Dyshidrotický ekzém - rady

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
19.9.24 13:41

Dyshidroticky ekzém rady

Ahoj holky snad vas nezdesim fotkou mychh rukou uz sem zoufalá už kolik let teda 😀kozarka dava dokola jen kortikoidy a stejnw nic nepomaha nemate neco osvědčeného co třeba vam pomáhá na ekzém

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
19.9.24 14:06

Jediné, co tě zbaví ekzému, je zjistit příčinu, proč se ti dělá, a toho se vyvarovat. Já mám podobné ekzémy na rukou, kožařka mě poslala na alergologii, bylo podezření na potravinovou alergii, z krve nic nezjištěno, nasazena eliminační dieta (mléko, lepek), po opětovném nasazení zjištěno, že ekzém se dělá z lepku. Vysazením lepku zmizelo 100 % ekzému (samozřejmě úplné zahojení kůže trvá až měsíce). Je to běh na dlouhou trať zjistit, co je příčinou. Kortikoidy zmírňují příznaky, příčinu však neléčí.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.9.24 14:09

Teď přes léto jsem po x letech začala jíst lepek (neodolala jsem na dovolené koláčkům a dortíkům) a takhle to dopadlo. Takže opět bezlepková dieta.

• Citovat
  • Upravit
19.9.24 15:16
@Anonymní píše: Více

Takze nejlépe zajit rovnou na alergologii? Jako semnou se to thane od malička od mala sem mela atopický po celem tele to v dospělosti vymizelo mela jsem pak párkrát v předloktí kdyz se člověk zpotil pak sem zacala na praxi umývat nádobí a od te doby to mam takto na tech prstech bylo období kdy se to zlepšilo poslední dobou teda uz vůbec nevíte náhodou jestli na alergologii je potřeba žádanka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.9.24 15:29
@Daniela 42023 píše: Více

Od saponátů na nádobí to samozřejmě může být také, to byste musela nosit rukavice a pozorovat, jestli ekzém časem vymizí. Tam by alergologie nepomohla. Jinak žádanku jsem na alergologii neměla, jen doporučení od kožní, alergoložka trochu “remcala”, ale normálně mě vzala. Zkuste si někam zavolat, pokud by žádanka byla potřeba, praktik jí jistě napíše bez problému.

• Citovat
  • Upravit
19.9.24 17:39
@Anonymní píše: Více

Dobře dekuji moc☺️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.9.24 19:53

Mně se to dělá na ploskách až do krve. Je to lepší, když nohy hodně promazávám. Zhoršuje se to stresem. Ale mám několik autoimunitních onemocnění.

• Citovat
  • Upravit
283
20.9.24 08:32

Mě pomohlo - používat důsledně při úklidu rukavice, fakt bránit kontaktu kůže se saponáty. Bacha např. na žlučové mýdlo, to mi to zhoršovalo strašně moc. Pomáhaly mi také koupele v roztoku z taninu (takový prášek na váhu v lékárně, předepisovala mi to kožní, rozmíchá se v co nejteplejší vodě sneseš - kdybych neměla ten tanin, zkusím to nahradit silným výluhem z čaje) a mazat Vitella Ictamo (bílý ichtyol).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.9.24 08:57

Má manžel. Spouštěč alergie a stres. Velmi je poznat, kdy má náročné období.
Pomáhá mu tedy i hodně promazávat. V krizových období bere/bral kortikoidy. Má to pak do krve, loupe se mu kůže, atd… Ten stres tam hraje hodně roli u nej ( vysoká pozice v zaměstnání, tlak na výkon, málo spánku, atd…) jo a pak někdy roční období ( jaro ). Bojuje asi 15 let, úplně super to nebylo nikdy. Dobrý ano. :kytka:
Než zjistil příčinu tedy hrozně trvalo. Obyčejná alergilogie nic moc ( žádná prokazatelná alergie). Spouštěč hledal rok.

• Citovat
  • Upravit
6.12.24 09:50

Má někdo zkušenost s dyshidrotickym ekzémem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra