Echogenní fokus

Anonymní
9.5.13 13:22

Echogení fokus

Ahojky, chtěla bych se poptat zda stim nemá některá zkušenosti. Ve 12tt sem byla na sceeringu tam mi dopadlo všechno dobře až nato že mi na srdíčk miminka našli flíček na srdíčko neboli echogení fokus levé komory jak tomu říká lékař. Doktor na sceeringu mi řekl že se nemám čeho bát že to nic vážného není, ale že to mímu doktoroj napiše a aby mi udělal případnou kontrolu. Když sem byla u svého lékaře tak se mě jen zeptal jak mi je a obědnal mě za 5týdnů na kontrolu to už budu ve 20tt. Že mi udělá velký ultrazvuk a popřípadě mě pošle ještě na jeden do hradce na srdíčko. Když sem se ho zeptala co to ten echogení fokus znamená tak mi řekl že to nic není a pomalu mi k tomu nic neřekl. Mám strach o miminko, ale zase si říkám kdyby to bylo něco vážnýho tak už semnou lítaj někde po doktorech. Nemáte stím nějaká zkušenosti? :?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
826
9.5.13 13:34

Zkušenost nemám, ale jak píšeš, pokud by bylo něco v nepořádku, tak by Tě třeba poslali na kardiologii na podrobnější ultrazvuk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1412
9.5.13 13:38

@Grumlik Na to bych měla právě jít až podle velkého ultrazvuku. Ten mám ve středu, ale bojim se toho :( Ale kdyby to bylo něco hrozného tak už semnou snad něco dělaj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
826
9.5.13 13:41

Na velkém utz mi dělal dr. 3D srdce, po narození měl syn nízkou srdeční činnost když plakal, když byl v klidu, tak zase trošku vyšší. Poslali nás na dětskou kardiologii, kde ho sledovali a pak zjistili, že to bylo poporodní adaptací. Měl malou dírku v srdíčku, která mu pak časem srostla a všechno je OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1412
9.5.13 13:43

@Grumlik Hlavně že to dobře dopadlo. Já taky budu doufat v dobrý konec, ale ta nejistota a strach o mimi je strašná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
826
9.5.13 13:44

Já vím, ale snaž se myslet na něco jiného… :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1412
9.5.13 13:55

@Grumlik Já se snažim na to nemyslet, ale jednou za čas si na to člověk vzpomene a je mu ousko a přepadne ho strach o mimi. Kór jak se blíží velký ultrazvuk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.5.13 14:36

Najdi si na to téma pár článků na internetu, jsou snadno k vyhledání. Jinak, teď je srdíčko dost malé a pro určité věci špatně čitelné, standardně se čeká na dobu kolem 20tt, kdy se dá už lépe prohlédnout. U nás stran srdíčka byl prvotrimestrální screening v pořádku, nálezy začaly až ve 20tt, pak už jsme byli na prenatálním kardiu pečení vaření. U nás šlo o hyperechogenitu na ultrazvuku. Držím palce.

• Citovat
  • Upravit
1412
9.5.13 16:47
@Anonymní píše:
Najdi si na to téma pár článků na internetu, jsou snadno k vyhledání. Jinak, teď je srdíčko dost malé a pro určité věci špatně čitelné, standardně se čeká na dobu kolem 20tt, kdy se dá už lépe prohlédnout. U nás stran srdíčka byl prvotrimestrální screening v pořádku, nálezy začaly až ve 20tt, pak už jsme byli na prenatálním kardiu pečení vaření. U nás šlo o hyperechogenitu na ultrazvuku. Držím palce.

Já sem právě hledala a všude píšou to samí co mi řekl doktor. A nebo píšou takové články co člověka viděsí a má pak ještě větší strach. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.5.13 19:03

@janina711 Tak on je to mimo jiné jeden ze soft-markerů na Down, ale těmito články se nenech rozhodit, protože tento marker sám o sobě absolutně nic nevypovídá. Buď v klidu. Vím, že se to lehce říká, ale mluvím z vlastní zkušenosti, sami jsme měli pořád něco už od prvotrimestrálního screeningu až do konce a prostě jednou už jsem do toho musela říznout a začít být v klidu, jinak bych do konce těhotenství zešílela :kytka:

• Citovat
  • Upravit
1412
10.5.13 12:10

Já se snažim být v klidu a nemyslet na to, ale někdy si člověk na to vzpomene a pak mylí na to nejhorší :think: Snad bude vše v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
396
5.1.14 13:17

@janina711 jak to u vás dopadlo s tou usazeninkou? já teď byla na UTZ ve 20tt a také ji tam máme, dr. mě vyděsila tím, že to může být příznak downa, ale říkala že pokud není žádná porucha srdce tak to nic neznamená.. ale v hlavě mi to teda trochu leží

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1412
5.1.14 14:18

@Lenja17 u nás to dopadlo dobře holce se do 30tt ztratil. Ničeho se neboj. Byla si na sceeringu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
396
5.1.14 21:13

Jj na sceeningu jsem byla a vše v pořádku, jen ta usazeninka ta je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1412
6.1.14 12:56

@Lenja17 Tak toho se neboj. Já měla taky strašný strach. Doktor mě tedy radči poslal na UZ do Hradce tam je nějaký lepší. Tam mi řekli že si toho nemám všímat. Je to jeden z faktorů na down, ale pokavať je jen jeden tak to nic neznamená a že se to většinou do porodu vstřebá a když ne tak to roka dítěte. Vím jak se cítíš taky sem se bála a vše kolem toho zjišťovala a akorát sem se tím více stresovala. Tak mysli na něco hezčího a užívej si těhu :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí