Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, letecká společnost easyjet v rámci příručního zavazadel povoluje pouze zavazadla 45× 36×20, mám ovšem maly kufřík na kolečkách, který má 47 cm …predpokladam, kdyby došlo na měření, tak mi to neprojde, vzali by jste si ho nebo by jste neriskovali
To záleží na člověku na přepážce protože přes něj to jde, někdo to hrotí moc někdo ne, pokud by to bylo větší tak si při nejhorším připlatíš za odbavení. Ale podle mě to hrotit nebudou. Mě to donutili odbavit jenom jednou
Zrovna u Easyjetu jsem několikrát zažila, že to hrotili a nutili narvat do té jejich klece. Ne vždy a každému, ale když se jim někdo nezdá, tak šance, že to řešit budou, není zanedbatelná. Oni mají ty nízkonákladovky příplatky za všecko, takže si to celkem hlídají.
@ugluk Tak zrovna ta vyska by i pri rvani do klece mela projit, cpe se to tam horem a klec viko nemá…
Tak to radeji nebudu riskovat, vezmu tedy asi batoh…a ještě jedna věc, dítě muže mít též tento příručak, nevadí ovšem, ze ho neunese? proste budu mít pro sebe a pro dítě dva bagli má sobě ![]()
@j.a.n.i1 ja si prave nejsem jistá, ale myslím, ze ta výška ja Dana tou kleci na šířku (to jest pokud je klec na šířku 45 cm, tak tam asi nemají rezervu 2 cm
)
@andreabak Nevim, ty co jsem videla na letišti byly na výšku.
Měkká taška či bágl se zmačkne, takže se víko přihrádky nad sedačkami zavře,
kdežto přečuhující kolečka ne. Takže zrovna ten kufr bych neriskoval.
@samá práce píše:
Měkká taška či bágl se zmačkne, takže se víko přihrádky nad sedačkami zavře,
kdežto přečuhující kolečka ne. Takže zrovna ten kufr bych neriskoval.
No, do tech prihradek se vejde sakra vetsi rozmer nez kolik maji nizkonakladovky jako limit…
Neriskovala bych. Zrovna loni, kdy po Covidu změnili pravidla - rozměry příručáků, plno lidí doplácelo a nechávalo kufry u přepážky a museli si je nechat odbavit. Těch naštvaných lidí bylo fakt docela dost.
@kaja00 píše:
Neriskovala bych. Zrovna loni, kdy po Covidu změnili pravidla - rozměry příručáků, plno lidí doplácelo a nechávalo kufry u přepážky a museli si je nechat odbavit. Těch naštvaných lidí bylo fakt docela dost.
Jeste taky tim ze to je kufr muzou rict vemte si nejpotrebnejsi a ze ho kvuli bezpecnosti - vyvazeni letadla davaji k odbavenym zavazadlum a klidne ho seberou v gatu. Videla jsem to na vlastni oci, dali nalepku v gatu a smula slo podpalubu. Nic prijemneho, kdyz to je jedine zavazadlo co si berete. Takze na palubu jdes jen s tim co si stihnes vytahnout a pak si ho po priletu jdes vyzvednout mezi odbavene zavazadla.