Potíže se stolicí u ročního chlapečka

5668
23.11.16 22:54

No tak zaprvé tři dny uz je dost…mi přijde tedy a hlavně musí hodně pít tekutiny jestli náhodou nemá zácpu to by ho prave pak bolelo bříško já nevím můj syn chodí kazdy den…3 dny nevím no nepláče?? Neboli ho bříško z toho už? Já bych asi nečekala a zavolala ráno doktorce..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
880
23.11.16 22:55

Ahoj, syn mel 2 denni zacpu na dovolene v chorvatsku (to mu bylo 13 mesicu). byl v pohode vesely, jedl, pil…ale druhy den co nebyl na stolici tak tlacil a u toho poplakava. sla bych k doktorce, ale jsem zdravotni sestra…tak jsem si namazala prst bepanthem a trochu jsem mu pomohla. mel
totalne tvrdou stolici a dost se mu myslim ulevilo. pak uz to bylo ok. zavolej zitra doktorce a domluv se s ni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
23.11.16 23:06

Ahoj, stoprocentně se vyprázdní po easylaxu. Je to takovy „miniklystýr“ - stříkneš mu do zadečku takovou mastnou tekutinu a do pár vteřin, maximálně minutách, se vykaká ať je stolice jakkoli tuhá. Můžeš pomoci pokrčením nožiček k bříšku. V lékárně prodávají balení se dvěma dávkami za cca 100,– Kč.
Je to nouzovka. Jinak samozřejmě hlídat dostatek tekutin a zkusit třeba probiotika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
23.11.16 23:25

U menších miminek se doporučovalo zaštěrchat trochu v konečníku dětským teploměrem namočeným do oleje, vazelíny nebo třeba rybilky, ale už si nevzpomínám, do jakého věku se to dělá. Také jsme syna pro lepší trávení přetáčeli často na břicho - i když v tomhle věku to byl problém, bo se nám často hned točil zpátky. Pro pravidelnou stolici je dobré, aby děti jedly každý den jablka - já je do svých dětí cpu denně. Zvlášť na synovi je poznat, když pár dnů vynechá, tak potom třeba dva dny nejde na záchod, ale jemu už je 2,5 roku, tak to bude zase trošku jiné, jsem ale taky vždycky na nervy, když nejde na nočník každý den. Máš-li doma, můžeš mu uvařit i fenyklový čajík pro lepší trávení.
Pokud se stravoval normálně, dostatečně pil a nesnědl třeba víc banánů nebo jiných potravin, co způsobují zácpu, tak bych ale také raději zavolala dr., pokud si ráno nedojde.
Ale neboj se, určitě to bude v pořádku. Třeba se jen trošku méně hýbal, než jindy, a tak se to opozdilo. Neteř „chodívala“ na velkou v tomhle věku mnohdy i po pěti dnech, ale u ní to bylo tím, že hrozně málo jedla i pila, tak to měla dost suché a šlo to pomalu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
23.11.16 23:41

@AlenaPi Taky používám Easylax a musím říct, že je to super. Vyřeší to akutní problém a mrňouskovi se uleví. Samozřejmě je potřeba pak upravit stravu tak, aby se zácpa neopakovala. Pokud tedy nemá dítě horečku a tvrdé bříško, to je pak třeba jít k lékaři.

• Citovat
  • Upravit
6650
24.11.16 00:19

Když měl syn v roce zácpu, tak jsem mu stříkačkou do zadečku stříkla přes rektální rourku cca 5 ml olivového oleje, po zhruba pěti minutách a po rozhýbání bříška se vykadil. První bobek byl hodně tvrdý a suchý, zbytek běžná konzistence. Teď jsem přišla na to, že mu nejlíp pomáhá hroznové víno, takových 5-6 kuliček denně a po zácpě ani vidu, ani slechu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
24.11.16 00:49

Krom toho, co už poradily ženy výše… - rán na lačno vlažné pití - co nejvíce…, potom namazat zadeček krémem a chvíli masírovat konečník… a nakonec posadit na nočník, ve kterém je teplá voda - ona uvolní konečník a půjde to ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí