Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Naše malá měla taky e.coli ale nevím jaký kmen. Strčila si do pusy takový ty kuličky co se zavěšují do WC, gurmánka. Od té doby jsme to zrušila. Ale pomohla jen dieta.
@JancaS84 píše: Více
No.. to my doma nemáme. Jedině mě napadá nějaké ovoce na zahradě, angrešt, maliny, lesní jahody..
strašně se bojím těch ledvin, úplně mě to vyděsilo. Že nás doktorka hned poslala na sono a x dalších vyšetření
E.coli je bakterie, která se běžně vyskytuje ve fekáliích- v trusu/výkalech lidi, prakticky všech obratlovců včetně ptáků. Stačí někde něco sníst, oblíznout, kalužina u hnojeného pole, od domácího mazlíčka… je strašně moc možností, a pak už záleží jen na velikosti nálože a kdyz je zrovna tělo oslabené, horší imunita, tak je vymalováno.
@KKK85 píše: Více
No vzala je ze záchodové mísy a strčila do pusy.
@Savana2 píše: Více
To je hrůza… když to vezmu z druhé strany. Jsou rodiče, co vůbec neřeší a támhle dítěti dají ovoce nebo zeleninu ze zahrady, támhle se vyválí v kaluži, pak děti které vyrůstají v chudších rodinách a prostě maji děti zdravé. A ten náš mrňous má furt něco. A to mu dávám Juvenil na imunitu, různá homeo, a furt mu něco je už od narození. Samozřejmě, nemůže za to, ale …
Ahojky.
je mu 15m. Máte zkušenost?
Syn měl a má už asi 14 dní průjem. Zezačátku často cca 10× za den. Teď tak 4× za den. Někdy tužší, někdy voda… dávám probiotika, měl tasectan i Enterol a nepomohlo nic. Všichni, že je to zubama. No jelikož za celý živůtek průjem neměl ani kvůli zubům a měl spíše zácpu. Tak mě to dost překvapilo a chtěla jsem výtěr. Zjistilo se, že má bakterii E.coli nějaký kmen, který prověřuje hygienická stanice. Musíme prý na sono ledvin, že u této bakterie často dochází k napadaní ledvin. Pak odběr moči, naposled možná krev. Jsem z toho dost vystrašená a vůbec nevím proč a jakto…. Syn teď hodně jí, snědl by i nás. Nestíhám ho krmit