Dyskalkulie, výběr střední školy

704
9.11.23 07:49

Dyskalkulie,výběr středbí školy

Dobre ráno maminky, je tu některå z Vás, která řeší nebo řešila výbér střední školy s ťéžkou dyskalkulii. Dcera je ted v osmé třídě, měla na vysvědčení 3 dvojky a 1 trojku pråvě z matematiky. Přečetla jsem hromady článků k danému tématu a vždy ty děti skončily kvuli matice na učňáku, to dcera ale zásadně odmítá. Budu rada, když se se mnou ooďělite o zkušenost Diky Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
42203
9.11.23 08:10
@Fassatka píše:
Dobre ráno maminky, je tu některå z Vás, která řeší nebo řešila výbér střední školy s ťéžkou dyskalkulii. Dcera je ted v osmé třídě, měla na vysvědčení 3 dvojky a 1 trojku pråvě z matematiky. Přečetla jsem hromady článků k danému tématu a vždy ty děti skončily kvuli matice na učňáku, to dcera ale zásadně odmítá. Budu rada, když se se mnou ooďělite o zkušenost Diky Petra

Pokud to má potvrzené PPP, tak by měla mít úpravu přijímaček. A pak holt hledat školu s minimem matematiky (třeba zdrávka, sociální,..)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2164
9.11.23 08:18

Kamarádka šla na nějakou sociální školu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5314
9.11.23 08:29

Sestřenice dcera studuje na kosmetičku (s maturitou) a jeden z důvodů výběru bylo právě minimum matematiky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
704
9.11.23 08:42

Diky za Vaše odpovědi. Zdrávku nechce, ale asi to bude muset zkusit Uvažuje o knihovnické škole, ale moc se mė nezdå pak to uplatnění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
704
9.11.23 08:44

@Mariane.B Nevite, jak se ta sociální škola jmenovala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42203
9.11.23 08:45
@Fassatka píše:
Diky za Vaše odpovědi. Zdrávku nechce, ale asi to bude muset zkusit Uvažuje o knihovnické škole, ale moc se mė nezdå pak to uplatnění.

Ono pak zřejmě půjde i na VŠ, takže se uplatnění může zcela změnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
704
9.11.23 08:56

Ona by moc chtěla střední veterinární, ale v Praze tahle škola neni, jenom Brno nebo Hradec a ro znamená internát. A to nechci, měla bych o ni strach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2164
9.11.23 08:58
@Fassatka píše:
@Mariane.B Nevite, jak se ta sociální škola jmenovala?

Nevím, možná Purkyňova?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9771
9.11.23 09:00
@Fassatka píše:
Ona by moc chtěla střední veterinární, ale v Praze tahle škola neni, jenom Brno nebo Hradec a ro znamená internát. A to nechci, měla bych o ni strach.

Pokud je dcera smířená s intrem, tak bych jí nebránila. Zakázat jí něco, co chce studovat jen proto, že má maminka neoprávněný strach je docela úlet. Co si myslíš, že by se jí na intru stalo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2164
9.11.23 09:00
@Fassatka píše:

Jinak v knihovnické matiku potřebuješ a uplatnění s tou veterinou taky není nic moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42203
9.11.23 09:03
@Mariane.B píše:
Jinak v knihovnické matiku potřebuješ a uplatnění s tou veterinou taky není nic moc.

No, že by knihovníci měli těžkou matematiku dost pochybuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.11.23 09:05

Zakladatelko, mam dyskalkulii. Sla jsem na ucnak s maturirni nastavbou a pak na vysokou. Mam dva VS tituly. Kdybych se hlasila tehdy na gympl, tak se tam bud nedostanu, nebo ho neudelam. Tim ucnakem jsem to tak trochu „obesla“, maturitu jsem ziskala taky, a i kdyz to ze zacatku bylo strasne tezky na te vysoke, protoze ucnak nepripravuje zaky na dalsi studium, povedlo se mi to. Takze at dcera nevesi hlavu a jestli treba chce jednou na vysokou, at se ani toho ucnaku neboji.

• Citovat
  • Upravit
K92
2035
9.11.23 09:06

Tak co kompromis a zemědělka? Tu určitě někde poblíž mít budete

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2164
9.11.23 09:07
@Havlova píše:
No, že by knihovníci měli těžkou matematiku dost pochybuji.

Jestli si představuješ knihovníky jako knihomoly, tak tvoje pochyby chápu, ale dnes jsou pro tento obor velmi důležité databáze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí