na 600 Kč měsíčně i přesto, že dcera je má zatím celodenně