Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den, ve stredu jsem byla na operaci jater (FNH) vše probíhalo jakžtakž v poradku (hodně jsem krvacela + mi vzali i kus zdravého jatra) vše se zdálo v pohode ale najednou jsem nemohla moc dychat, pri chůzi sotva popadám dech a stejny i při lezení, nedusim se, jenom proste nemuzu dychat zhluboka protože bych se rozkaslala a pak mě celkem bolí břicho (operace dělaná laparoskopicky)
Nevite co by to mohlo být? Predem dekuji za odpovědi ![]()
A to už jsi doma? Může to být třeba taky plicní embolie - život ohrožující stav. Okamžitě bych jela do nemocnice!!!
@anahry Porad jsem v nemocnici, já se prave doktoru ptala a ti prave ze si nemysli ze něco takovyho mam ![]()
Aha, a píchají ti injekce na ředění krve? Hele, já bych je otravovala, až udělají důkladné vyšetření. Pokud jsi neměla dechové obtíže před operací, tak by to mohl být fakt průšvih.
@anahry ano pichaji mi pravidelně každý vecer
Já jsem se jako jich ptala ale údajně je to tou operaci způsobeno, tak nevim no ![]()
@anahry píše:
A to už jsi doma? Může to být třeba taky plicní embolie - život ohrožující stav. Okamžitě bych jela do nemocnice!!!
Můžou to být stayy úzkosti. Pokud Ti píchají Fraxiparin nebo Clexan mají to pod kontrolou.
@Ram16G fraxiparin dostávám, tak to dekuju, aspoň jste mě uklidnila ![]()
Mno, tak to fakt nevím - nejsem doktor. Každopádně, kdyby se ti nějak přitížilo, tak to hned hlaš. Držím palce, až si co nejdříve fit!!!
@Nikca0004 píše:
@Ram16G fraxiparin dostávám, tak to dekuju, aspoň jste mě uklidnila
Není zač, proti úzkosti je dobré vzít papírový pytlík a dýchat do něj, třeba Tě to bolí a máš z toho trochu strach. To dýchání do pytlíku pak souvisí nějak s hyperventilací (zrychlené dýchání)) a obsahem CO2 v plicích, nebo tak nějak. Taky pomáhá soustředit se třeba na prst na ruce, třeba ukazováček. Mám to všechno vyzkoušené. ![]()