Štípance/kousance nebo vir?

• Fotoalbum (7)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
19.7.25 09:41

Štípance/kousance nebo vir?

Dobrý den.
Můj syn tento týden byl nemocný, teploty, bolest v krku, bez průjmu. Mně též trochu bolelo v krku. Už je to téměř v pořádku. Na chodidlem a rukách jsem si předevčírem všimla, že se mu udělaly štípance, mně nyní též. Jsou to vůbec štípance? Je divné, že to oba dva máme jenom na těchto dvou místech. Přikládám zatím jenom fotky svých rukou, začalo se to dělat nyní, takže všechny pupínky nejsou zatím úplně vidět. Má někdo zkušenost? Máme ve společným pokoji nějakého kousajícího nepřítele nebo to je vir? Ano, budu jinak řešit s lékařem.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35734
19.7.25 09:47

Tipuji ruka noha, pusa tedy sedma nemoc. K lékaři s tim nemusíš, ale být doma, je to infekční

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.7.25 09:57

@pikola dekuji moc za názor,… tato nemoc mě napadla také, ale dle fotek mi to přišlo jako něco jiného…

• Citovat
  • Upravit
14690
19.7.25 10:37

Sedma nemoc. U dcery vypadala takto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11796
19.7.25 11:20

Vzhledem k tomu že máte osypany ruce nohy a navíc ta teplota před tím bych to jasně viděla na tu sedmou nemoc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9729
19.7.25 12:20

Sedmá nemoc alias ruka-noha-ústa. Průběh mírný. U těžších průběhů se někdy nasazuje Herpesin / Zirvin k využití nepřímého antivirotického účinku. Po odeznění nemoci někdy slezou nehty na rukách a/nebo nohách (nemusí to postihnout všechny nehty).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14690
19.7.25 13:54
@Doctus píše: Více

Z mojí zkušenosti slezou ty, pod kterými byl aspoň jeden boláček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.7.25 18:16

Děkuji moc všem. Asi to bude ono.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.7.25 18:17

@Janča6 Blízko nehtového lůžka, nebo i z těch, které byly na polštářku (nevím, jak jinak to nazvat)?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.7.25 18:18

@Doctus ven můžeme jít, až žádné pupínky nebudou, budou zhojené?

• Citovat
  • Upravit
9729
19.7.25 18:43
@Anonymní píše: Více

Do stínu / polostínu můžete, venku je pěkně, byl by hřích zůstat doma. Klíčový bude šetřicí režim, nechodit moc na sluníčko, do bazénu do zhojení raději ne (riziko zinfikování lézí).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.7.25 18:50

@Doctus myslela jsem jsem to tak, že nemůžu ven, abych někoho nenakazila? Syn skoro nic nemá, já to mám ve větší míře… Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
9729
19.7.25 19:07

Ebola to není, izolováni doma být nemusíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.7.25 19:13

@Doctus asi takhle, jít se synem na hřiště by asi nebylo vhodné? Má 2 roky. Takže krom hřiště ho nic jiného nebaví (kdy by nebyl kolektiv a byl sám)… takže asi být zavření i 2. týden doma :roll: taky mě to nebaví, ale moc mu nevysvětlím, ať se nemá k někomu přibližovat.

• Citovat
  • Upravit
14690
19.7.25 19:39

„Polštářky“ (možná bříška prstů :think:) nevadí. Mně a dceři slezly ty nehty, pod kterými byly boláčky. Prostě přímo pod tím nehtem byla červená skvrna.

Jinak ven jsme chodily. Dceři bylo 10 měsíců, chodily jsme hlavně do parku na procházky. Na hřiště mezi děti bych nechodila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí