Dýchání po operaci

9
11.4.20 21:26

Dýchání po operaci

Dobrý den, ve stredu jsem byla na operaci jater (FNH) vše probíhalo jakžtakž v poradku (hodně jsem krvacela + mi vzali i kus zdravého jatra) vše se zdálo v pohode ale najednou jsem nemohla moc dychat, pri chůzi sotva popadám dech a stejny i při lezení, nedusim se, jenom proste nemuzu dychat zhluboka protože bych se rozkaslala a pak mě celkem bolí břicho (operace dělaná laparoskopicky)
Nevite co by to mohlo být? Predem dekuji za odpovědi 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
767
11.4.20 21:41

A to už jsi doma? Může to být třeba taky plicní embolie - život ohrožující stav. Okamžitě bych jela do nemocnice!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
11.4.20 21:43

@anahry Porad jsem v nemocnici, já se prave doktoru ptala a ti prave ze si nemysli ze něco takovyho mam :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
11.4.20 21:48

Aha, a píchají ti injekce na ředění krve? Hele, já bych je otravovala, až udělají důkladné vyšetření. Pokud jsi neměla dechové obtíže před operací, tak by to mohl být fakt průšvih.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
11.4.20 21:50

@anahry ano pichaji mi pravidelně každý vecer
Já jsem se jako jich ptala ale údajně je to tou operaci způsobeno, tak nevim no :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7961
11.4.20 21:53
@anahry píše:
A to už jsi doma? Může to být třeba taky plicní embolie - život ohrožující stav. Okamžitě bych jela do nemocnice!!!

Můžou to být stayy úzkosti. Pokud Ti píchají Fraxiparin nebo Clexan mají to pod kontrolou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
11.4.20 21:55

@Ram16G fraxiparin dostávám, tak to dekuju, aspoň jste mě uklidnila :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
11.4.20 21:57

Mno, tak to fakt nevím - nejsem doktor. Každopádně, kdyby se ti nějak přitížilo, tak to hned hlaš. Držím palce, až si co nejdříve fit!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7961
11.4.20 22:02
@Nikca0004 píše:
@Ram16G fraxiparin dostávám, tak to dekuju, aspoň jste mě uklidnila :P

Není zač, proti úzkosti je dobré vzít papírový pytlík a dýchat do něj, třeba Tě to bolí a máš z toho trochu strach. To dýchání do pytlíku pak souvisí nějak s hyperventilací (zrychlené dýchání)) a obsahem CO2 v plicích, nebo tak nějak. Taky pomáhá soustředit se třeba na prst na ruce, třeba ukazováček. Mám to všechno vyzkoušené. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty