Dyshydrotický ekzém - nová léčba

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
25
22.1.24 14:27

Dyshidrotický ekzém - nová léčba

Velice špatnĕ se léčí. Je velmi nepříjemný, drobné svĕdivé pupínky se zvĕtšují, praskají, prsty, celé dlanĕ i ruce bývají zasaženy. Trpĕl jsem jím i moje dĕti před cca desítkami let, ale dokázali jsme se vyléčit, trvalo to ale dlouho, než jsme našli řešení. Je jich zřejmĕ celá řada, každý musí najít svoji cestu. Nyní se mi ekzém vrátil na jednom prstĕ (asi mĕsíc jsem si do zeleného, neslazeného čaje dával kolečko citronu i s kůrou), tak jsem nyní vyzkoušel další léčbu. Pozor, nejsem léčitel, chci jen pomoci, protože klasické léčebné postupy zde selhávají a dermatologové moc neví co s tím, musí také léčit lege artis…

Jde především o vnitřní střevní problém způsobující alergii, typicky to může být kůra citronu, citronová šťáva, citrusy a jiné, především kyselejší ovoce. Zřejmĕ dojde ve střevech k přemnožení plísní např. Candida albicians, které pak podporují vznik alergické reakce. Pomáhalo mi částečnĕ před mnoha lety natřít ruce hustĕ modrou indulonou a strčit je do igelit. rukavic na noc a tak je zapařit, ráno znovu promazat, dále to byly nitrožilní injekce kortikoidů, kalciovek, imunoglobulinů, ale vždy to bylo jen částečné zlepšení, vždy se ekzém vrátil. Stav se zlepšoval i dietou bez všeho kyselého (pH tabulka potravin-i maso a obiloviny jsou kyselé!! vlastnĕ všechno co chutná je kyselé a plíseň ve střevech to podporuje), nebo třeba i týdenní totální hladovkou jen s pitím 2 l vody dennĕ. Dnes je možné zřejmĕ zkusit vnitřnĕ Candiōl od firmy Karel Hadek (původnĕ určený na problémy candidy v pochvĕ u žen), nebo odkyselovat se Tepperweinovu odkyselovací smĕsí (viz kniha Kurt Tepperwein: Pryč s kyselostí). Stále jsem nebyl vyléčen a zkoušel jsem proto řadu bylinek, teprve až jsem narazil na dubovou kůru v čaji na plíseň od bylinkáře, který jsem ale omylem užíval vnitřnĕ, i když byl určen na vnĕjší použití a po jeho pití jsem zaznamenal trvalý úspĕch. Problémem ovšem je, že kůra dubu z lékárny je stará, určená především na hemeroidy, hnusná na pití a málo účinná na ekzém. Vyzkoušeno!!! Řešení problému jsem našel v knize Rejdák: Páter František Ferda, kde se radí používat kůru jen čerstvou, max. pár mĕsíců starou, staženou z mladých vĕtviček do síly max. palce, vĕtví z dubů maximálnĕ 10 roků starých, tenké vĕtvičky se nemusí loupat, stačí je polámat, ideální jsou náletové dřeviny dubů. Hrst čerstvé nebo sušené kůry dáme do litru vařící vody, 10 min vařit, slít a přes den popíjet 2-3 týdny. Čaj je docela příjemný. Připravte se na to, že kůru budete možná muset i nĕkolikrát opakovat.

Kůra dubu (letní i zimní) se může sbírat po celý rok, nejlépe ale na jaře, z mladých vĕtví silných max jako palec a hned musíme kůru strhnout, jde to nejsnáze. Nejlepší je zřejmĕ čerstvá, ale i sušená max. 3 mĕsíce stará. Zlepšení by mĕlo nastat už do týdne. Vyvarujte se delší dobu i po vyléčení jíst citrusy a kiwi. Pokud vám ekzém hnisá, můžete jej zevnĕ omývat silným odvarem z řepíku, nebo i z dubové kůry a potom promazat. Dyshydrotický ekzém byl vyléčen v rodinĕ dokonce i homeopaticky, byly předepsány léky (základní lék podle homeopatické typologie a další terénní homeopatický lék na vlastní ekzém), bylo konstatováno, že do tří týdnů dojde ke zhoršení stavu a za další tři týdny bude ekzém vyléčen, což se také stalo.

Příspěvek upraven 30.01.24 v 22:17

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25
22.1.24 16:23

Dyshidrotický ekzém - možný vznik

@oxygen Často se doporučuje v literatuře a na webu ráno pít vodu s citronem, že to dodá energii a zlepší se odolnost organismu. Pravda, ale v každém případĕ doporučuji vyhnout se konzumaci kůry, i u bio citronů se občas nacházejí rezidua postřiků, v sotva mĕřitelných koncentrcích, ale ve velkém mixu různých druhů. I malé, dnes nemĕřitelné koncentrace mohou ovlivnit střevní mikrobiom, který pak může zapříčinit alergii, typicky po nĕkolika týdnech můžou začít svĕdit končetiny i celé tĕlo, potom je nejvyšší čas s konzumací citronů na delší čas přestat. Je zajímavé, že citrusy obecnĕ jsou sice kyselé, ale reakce tĕlních tekutin jako třeba moči je zásaditá, ale přesto pamatujme, že míra rozhoduje o tom, kdy se lék stává jedem. V případĕ dyshidrotického ekzému nejen citrusy, ale třeba i kysané zelí mĕli bychom z jídelníčku i po uzdravení na delší čas naprosto vyloučit.

Rovnĕž hluboké dýchání nás zbavuje kyselosti v organismu. Hluboké dýchání v lesním vzduchu, nebo třeba bĕh je velmi prospĕšný. Nejvíce zásaditý je červený meloun, proto je vhodné jej v létĕ co nejvíce jíst, existují diety, které doporučují jíst celý den jen červený meloun. V případĕ již vzniklého dyshydrotického exému i ten může ale způsobovat alergické projevy.

Dyshidrotický ekzém je dobré při hojení promašťovat nejlépe modrou Indulonou, i když je vyrobena mimo jiné z vazeliny a parafinu (i když jsou to výrobky z ropy mají lepší účinky než přírodní kosmetika), kortikoidy jen naprosto výjimečně. Pamatujme, že příčina dyshidrotického ekzému je problém především vnitřní a ne vnĕjší.

Příspěvek upraven 30.01.24 v 22:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
23.1.24 20:59

Napsala jsem vám soukromou zprávu. Moc děkuji za cenné rady a pomoc. Asi jsem také schytala tento druh ekzému. Hnus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
6.6.24 21:33

Dyshidroza - kofein a tein

Ahoj, mně stačilo vysadit vše co obsahuje kofein a tein a to vč. kakaa, ve kterém je také kofein.
Ať se vám daří!
 LF

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek