Je potřeba doporučení do PPP?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3563
26.6.16 17:01

Je potřeba doporučení do PPP?

Ahoj, mám dceru, která bude od šk. roku 2016/2017 předškolák. Je narozena v 3/2011 a teda váhám, zda je připravena na to jít do školy. Vzhledem k tomu, že zápis probíhá někdy v půlce ledna, tak se chci zeptat, kdy je vhodné se objednat do PPP a zda se můžu objednat sama aniž bych měla jakékoliv doporučení a kolik to případně stojí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
248
26.6.16 17:22

Objednej se v lednu, ideálně po zapise, na ten stejně musíš a taky tam uvidíš jak dcera pracuje a jestli je to potřeba. Doporučení nepotřebuješ a pokud pujdes do státní tak je to zdarma. Vím to jistě pracuju tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3563
26.6.16 17:32

Až v lednu? Já myslela, že můžu i dříve, abych případně už měla papír v ruce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
248
26.6.16 17:35

Je to zbytečné brzo, běžně se vyšetřuje až od března, někdy února, za půl roku dítě udělá ještě velký pokrok v našem kraji se šetří březen az květen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26232

@Vermun

můžeš i dřív, po zápisech bývají dlouhé objednací doby a v případě odkladu je třeba dodat škole zprávu do určitého termínu. doporučení mít nemusíš, vyšetření může proběhnout i na žádost rodičů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
@Vermun píše:

Tak logicky, co by ta s ní dřív dělali, když do školy by momentálně měla jít až za rok a dva měsíce. To se přece nedá nic posuzovat takhle dopředu. I zvažovat odklad rok a něco dopředu je dost k zamyšlení :think:

• Citovat
  • Upravit
248
26.6.16 17:41

Dlouhé fronty jsou pořád a s novým školským zákonem budeme mít ještě víc věci a na podzim se zralosti nikdo nebude chtít zabývat je to fakt zbytecne brzo. Do školy se to dává do konce května a každá poradna to stihne to se neboj. Je tam zákonná lhůta, ze do 3 měsíců od pozadavku musíme mít termín i výsledek, takže v lednu zavoláš a úplně nejpozdeji v dubnu máš vše vyřešené a dceri dáš v klidu čas aby dozrála a v mš se ještě dost věci naučila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3563
26.6.16 17:43

@Tunrida nezvažuji odklad v pravém slova smyslu (já budu jen ráda, když nastoupí v řádném termínu na ZŠ), zatím jen sháním info. I učitelky v MŠ již vyjádřily obavu nad tím, jak to ve škole zvládne. A co se týče inteligence je na tom dobře, obavy mám z jiných věcí a ty tady nechci moc rozebírat. A já nerada řeším věci na poslední chvíli, tak si zatím jen zjištuji informace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7939
26.6.16 17:46
@Vermun píše:

Driv ti potvrzeni nikdo neda. Objednej se nejdrive v lednu, nejpozdeji v breznu. Cekaci lhuty jsou dlouhe. Znama na to pozapomnela, rychle shanela termin na konci kvetna a bylo plne obsazeno, nastesti ji vysli vstric v jinem okresu.
K zapisu ale musite jit tak jako tak.

@mandy1986 píše:
Je to zbytečné brzo, běžně se vyšetřuje až od března, někdy února, za půl roku dítě udělá ještě velký pokrok v našem kraji se šetří březen az květen.

Presne tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
26.6.16 17:48

@Vermun Tak jestli teda dopředu, tak si domluv termín na příští rok někdy na jaře. Dřív bych tam ale fakt nešla, aby to hodnocení mělo fakt nějaký smysl.

• Citovat
  • Upravit
20840
26.6.16 18:00

U nás odklaďáky schváleně objednávají na březen až duben - aby posuzovali opravdu aktuální stav. Žádost o odklad se do ZŠ dává nejčastěji do konce května.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
26.6.16 18:08

My jsme v SPC také dostali instrukce, že normálně k zápisu, tam nahlásit, že zvažujeme odklad, a potom se objednat do SPC (ve vašem případě PPP). Že nemá cenu testovat školní zralost na podzim, když do jara se toho může hodně změnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
4.9.16 14:49

Dobrý den, potřeboval bych poradit, nějak se v tom ztrácím. Syn je narozený 2. října 2011, takže bude mít 5 let, chtěli bychom jít v tomhle školním roce se synem k zápisu. Je potřeba mít již razítko z PPP a nebo normálně jít k zápisu a donést dodatečně. Ale kdyby v PPP neprošel, tak vlastně vůbec nemusíme k zápisu. Jedná se vlastně o předčasné zaškolení. Jde o to, jestli ho máme objednat na podzim, aby jsme ten posudek měli. Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí