Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@lupto @iizabela muzu se zeptat, jake kremy primo kupujete? Rada si necham poradit. Taky ho nechci mazat nejakou chemii zbytecne. Dekuji ![]()
Ted mam z DM dětský Alverde 30,v testech vyšel velice dobre…kdyz byl maly miminko, používala jsem přírodní oleje a na přímém slunci moc nebyval, je světly ale nikdy se nespalil
Mažu dite faktorem 30 - 50, pro sebe používám jen 10, takže kupuji zvlášť dětský krem, ale myslím, že pokud dite párkrát namazes „dospelackym“, s dostatečné vysokym faktorem, vůbec nic se nestane
ted mam brouka v hlavě, budu muset prostudovat složení ![]()
Dítě i sebe mažu minimálně. 50 jsem používala jen chvilinku a byl to jediný dětský, který jsem používala. K vodě mažu klasickou dospěláckou 30, na běžný pobyt venku klidně i nějakým nižším.
Děti mažu, ale jen ve velkých vedrech když jsem venku…Když svítí slunce tak středně, nechávám kůži, at si sama vytvoří ochranný film - navíc je to potřeba kvůli tvorbě vitamínu D.
U krémů studuju složení, aby tam nebyly barviva, konzervanty, vůně…
Ted jsem dostala informaci, že 40 ochranný faktor má mrkvový olej, tak mažu jím…Děti se mi nespálily. ![]()
Vždy jsem vybavená Nive sun kids 50, letos ještě nezakoupeno
, stále odkládám, ale pohybujeme se většinou ve stínu, nikam nejezdíme. Musím už konečně koupit.
Mam dětskej od astridu, ale když neni zrovna po ruce tak ho klidně máznu svym, složení je podobný ![]()
Vždy jsem na všechny používala Daylong okolo 50. Je v něm minimum umělých přísad, které dráždí citlivé pokožky a je to jediný krém, po kterém jsem se já na sluníčku neosypala.
Dětské nepoužívám, je to zbytečné, pokud člověk nepoužívá sám pro sebe něco, v čem je hodně konzervantů.
Tak já děti mažu dětskou 50 od biodermy nebo 30 od biodermy obyčejnou i pro dospělé.
Ale ono u té biodermy je to trochu jinak, máme třeba krémy na ekzém a ty jsou zároveň pro děti i dospělé. ![]()
@pe-terka mně to teda dneska nedalo a namazala sem jí do školky ramena.
Jinak se snažím k tomu přistupovat jako ty. ![]()
Používám Ladival 50 dětský
Jsme spokojení, malá se zatím nespálila, vyrážky z něj taky nemá (je atopik). Ona se hodně olizuje a ten krém často taky trochu spolkne, tak si říkám (teda aspoň doufám), že ty dětské s tím trošku počítají ![]()
Akorát já furt hledám nějaký pro sebe, ze všeho se mi dělá příšerný akné. ![]()
@Leeee píše:
@pe-terka mně to teda dneska nedalo a namazala sem jí do školky ramena.Jinak se snažím k tomu přistupovat jako ty.
jj, taky jsem dneska mázla
ted se rochní na zahradě v bazénu, tak to je samozřejmost. Ramena, záda a paže jsou hodně citlivá.