Čůrání u kluků?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
62
20.6.16 20:54

Čůrání u kluků ?

Vedete kluky k tomu, aby si při čůrání stahovali kůžičku? Manžel to malého učí, že je to tak lepší a nenacintá si pak do slípků. Mně to přijde divné, navíc se bojím, aby si tam něco nezanesl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
62
20.6.16 21:00

@JayLee Já mu to nestahuju při čůrání vůbec jen zespoda „podepřu“. Hloupá otázka, ale malinko myslíš jak malinko je vidět už žalud? Mažel to právě stahuje ne úplně, ale už je vidět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6047
20.6.16 21:15

Já vždy jen decentně. Páč minule málem počůral sousedům psa, jak to,,vytrysklo´´ úplně jinam :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8142
20.6.16 21:26

Náš si vždycky pindika nějak zmáčkne, že mu to čůra někam do strany a má počůranou ručičku, nebo když asistuju já, tak mám mokrou ruku. Jsem nevěděla, že se při čůrání stahuje předkožka :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2507
20.6.16 21:37

Teda já mám druhého kluka a vůbec by mě nenapadlo mu předkožku při čůrání stahovat. Ani jsem si nevšimla, že by to dělala nějaká z mých kamarádek :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.6.16 22:15

Taky to neděláme a je fakt, že když je předkožka trochu „přilepená“ jinak (syn jí má takovou delší, volnější), tak to taky zpočátku může čůrat jinam, třeba na kalhoty :mrgreen:. Schválně se zeptám muže, jestli to dělá.

• Citovat
  • Upravit
1142
20.6.16 22:15

Vzdy pretahahuju…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
20.6.16 22:30

Řešila jsem to asi před měsícem. Dokonce jsme šli i k dr (s něčím jiným), tak jsem se ptala i jí. A stejně zas nevím nic. Dr řekla, že se to naučí, až bude víc čůrat vstoje. Jenže to on moc nechce. Doma zatím do nočníku a venku většinou nečůrá.
Kamarádka nestahuje, jen podepře. Já mírně stahuju, aby byla trošku vidět dírka, protože jinak si načůrá do kalhot a na boty. Ale stejně je to boj, nikdy nevím, jak to dopadne. :? Blbý čůrání a jaká je to věda :D
Manžela jsem se ptala prvně a moc mi nepomohl. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2614
20.6.16 22:45
@tery16 píše: Řešila jsem to asi před měsícem. Dokonce jsme šli i k dr (s něčím jiným), tak jsem se ptala i jí. A stejně zas nevím nic. Dr řekla, že se to naučí, až bude víc čůrat vstoje. Jenže to on moc nechce. Doma zatím do nočníku a venku většinou nečůrá.
Kamarádka nestahuje, jen podepře. Já mírně stahuju, aby byla trošku vidět dírka, protože jinak si načůrá do kalhot a na boty. Ale stejně je to boj, nikdy nevím, jak to dopadne. :? Blbý čůrání a jaká je to věda :D
Manžela jsem se ptala prvně a moc mi nepomohl. :nevim:

Okopčím tu názor odborníka ze stránek, kde je i poradna pro starší kluky:

Ahoj,

Je lepší čůrat s předkožkou nebo bez? Mě se zdá že spíš bez, ale nejsem si jistý
 Díky

Tomáš, 13

Milý Tomáši,

Někteří chlapci si při močení stahují předkožku dozadu, aby si tím obnažili otvor (ústí) močové trubice na vrcholku žaludu. Na první pohled se zdá, že si tím močení poněkud usnadní. To však neplatí tak docela. Stažení předkožky za žalud a obnažení ústí močové trubice může způsobit, že se proud moči rozdělí (rozvětví) do více paprsků, obvykle do dvou, z nichž jeden směřuje dlouhým obloukem dopředu, zatímco druhý stéká strměji směrem dolů. Tohle rozdvojení je způsobeno tím, že otvor močové trubice má zesílené okraje, které k sobě těsněji přiléhají zhruba v prostřední části, kde jsou tyto okraje nejsilnější. V důsledku toho se otvor močové trubice při močení mírně rozevírá do tvaru jakési osmičky (8), což vede právě ke zmíněnému rozdvojení. Stahování předkožky při močení tak lze doporučit pouze v případě, že by předkožka tvarovala paprsek moči výrazně do jedné či druhé strany nebo nějakým jiným nestandardním směrem.

Více zde: http://www.strankyprokluky.cz/…-a-odpovedi/

Díky této poradně se nemusím už staršími kluky zabývat a všechny směruju tam. Ten doktor je chirurg s atestací pro dětskou urologii.

Jenom by to chtělo, aby nějaký dětský urolog udělal podobné stránky pro rodiče menších kluků. A já bych mohl jít se svým osvětářstvím do důchodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.6.16 08:50

Tak odborník odpovídá jen na to, zda-li stáhnout předkožku až za žalud.
O tom, co se píše zde se nevyjdřuje :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2614
21.6.16 09:27

Tím on se nezabývá. Ono je to jak jsem vyrozuměl u každého kluka poněkud jinak. Hlavně aby se to naučil tak, aby se močí nepotřísňoval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
830
8.4.24 13:25

Taky by mě to zajímalo. Nejde přeci jen o proud moči, ale o hygienu. Nedochází k tomu, že když si ji trošku nestáhne, že by se dostala při močení moč i za předkožku? To by pak mohlo vést přeci k častějším infekcím. Mně zase přijde logičtější ji při močení lehce stáhnout, po úkonu oklepat, pokud je ta možnost, tak ještě špičku oťupat toaleťákem, aby tam nezbyla ani poslední kapička.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí