EEG a ADHD

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
30.6.16 13:49

EEG a ADHD

Ahojte :mavam: Mám takový dotaz, dcera je asi ADHD a máme jít ještě na eeg mozku. Zajímalo jestli je tao metoda spolehlivá a zjístí s přesností jestli je dcera hyperaktivní? Co jsem tak pročítala tak mi přijde že u hodně dětí co mají tuto diagnozu stanov enou od odborníka tak většinou se na eeg nic nenajde…máte s tím prosím někdo zkušenost? Díky za odpovědi :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2064
30.6.16 14:20

Ahoj,

Já mám syna s ADHD a AS (Aspergerův syndrom). Na EEG u něj byla vidět pouze určitá neznalost mozku - u přenosu vzruchů. Na EEG se chodí, aby se vyloučila u ADHD epilepsie, která muže byt také skrytou příčinou poruchy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.6.16 14:30
@Petrusska007 píše:
Ahoj,Já mám syna s ADHD a AS (Aspergerův syndrom). Na EEG u něj byla vidět pouze určitá neznalost mozku - u přenosu vzruchů. Na EEG se chodí, aby se vyloučila u ADHD epilepsie, která muže byt také skrytou příčinou poruchy.

Díky za odpověd. No my k tomu máme pravě asi taky i AS…A otec dcery začal mívat ted v dospělosti epileptické záchvaty…

• Citovat
  • Upravit
83
24.8.16 07:01

EEG

Zdravím. Mám syna s ADHD, atyp. autismus, lehká mental. retardaci, opožděný PMV, těžká vada řeči…Na EEG a neurologii celkové chodíme asi uz od roka, možná i trošku dřív a to proto ze z moji strany je v rodině výskyt epilepsie…sice na ženské pohlaví ale je to tam.Ja ji mám taky A to od 11cti let. Přišly na to až když jsem měla záchvaty uz asi půl roku ktere se horsily…epilepsii je mnoho forem a ja neměla ze začátku zrovna ty záchvaty kde člověk upadne a třese se…to at časem uz při nasazení AE léčby…na EEG údajně syn nic nemá..ale natočit s nim záznam je taky těžké protože u toho teď brečí a je neklidny a kvůli postižení mu člověk nevysvětlí ze to musí vydržet…takže nás na podzim čeká MR (magnetická rezonance) Autismus není vidět na EEG ani MR…ADHD jsme u něj poznaly nebo spíš měly podezření kvůli chování. Špatně se učí z knih…nevydrží sedět, i když vztane v 5 ráno a celý den se mů věnuji aby byl venku, měl aktivity a unavil se stejně usne po 10 :(…jeden čas dělal i to ze si ještě v noci prostě rozsvítil v pokoji a začal si hrát i když o hračky normálně zájem moc nejeví…nebo chodil v noci po tme po byte a pořád si něco broukal..ADHD mu diagnostikovaly odborná psycholožka na tříhodinovém šetření kde Eliase konečně někdo viděl jak se doopravdy chová a reaguje…do ty doby to sváděla na opožděný vývoj a nějaké jeho výlevy ze to je pro to ze se snaží komunikovat a nejde mu to…od ty doby co vím ze má tyhle výše uvedené potíže na které jsme se musely přizpůsobit a najít různá řešení je malý min agresivní, nemá tak časté autisticke záchvaty nebo nejsou aspoň teda celodenní jako bývaly což bylo pro nas vážně vyčerpávající psychicky…musí se dodržovat řád a jde to líp. ADHD projevy ma pořád psychiatr mu uz musel napsat léky i když jsem se tomu dlouho teda bránila ale uz se to nedalo…kvůli těm projevům nás odmítaly vzít do autobusů, kvůli tomu ze si nedokáže sednout a sedět jako normální dítě ale musí pořád někam chodit a nebo si hrát s něčím co nemá nás vyhodily i ze socialky atd…nebo si potřebujete dojít sama k doktorovy a dítě musíte cti bohužel sebou protože není kdo by ho pohlidal nebo teď není školka…kolikrát si ani nemůžu sama vyřídit co potrebuji…musím s malym prostě odejít i když je před námi třeba uz jen pár lidí…takže na diagnostiku ADHD bych doporučila spíš SPC (spec. pedagogické centrum nebo dětského psychologa.Ale nejdřív bych se snažila zjistit si nějakou recenzi…protože u nás v SOC synovi ADHD i autismus vyloucily jen na základě toho ze zrovna nesklada pastelky podle barev a velikosti a nemusí nutně jist z daného talirku…abi tam s nim nedelaly zadne testy! Autismu je více druhů stejně tak jako epilepsii atd…V září jdeme do jiného SPC kde vyšetřují autisticke děti a tak jak se vyšetřovat ma na základě doporučení a určení techto pozdějších diagnóz od paní magistry z České lípy. Hodně stesti :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Qwentin
7.9.17 16:46

Ahoj, my máme taky dítko s ADHD, byl na EEG a našli mu na něm nějaké abnormální hodnoty, ale dokázal vyšetření ustát, nato že má těžkou ADHD, vydržel být v klidu.

• Citovat
  • Upravit
313
8.9.17 15:46

My mame taky Adhd.Ma ctyri roky. Nenasli nic.Ted uz chodime jen na kontroly bez mereni. Sedet vydrzel, ale zapli jsme mu tablet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Qwentin
8.9.17 16:37
@jezevinka píše:
My mame taky Adhd.Ma ctyri roky. Nenasli nic.Ted uz chodime jen na kontroly bez mereni. Sedet vydrzel, ale zapli jsme mu tablet.

Tak ten tablet naštěstí zabere na všechny, i můj u něho dokáže sedět, a to i bez medikace. A kdy mu poprvé udělali měření? Nám poprvé po 4 letech od zjištění diagnózy, docela mne mrzí, že mu ho neuroložka nenechala udělat dříve.

• Citovat
  • Upravit
313
13.9.17 06:30

Ve trech letech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Qwentin
13.9.17 08:49

@jezevinka No asi se to EEG dělá při zjištění diagnózy, u nás doktoři na to kašlou.

• Citovat
  • Upravit
4076
13.9.17 09:40

Na EEG chodíme opakovaně. V rozestupu jednou ročně. Doktor sleduje nejen aktuální nález ale i celkový vývoj. Některé problémy se právě objeví jen v dlouhodobém sledování. Bohužel spousta dětských neurologů natočí jeden a když je to dobré tak dál nesledují…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Qwentin
13.9.17 09:46

@IvanaOl
My jsme u neuroložky vedeni 4 roky a EEG se udělalo až v nemocnici v Brně, kde se ukázalo, že je abnormální a jsou tam nějaké změny. Malý teď musí co půl roku chodit na kontrolu EEG, napsali z nemocnice. Nechápu, že ji to 4 roky nenapadlo.

• Citovat
  • Upravit
4076
19.9.17 00:13

@Qwentin mezi neurology jsou značné rozdíly. EEG asi není nejlevnější vyšetření. Jinak si totiž nedovedu vysvětlit, proč jeje tolik neurologů podceňuje, nedělá nebo neudělá opakovaně.
My jezdíme do Blanska - pan neurolog Šlapal. Hodně pracuje s děti s ADHD. Co jsem měla zatím možnost vnímat, tak mezi rodiči panuje k tomuto doktorovi obrovská důvěra. S péčí i přístupem jsme maximálně spokojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Qwentin
19.9.17 09:00

@IvanaOl Tak to je škoda, že nebydlíme poblíž Blanska, jinak bychom k p. doktorovi Šlapalovi jezdili nejspíš také. Blahopřeji Vám :-).

• Citovat
  • Upravit
5006
19.2.21 09:26

EEG pro předškoláka Praha

Oživuji diskusi. Máte prosím někdo aktuální zkušenost s EEG pro předškoláka v Praze - jak dlouho trvá vyšetření, jak to Vaše dítě zvládlo, kam byste doporučili se objednat a kam naopak ne? Psycholožka mi to doporučuje pro potvrzení ADHD u syna, ale doporučení nedala, někde říkají, že ho má dát pediatr, někde že psycholog z SPC, to nás teprve čeká. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32866
19.2.21 09:47

@Helca83 my jsme měli doporučení od pediatra. Ale eeg měl vždy v normě, přitom adhd docela mazec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí