Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj. Tak malého za týden čeká druhá operace hydrokély. První podstoupil před rokem a čtvrt. Byl konec dubna, jemu byly necelé dva roky a tak nějak jsme to pak zvládli. Ale teď je konec června. Tušim, že na dva měsíce bude mít zakázané kolo a odrážedlo, cca měsíc nebude moci na písek (kvůli ráně, aby mu tam nevlezl bordel), nebude moct do bazénu..jsou u nás i trampolíny, kam dost chodíme, ale tam taky nebude moct.. Máme blízko domu park. Určitě se budu snažit brát deku a jít s nim aspoň na tu deku, vezmu knížky, nějaká jeho autíčka…ale mám pocit, že to ho moc bavit nebude.. nejsem moc kreativní tip, tak ani nemám moc nápady, co bych s nim mohla třeba tvořit apod.. budu moc ráda za rady, jak ho zabavit, popř nějaké tipy na výrobu něčeho..třeba z papíru a tak.. Já nad tím, co budeme cca ty 3-4 tydny po operaci dělat, přemýšlím už minimálně měsíc. Něco málo jsem vymyslela, ale budu moc ráda za nějaké další nápady ![]()
Tak já bych pořídila křídy, vodní pistoli nejlépe 2ks a můžete po sobě stříkat
teď jsem holkám kupovala bublifuk jako rybu co bublifikuje sama (na principu pistole) míč, výlety atd…
@Blanka S píše:
Tak já bych pořídila křídy, vodní pistoli nejlépe 2ks a můžete po sobě stříkatteď jsem holkám kupovala bublifuk jako rybu co bublifikuje sama (na principu pistole) míč, výlety atd…
Pistolky budu dve kupovat ted, mame v planu jit jeste v tydnu na koupak, takze ty mit budem.
ale dobrej napad! vezmu vzdycky flasku s vodou do parku na plneni a budem po sobe strikat, to se mu bude libit
a kridy urcite taky dokoupime, uz mame jen takovy pidi spalicky. Diky ![]()
Fajn je modelina, to deti vzdy bavi, jen musis koupit mekkou, abz mohl tvorit sam.
Fajn jsou i barvy na malování prstama…jdou dobře dolů (jen hadrem)i ze stěn pokud se zadaří
něco do umyvadla rybičky co sami plavou mladší 3 roky si s nimi hrála celé odpoledne…sice jsem měla potopu v koupelně ale nevadí…ikdyž je to kluk tak bych zalévala kytky venku konvičkou atd…
Chodila bych po návštěvách, objet příbuzné a kamarády. Bude mít spoustu nových podnětů a ani si nevšimne, že nemůže dělat obvyklé aktivity.
@Adelka951 píše:
Fajn je modelina, to deti vzdy bavi, jen musis koupit mekkou, abz mohl tvorit sam.
Tu jsme už pořídili.
dostal velkou sadu play doh teď k narozkam.
@Blanka S píše:
Fajn jsou i barvy na malování prstama…jdou dobře dolů (jen hadrem)i ze stěn pokud se zadaříněco do umyvadla rybičky co sami plavou mladší 3 roky si s nimi hrála celé odpoledne…sice jsem měla potopu v koupelně ale nevadí…ikdyž je to kluk tak bych zalévala kytky venku konvičkou atd…
Ty barvy na prstíky taky super
dají se sehnat asi v hračkářství nebo papírnictví že?
@Iva575 píše:Žádné takové známe nikde poblíž bohužel nemáme. Proto se snažím vymyslet co nejvíc věcí, kterými bych ho mohla zabavovat. Hlavně první cca dva tři týdny, co by měl být tak nějak v klidu.
Chodila bych po návštěvách, objet příbuzné a kamarády. Bude mít spoustu nových podnětů a ani si nevšimne, že nemůže dělat obvyklé aktivity.
Malýho teď nejvíc baví skládat puzzle a momentálně pexeso… nehraje ho tak jak má, ale baví ho si otočit jeden obrázek a pak otáčet jeden za druhým, dokud k němu nenajde do páru..když jsme byli hospitalizovaní v nemocnici, kdy nesměl chodit, tak to jsem mu jen četla knížky nebo si hrál s tím pexesem, ho to bavilo pořád dokola, mě už teda méně, ale co se dalo dělat no
![]()
Jinak plastelína, magický písek (anebo klasický, už si dělá sám bábovičky)…taky malování vodovkama nebo razítka (jen to je pak všude
)… fajn je bublifuk, ale malý rád běhá za bublinkama, tak nevím, zda by po operaci mohl, tak to asi ne…
@veronika6913 právě to řeším také, na operaci jdeme zítra, recidiva tříselné kýly (pravděpodobnost, recidivy tř. kýly u holčičky je 0,02 promile, no prostě paráda) Poprvé byla loni v dubnu, to jsem jí dokazala nějak zabavit byl jí rok a půl. Teď z toho mám hrůzu, od čtvrtka mají být tropická vedra, na zahradě bazén a ona zavřená doma
Nejhorší je, že ona nechodí, pouze běhá. Koupila jsem puzzle, modelínu a takové rybičky s prutem, které se točí a otvírají hubičky…s tim na 14 dní nevystačím. Návštěvy nepřichází v úvahu, pás autosedačky vychází přes třísla. Také uvítám jakýkoliv nápad nebo radu.
@gabi.fol neboj, vedro bude jen pár dní a pak zas takhle ![]()
@veronika6913 co zoo a tyhlety věci?
Moje první hry, je to soubor her, pexaso a asi 3 puzzle. třeba barvy na textil, koupila jsem foukací i s predlohama dinosauru a udělat si trička, využít ruličky od toaletního papíru… Novou knížku…
@veronika6913 Klubicko vlny a natahovat po byte pavucinu (mym detem vydrzi vzdy celkem dlouho), pak treba schovavame krupky a hrajem „Sama voda, prihoriva, hori“, posbirat po byte ruzne vodeodolne predmety a zkoumat v umyvadle, jestli plavou nebo ne…