IPL laser - růžovka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
16.1.24 10:28

IPL laser - růžovka

Ahoj,

po letech marného boje s akné jsem zjistila, že mám růžovku :zed:

Pleť mam skutečně škaredou - červené tváře, nos a brada, pupínky po čele, tvářích a bradě…, no prostě vypadám jak puberťák. :D

Dostala jsem mast Rozech a na konec ledna jsem objednaná na IPL laser. Bylo mi řečeno, že zákrok je nepříjemný a pálí, tak by mě zajímalo, jak moc laser bolí? Jako s vidinou hezčí pleti to vydržím, ale na co se připravit?

A další, důležitější otázka, pomohl vám laser na růžovku? Pokud ano, byla změna k lepšímu výrazná a za jak dlouho po zákroku se pleť zlepšila?

Diskuze o růžovce jsem našla, ale neobjevila jsem žádnou, která by se zabývala především léčbou laserem.

Děkuji za odpovědi!

Anketa

Hlasovalo:

Loreipsum doloret

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
16.1.24 10:31

Životospráva

K tématu mě napadl ještě jeden dotaz. Na internetu je mnoho rad, jak upravit životosprávu - co všechno nejíst, nepít, necvičit, nekoupat se atd. Dodržovali jste někdo něco, co se opravdu osvědčilo? Pokud jde o jídlo, jednodušší by snad bylo napsat seznam „povolených“ potravin :D Kávy, cvičení a vany se nevzdám… :D

• Citovat
  • Upravit
243
16.1.24 12:00

Mě opravdu nic nepomáhá, a nejhorší je léto a teď mrazy. Omyvam si obličej vyvyrem z černého čaje, nepoužívat pastu s fluroem, mě třeba rožec zabral na chvilku, pak šíleně pálil obličej. Kdyz to mám nejhůře, mazu zinkovou masti. Jinak laser urco nepomůže, aspoň 10× by člověk musel jít a opakovat třeba po 3.mesicich, záleží jaký to máte. Mam růžovku přes 20.let a už sem s tím tak nějak smířená :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
995
16.1.24 14:02

.

Příspěvek upraven 16.01.24 v 14:11

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.1.24 14:03

@BeruNaty

tak to me moc nepotesilo :D

Akne lecim cca od 11 do dnesniho dne, tedy priblizne 20 let. Vcera se mi vlila nova krev do zil s vedomim, ze zacna lecba nezabrala kvuli chybne diagnoze :D

Trochu jsem se tesila na to, ze budu mit konecne plet alespon „prijatelnou“ :D

Tak uvidime, ale jink moje plet je doopravdy hrozna. Zadny jeden flicek na tvari nebo par pupinku. Mam cervene tvare a bradu, nos mam horsi nez kdejaky alkoholik… :D Navic mi tvare, celo a bradu zdobi pupinky, takze super :D

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.1.24 15:33

Nekdo s pozitivni zkusenosti by nebyl? :D

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.1.24 19:30

@BeruNaty Vzhledem k tomu, ze jste jedina, kdo odpovedel, rada bych se Vas jeste zeptala, ten laser nepomohl ani trosicku? Treba alespon nejake mensi zlepseni na nekolik mesicu se po nem nekona?

A pripadne jak je to u toho laseru s bolesti/neprijemnosti zakroku? Predpokladam, ze to treba stipne nebo zapali, ale nejakou hroznou bolest necekam, tak snad nebudu prekvapena :D

• Citovat
  • Upravit
25
18.1.24 21:23

Laser

Byla jsem 2 krat na laser v llc klinice. 22.1. jdu znovu. Vždy po měsíci. Ten laser štípne jako kdyby tě někdo střelil gumičkou. Dá se to vydržet. Potom mám tak 2 hodiny rudou pokožku v místě ošetření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.1.24 21:48

@Ivča59 Dekuji za odpoved :) A pomaha laser?

• Citovat
  • Upravit
25
18.1.24 22:58

Laser

Byla jsem na IPL. Řekli mi že musím jít vícekrát a vždy po měsíci. Tak mám dvě ošetření za sebou a to začervenání je určitě světlejší. Za 5 dní půjdu potřetí. Dělají to jen v zimních měsících. Nesmí na to přijít sluníčko. Tak koupit krém s spf 50. Nejlépe krycí a přímo na růžovku. Dejte vědět jak vám pomohl laser

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.1.24 08:17

@Ivča59 děkuji za info. Já jdu poprvé na konci ledna, tak jsem zvědavá, ale co jsem si načetla o růžovce, v nějaké extra zlepšení nevěřím.

Měla jsem radost, ze díky správně diagnose se ma pleť konečně spraví na přijatelnou podobu, ale nadšení mě již přešlo 😃

Jinak koupila jsem si na čištění a péči o pleť produkty značky Uriage a z lékárny mám Rozex

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.1.24 08:22

@Ivča59 A ještě k tomu krému, běžné používám na celé tělo vc. obličeje SPF 50+. Na den jsem si místo make up koupila cc krém Uriage, který má takto vysoký ochranný faktor, ale děkuji za radu :)

• Citovat
  • Upravit
25
19.1.24 11:13

Tak dejte vědět jak jste dopadla. Zlepší se to, ale chce se o pleť fakt poctivě starat. Taky mám ten cc krém od uriage a čistící mléko uriage. Mazal jsem rozexem ráno a večer po čištění pleti. Máte pleť jen červenou nebo jen pupínky nebo oboje? Jo a nesmím chlorovanou vodu z vodovodu. Spravilo se mi to tak o 80 procent.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
368
19.1.24 11:42

Na růžovku mi pomohla mast Soolantra, je na předpis, doplatek asi 60 korun. Rozex mi byl k ničemu, ale po té Soolantře se pleť zázračně zlepšila. Na laseru jsem byla 2×, až po tom zlepšení a zredukoval mi žilky na nose. Nic mě nebolelo, trochu to pálilo, ale nic zásadního. Zkus si říct o tu Soolantru, mám teď růžovku už několik let v klidu. Když se začne rýsovat nějaké ložisko, namažu a je klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
19.1.24 12:01

Soolantra

Za jak dlouho ti ta soolantra zabrala? Tys měla pleť červenou nebo vyrážky? Prý soolantra zabere jen na vyrážky a na červenou pleť ne. Děkuji za odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek