Dýchání v šátku

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3006
6.10.07 21:30

Dýchání v šátku

Ahoj, Ládík má teď 6 týdnů a nosíme ho v kříži s kapsou venku…moc se mu tam líbí, vždycky krásně spinká.

Mám ale trochu strach, abych ho neudusila. Když má hlavičku narvanou mně na hrudi a hlavu má fixovanou šátkem, má tam podle mně málo vzduchu. Mám mu hlavičku nějak točit na stranu, nebo nechat z jedné strany šátek nějak stažený(kvůli přístupu vzduchu), nebo mám zbytečný strach???

A nemůžu miminko taky přehřát (i když se snažím oblékat „rozumně“)? Jak hodně teď na podzim mimi do šátku oblékáte?

Díky moc. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1039
6.10.07 21:50

Ahoj, já vážu kříž s kapsou uvnitř a dávám hlavičku na stranu (tetda ona ji tak už dává sama :wink: ), střídavě na jednu na druhou… - jakoby ouškem na mou hruď. Dřív jsem to neřešila, ale přečetla jsem si nedávno v časopise Miminko příběh jedné maminky, které se 9 týdenní děťátko v šátku udusilo a od té doby si na to dávám pozor…
Oblékám teď většinou jen bodíčko s krátkým nebo spodní košilku + mikinku nebo bodíčko s dlouhým, dolů punčocháče a vlněný botičky, přes šátek si oblékám svůj podzimní kabát. Víc rozhodně nedávám, i tak bývá spocená, když ji vyndám…
Hězké šátkování :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
6.10.07 22:10

Obě děti si dávaly/dávají hlavičku na stranu (na ucho); ven chodí v domácím - body + overal, pokud vycházíme a je kolem 10 stupňů tak svetr, ale vždy teplé vysoké capáčky a čepici. V zimě nosil D. do šátku fleecový overal na domácí oblečky a za mrazu byl zapnutý pod bundou (větrovka s podšívkou).

Jinak já cítím, jak tam dýchá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2733
7.10.07 09:50

maxiku a ty už dáváš malou na stojáka? já fandu pořád nosím v kříži s kapsou, ale v klubíčku, jakoby v kolébce…sem si říkala, že na stojáka až tak kolem 3 měsíců…
vítka jsem tak nosila až od 4 měsíců, ale on do té doby šátek bojkotoval.

jinak já taky cítím, že dýchá a vítek si tu hlavu sám dal vždy na bok…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
7.10.07 11:10

Kristain - dávám, jednak trochu ze zvyku (Dalek kolíbky nesnesl, blil jak amina), jednak mi takhle míň zavazí při manipulaci s golfkama a práci v domácnosti. A taky se v kolíbce nevejde pod bundu (zatím tedy není třeba, taková zima není).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
7.10.07 12:55
Jana Terezie píše:
Dřív jsem to neřešila, ale přečetla jsem si nedávno v časopise Miminko příběh jedné maminky, které se 9 týdenní děťátko v šátku udusilo a od té doby si na to dávám pozor…

Tohle miminko se ale udusilo vlastními zvratky. Ublinklo si, vdechlo, co nemělo, a maminka si nevšimla. Hrozný příběh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5555
7.10.07 17:13

Ahoj, taky chodíme ven tak, jak je doma + když jdeme ráno, kdy je zima, tak svetr nebo kabátek, samo čepici a teplé ponožky, k tomu kapsu přehrnu přes nožky a když mi přijde, že mu je chladno, tak zapnu bundu.

Kris - taky nosím jen v kříži s kapsou, jsem to v květńátkách jednou řešila, od asi 4 tádnů ho tak dávám - kříž s kapsou venku. Prostě se mi nepodařilo ho do kolíbky dát tak, abych byla spokojená i já i on, přišlo mi to proti kříži děsně volný. Ale Mareček je šikula jako TOmík a hlavičku už si docela držel, teď už je to děsná pohoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
460
7.10.07 18:30

Já jsem se uplně lekla, mě paní která mě učila vázat šátek říkala, že dítě může mít kapsu přetáhlé a klidně když zapnu bundu že se neudusí.
Malá když spí, tak má hlavu zabořenou a já jsem stejně nervozní a pořád se dívám jestli dýchá, když ji nějak tu hlavičku chci otočit, tak brečí.
Holky od kdy můžu nosit miminko zádama ke mě aby vidělo dopředu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
7.10.07 19:02
eva5511 píše:

NEjlíp nikdy, není to dobré pro jeho záda a kyčle - bude ti viset za rozkrok jako v klokance :roll: . Pokud chceš, aby víc vidělo, zkus úvazy na záda :idea: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
260
10.10.07 20:17
maxik píše:
eva5511 píše:
NEjlíp nikdy, není to dobré pro jeho záda a kyčle - bude ti viset za rozkrok jako v klokance :roll: . Pokud chceš, aby víc vidělo, zkus úvazy na záda :idea: :wink:

NAvíc je to děsně nepohodlné pro nosiče, jsme to jednou udělali a asi po 20 m jsme ho přendavali zpátky obličejem ke mě, protože mi tak fakt překážel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Manduca

• (5) + 34 recenzí

Nosítko

• (4.7) + 15 recenzí