Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj. Nedavno jsem nekde cetla, ze mezi pripravky na opalovani pro deti a pro dospele, neni zadny rozdil. Krom tedy obalu a ceny. (Detske jsou vetsinou o neco malo drazsi). Docela by me zajimalo, jestli vsichni používáte pro deti kremy detske? (Ja ano) nebo myslite, ze je to vazne jedno, cim ho namazete? Jestli 50 pro deti nebo 50 pro dospele..?
Pouzivam 50 pro deti. U znacek, ktere kupuji, nevidim rozdil v cene detskeho a pro dospele. Vetsinou to kupuji v setu detsky-dospely a v akcich. Slozeni jsem teda nestudovala.
@nozu no me to docela zajima
ja se budu muset na to slozeni podivat normalne. ![]()
Jak kdy, ale většinou kupuji dětský - 50tku, pro nás dospělý zdaleka neberu takhle vysoký faktor.
Ja kupuji v DM 50ku ultra senzitive detskou s mineralnimi filtry, v dospelacke verzi obdobny produkt neni ![]()
@Kotatko03 píše:
Jak kdy, ale většinou kupuji dětský - 50tku, pro nás dospělý zdaleka neberu takhle vysoký faktor.
No ja se vetsinou nemazu vubec..i kdyz jsem posledne cetla clanky o tom slunicku a rikam si, ze si docela asi zahravam.. :-/ takze pro sebe mam ted 10. Ale pritel ma uplne bilou plet, strasne spatne se opaluje a kdyz uz neco, tak se spis spali. Takze pro nej na koupak je 50 asi idealni
mam pro nej olej ve spreji. Pro maleho mam klasicky krem..ale rikala jsem si, ze tim olejem by se mi malej lip mazal..zas kupovat ted jeste olej pro maleho se mi nechce, to az mu dojde krem..proto jsem i premyslela, zda bych ho tim olejickem pro pritele mohla taky mazat… ![]()
@veronika6913 kupuju dětskou 50 a občas ji používám aji na sebe ![]()
Na dite pouzivam detsky prirodni s mineralnimi filtry, chemii ho mazat nechci. Takze ano, pouzivam
.
Pro sebe nikdy nic, ale pro děti a manžela kupují dohromady v lékárně 50+, teď už jen pro manžela a mladší dítě, starší chráním 20+,bohatě stačí, ať se trochu opalí a zvyká na sluníčko. Manžel, ten přijde na slunce na pět minut a má puchýře…nekupujeme dětské, ale pro ekzematiky apod. A vyhovují jak dětem, tak dospělým, i tak je to pětistovka…
Pro dite používám dětský opalovací krem, ale vybírám, aby to byla co nejprirodnejsi kosmetika bez chemikálií…mame 30,s vyšším faktorem se nedela, protoze pry 50 je pouze marketingový tah..syn se mi nespalil jeste..pro nas kupuju kosmetiku pro dospělé, taky se snažím o co nejmenší alchymii, ale vždycky tam neco je..
dospelacke krémy z běžných drogerií bych na dite nedavala (především na male)
@lupto @iizabela muzu se zeptat, jake kremy primo kupujete? Rada si necham poradit. Taky ho nechci mazat nejakou chemii zbytecne. Dekuji ![]()
Ted mam z DM dětský Alverde 30,v testech vyšel velice dobre…kdyz byl maly miminko, používala jsem přírodní oleje a na přímém slunci moc nebyval, je světly ale nikdy se nespalil