DYI “vykopávky” pro děti
- Fotoalbum (3)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
DYI “vykopávky” pro děti
Ahoj všem,
znáte prosím někdo návod jak si vyrobit “vykopávky” pro děti? Koukala jsem na netu a pořád na mě vyskakují pouze hotové výrobky … mám na mysli třeba sádra, figurka a nějaká forma ve které mi to ztuhne ![]()
Napadlo mě to jako zábava na dcery narozeniny ![]()
Děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Myslis “zkameneliny”? Staci si do dostatecneho mnozstvi obycejne plasteliny otisknout, co potrebujes, pak do toho nalit sadru a po ztuhnuti vyloupnout a napravit vodovkami.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nebo toto kdysi delaly moje deti.
Kafe (ususeny logr), stejne mnozstvi soli, dvojnasobne mnozstvi hladke mouky, trochu vody, pridat podle potreby. Uhnist testo, vytvarovat, dat ususit do trouby na 100 stupnu.
Tehdy nam nefungoval spodni ohrev, takze na fotce je spodek mokry, cili tmavy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janča6
Spíš jak vyrobit tohle viz. foto
Ze bych tam holkám dala hopíky nebo holčičí figurky… a asi do nejakych silikonových forem, abych to jen vyklepla a holky si mohly “vykopat” ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Stačí kachlička, udělat rámeček z plastelíny, nalít sádru a zatlačit do ní ty panáčky. Po ztvrdnutí odloupnes plastelínu a je hotovo. Jo, a natři trošku tu kachlicku olejem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nebo plastové krabicky od salátů… Prostě takovy ten tenky plast.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 To taky. Ale určitě je vytřít mastným hadříkem. Pro jistotu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moc děkuju za tipy, dceru to hrozně baví. Kupovala jsem takhle zalité “ drahokamy”, jinak mají jen dinosaury ![]()
Takže vytřu misku od salátu, naleju sádru, vtlačím předmět, nechám ztvrdnout a hotovo? Vypadá to jednoduše ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My jsme takto vyráběli mozaiky. Takové ty barevné skleněné čočky, co se prodávají, naskládat na placicku z plastelíny, aby se nehýbaly a zalít sádrou a hned byla kytička.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit