Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Maminky prosím o radu. Máme syna 5a půl měsíce a už dvakrát sme prodělali zánět močových cest. Vždy ant, zabere chvilku dobré, ultr. ledvin také v pořádku. Ted po dobrání máme ecoli zase v moči hraniční stav.Dr.říká že to může být ze stolice, ale nemám pocit že bych ho špatně otírala. Nemáte někdo s touto bakterií v těle zkušenosti. Děkuji za odpovědi.
U takhle malých dětí zkušenosti nemám,
Ecoli jsem měla v moči letos v létě, UTZ v pořádku po ATB, prý mám hodně pít. ![]()
To pití nám říkali taky, ale je to u nás boj.Tak nevím jestli opravdu souvisí i s tím.
Já ten den co jsem skončila v nem. /čůrala jsem jen krev, každou minutu, nakonec jsem omdlela/ jsem skoro vůbec nepila.
dr. mi řekl, že Ecoli je normálně ve střevech, a protože jsem nepila, tak se vstřebala ze střev do moči…tak nějak mi to říkal…takže pít a pít
Holka měla zánět z ledvin, ono z plínek se to přenese do močáku asi hned ať utíráš jak utíráš a když je mrně náchylný..
Dcera z toho taky mela zanet ledvin, opravdu nejsnazsi cesta je prave ve chvili, kdy se ditko vykaka a zvlast u tech mladsich to proste stace, kam nema, muzes utirat i umyvat sebelip. Pry nejlepsi prevence je naucit dite na nocnik, aby proste nekakalo do pliny, ale na to je chlapecek jeste malinky, ja to doted nedokazala se svou 19m. Ale jinak nosime moc na kontrolu kazdy mesic a nedavno zase mela dost sileny nalez, prakticky identicky s tim, se kterym ji minule hospitalizovali, ale tentokrat to byla proste jen pozitivni moc a CRP negativni, zadny zanet se z toho nevyklubal a za 14 dni uz byla moc cista.