Dýňová semínka, jak uchovat?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
19746
24.10.12 13:30

Dýňová semínka, jak uchovat?

Ahoj. Právě jsme dlabali několik dýni a ta největší semínka jsem z nich schovala, ale nějak tápu, co s nimi…
Příští rok bych je ráda zasela, ale nevím, co teď s nima, jestli rovnou usušit, nebo nějak očistit, jak je uskladnit přes zimu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9044
24.10.12 13:53

:) Ja jsem je dala na plech na pečící papír a na okno.Bylo slunicko, tak jsem si rikala, ze trochu vyschnou, nez je dam dovnitr.No…zapomela jsem je tam pres noc a dneska kdyz jsem je sla rano vzit, ze je dam na krbová kamna, aby proschli, tak vsechny byli fuč :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10178
24.10.12 14:01

Rovnou usušit :palec: až budou pořádně proschlé, dej je do papírového sáčku a na suché místo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19746
24.10.12 14:20

Díky! Zkusím, za rok se kdyžtak budu vztekat, že nic nevyklíčilo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17938
24.10.12 14:50

Já jsem je loni jen opláchla a nechala na misce pod květináč uschnout na kuchyňským okně, pak jsem na ně zapomněla a ležely tam celou zimu. Na jaře jsem je našla, zasela a vzešly všechny.

Letos jsem z dýně vydloubala všechna semínka, nechala jsem asi deset na pěstování a zbytek jsem usušila v sušičce na ovoce a je to docela jedlý… zobání jako oříšky a tak.

Jiřina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10178
24.10.12 15:20

@Jirina jj, u nás se to takhle suší běžně, my sušíme v troubě, musí být trochu naležené v soli, mňam :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17938
24.10.12 15:26
@lulushka píše:
@Jirina jj, u nás se to takhle suší běžně, my sušíme v troubě, musí být trochu naležené v soli, mňam :mrgreen:

a šly by i nasladko? Normálně prosypat cukrem? Nikdy jsem to nezkoušela, teď mě to napadlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10178
25.10.12 08:06

@Jirina tak to nevím :think: to jsme nikdy nezkoušeli, asi by to šlo, otázka je, jak by to chutnalo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
17.3.13 11:16

Můžete mi prosím napsat, zda to někdo tušíte, proč jsou kupovaná dýňová semínka zelená a ta čerstvá, která vydlabu z dyne i po usušení normálně žlutá/svštle béžová a ani násl. při pražení nemění barvu… až na to, že trochu osmahnou. Dlabala jsem jen Hokaido a máslovou dýni a pak tu óbr klasickou co nevím jak se jmenuje. Díky. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10178
18.3.13 07:26

@HeHo zelená semínka jsou vyloupaná, když vydlabeš dýni, tak semínka vydlabeš i se slupkou :D (nevím jestli to myslíš tak, že když je vyloupeš, tak je zelené nemáš, my jo, teda je na nich taková zelená slupečka, která se občas sloupne i s tou horní slupkou, takže pak už semínko moc zelené není, ale někdy tam zůstane tak zelené je :nevim: možná jiný druh tykve? :think: :nevim: )ale existují i druhy dýní, kde jsou semínka,,neloupací" bez lupky, ta jsou zelená hned při dlabání(možná i ta semínka, co se prodávají, jsou z těchto dýní :nevim: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný