E-neschopenka - lístek na peníze
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Ahojky už jste to nějak vyřešili?
Mě byl taky k 31.3. odeslán lístek na peníze, ale peníze nemám. Na OSSZ, ČSSZ nikdo nezvedá telefon, na email také nereagují. Asi je vůbec nezajímá, že lidi mají nastavené splátky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Littlefool tak na vyplacení mají 30 dní.
Zakladatelko a kdy to posílali? Já si o to říkám sestřičce, když jdu na kontrolu. Jinak ty elektronické jsou pro ně nové a občas mi přijde, že v tom mají bordel.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jary1
Vím, že na to mají 30 dní, ale všude se chvástají jak chápou lidi co mají různé poplatky a peníze se budou snažit zaslat včas.
30.3. jsem byla na kontrole, kde si mě přebíraly z kliniky a inhed sestřička posílala lístek na peníze. Cca za tyd mi volaly z práce, že ještě nemají lístek, obratem jsem se informovala u Dr. kde mi sestřička řekla, že vše bylo odesláno k 31.3., že ji to i ukazuje PC.
Ono celkově na sociákce teď mají bordel s tou karanténou. A co mi bylo řečeno od účetní, tak bohužel nejsem sama.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Littlefool můžu se tě zeptat, jestli máš e-neschopenku a vycházky? Já jsem taky přecházela s neschopenkou z kliniky, kde mi dali vycházky. Pak mě převedli k mému dr. Kdy jsem pak šla na kontrolu k mému dr. tak mi sestřička tu neschopenku potvrdila( přijmula). Ale nějak s tím bojovala. Pak se mě zeptala na vycházky, tak jí říkám, že je mám a i jsem jí ukázala lístek a ona mi řekla, že ok, že to, co mi napsali na klinice, ona už nevidí. Jsem se jí ptala, jestli ty vycházky tam nemá napsat znovu, a že prý ne. A já teď drobet pochybuji, jestli tam mám ty vycházky fakt napsané nebo ne.
Nevíš, jak to máš ty?
Jinak zítra raději zavolám na sociálku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jary1
Mám e-neschopenku a vycházky mám hned od začátku od 13 do 19. Sestřička se mě jen zeptala jestli vycházky necháme stejné nebo jestl je chci upravit. Jo a na sociálku se nedovoláš. Volala jsem tam včera od 8, to jsem si říkala ještě nebude linka tolik obsazeba, no nebyla ona byla vypnutá, tak jsem to zkusila za 5 minut a linka byla již obsazena. A to jsem volala na ČSSZ, OSSZ, vedoucí úseku pro neschopenky. Nikdo to nebral nebo to po chvilce zvonění položily. Na call centrumu jsem to nechala zvonit i 45minut a neustále jsem poslouchala Omlouváme se, mějte trpělivost, všichni operátoři jsou zaneprázdnění, vyřizují požadavky před vámi. Takhle jsem to zkoušela do 13:00. Takže za 5 hodin volání mi to nikdo neuvedl, jen pokládaly
Zkoušela jsem i e-portal, ten je taký v poruše, tak jsem ještě rozeslala e-mail ( váš požadavek bude zpracován, ozveme se do 5ti pracovních dnů nebo nejdéle do 10ti pracovních dnů, podle závažnosti požadavků).
Ne že jsem si na toto neefektivní volání vyvolala všechny volné minuty ale nikam jsem se nedovolala. Jestli se ti to podaří jsi borec. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Littlefool v březnu jsem se dovolala, ale teď už to bude asi fakt marný. Takže ty máš taky vycházky z kliniky a u tvého Dr. už ti je nepřepisovali. Tak to snad bude i v pořádku. Dík
Jinak mě to sestřička posílala 3.4. a 15.4 už jsem měla peníze na účtu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jary1
Tak to náš fajn, že ti přišly penízky. Já jsem teď musela vzít ty co jsme měly odložený na plot abych mohla zaplatit hypotéku, půjčku a pojistky. A to ještě musím zaplatit SIPO a telefon. A dnes mi volaly, že příští týden budou mít plot hotový a jak bude na pobočce zajistí dopravu.
Obdivují lidi co si mohou dovolit mít doma dostatečnou rezervu. U nás to bohužel nejde, přítel splácí dluhy po ex přítelkyni + nějaké své pohledávky a do toho finančně vypomáhá mamce. Do toho všeho za poslední půlrok rok odešla pračka, bojler, vodárna, nabourané auto, prostě se vše sralo 😔 a našetřené peníze jen lítaly.
A to co se teď stalo je hodně velká podpásovka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hlídání lístku na peníze
Ahoj holky, prosím o radu. Moje dr mi řekla, že si mám hlídat listek na penize a vždy si říct, aby ho nezapomněli poslat. Vím, že to musí byt po 14 dnech. Pak mi někdo řekl že i ke konci měsíce. Takže marodim od 9.6. O první listek jsem si řekla 22.6., potom tedy znovu ke konci měsíce 30.6. A teď v tom tápu, zda to bylo dobré a od konce měsíce teď počítat zase 14 dní nebo od toho 22.6. Těch 14 dní? Mám v tom zmatek. Moc děkuji za případné vysvětlení. ![]()
- Citovat
- Upravit
@j.a.n.i1 prosim te, a co se stane, kdyz ten listek nebudu mit k poslednimu? Vim, ze driv to slo (nosila jsem listky z kontrol v prostred mesice a bylo to ok), ale ted to pry nejde. Rikala mi to akorat sestricka u doktora, ze to je jinak nez driv. Takze uz nejde davat listek na penize treba kazdy tyden (znama to delala, protoze byla vecne bez penez)? Nebo je to stejne, jen se rika, ze ne? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já si říkám vždycky na kontrole, když jsem byla třeba 27. tak mi přišly peníze za období 1.-27. a za období 27.-30. mi poslali dodatečné po další kontrole. Ale taky tomu úplně nerozumím, nejdřív mi říkali že se to posílá vždycky až na konci měsíce. Prý je to složitější než to bylo s papírovými.
- Citovat
- Upravit
Mě právě řekli, aby jsem si říkala každých 14 dní. Ale ten konec měsíce mi to úplně rozhodil a teď opravdu nevím. Sestřička mi to taky nebyla pořádně schopna vysvětlit takže ![]()
- Citovat
- Upravit
Ahoj, přítel má od 1.2. e-neschopenku. Peníze ze sociálky mu ještě nepřišly a tak tam zkoušel volat a paní mu řekla, ze ho tam mají zaevidovaneho, ale lístek na peníze neprisel. Volal na chirurgii a tam mu nepříjemným tónem řekla, ze lístek tam poslán byl. Nevime co teď, má někdo podobnou zkušenost? Děkuji