Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky,
Máme doma 14 denní dvojčata holčičky. Holky se narodily 33+2 ale byly hrozně šikovné, tak už je máme od pondělí doma.
k mému dotazu holky hrozně chroptí, chrochtají, atd. No zvuky jsou to příšerné. Četla jsem něco málo na netu ale nejsem si jistá jestli je to normální.
Zvláštní je, že když pijí z lahvičky, nemají s dýcháním problém. Normálně dýchají, v nose taky nic nemají, suchý vzduch doma určitě nemáme.
Napadlo mě, podložit je tak aby měly hlavy výš- něco jako anatomický klín, dala jsem tam podložku na koupání z pěny, stejně ji nepoužívám. Tak čekám jestli se to zlepší.
můžete mi říct své názory, zda je to normální, popřípadě nějaké typy jak jim pomocí. Trošku je mi zdá, že je to trápí.
Děkuji a přeji hezký den
@RenattaSedla : u predcasne narozenych deti to pry je bezne. Syn se narodil „az“ 36+2 ale zvuky taky vydaval priserne. Pripadne se porad s pediatrem, ale nejspis to bude uplne v poradku. Syn z toho proste vyrostl…
Nase mladsi se sice narodila v terminu, ale prvni dva mesice chroptila strasne, vsichni uz strasili s astmatem. Ted ji je pul roku a nechropti, preslo to samo
Je to normalni. Mala mi takhle chroptela nekolik mesicu. Vymizi to neboj.
Je to normální, ještě se dovyvíjí měkké patro. Syn chroptě i když byl donošený.
Syn byl přenášený týden a chroptěl strašně, asi tak do 5 měsíců myslím…
Laktační poradkyně nám poradila vypodložit nohy postýlky knížkami, aby tam byl sklon. A chroptění bylo lepší ![]()
Vzpomínám si, jak jsme byli s manželem paf z toho, že jako mimi hrozně vyhazovala ze spaní rukama. To je prý taky normální.
Můj se narodil s termínu a taky chrochtà. Doktorka říkala, že je to normální. ![]()
Ahoj,
chci se zeptat, zda se s chroptenim někdo setkal později. Máme 12denni novorozeně a zezacatku nám nechroptelo, teď druhým dnem ano. Bývá to po kojeni, jsou chvíle, kdy dýchá velmi klidně. Hlavička je podložená - vyvýšená. Není to celou dobu. Dítě normálně saje, nos je klidný, preventivně kapku mořskou sul. Teplota není, nic nenasvědčuje žádnému většímu problémů, ale stejně máme strach. Co to může být? Co vám pomohlo?
Díky.
@Anonymní píše: Více
Je to normální. Vypadá to jako při rýmě, ale prý to nějak souvisí s mlékem, které tam někde zůstává. Časem to přejde samo.