Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
No a kdyz na nej houkne nekdo cizi? Myslim, ze se skolkou si zas tak starost delat nemusis, decka se chovaj jinak, kdyz nemaj mamy za prdeli, navic i ucitelka je jina autorita a od starsich kluku dostane na budku. Jinak vysvetluj porad dal, vic asi nezmuzes.
Zakladatelko trošku se Ti sem s dovolením vetřu
My máme opačný problém. Chlapeček 1,5 roku všem hračky zase dává. Na písek si přinese kyblík a lopatky a všechno rozdá nebo si nechá vzít
Samotnému nezůstane v ručičce nic. Samozřejmě ho bráním, ale i tak je mi ho líto ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj. Mému synovi byli teď tři roky. Řeším jeden problém, a sice když jsme někde na hřišti nebo u někoho na návštěvě, přivlastňuje si hračky ostatních. Já vždycky zakročím a synovi se snažím vysvětlit, že když chce hračku, musí se zeptat. Ale on to nechce pochopit a pak to většinou končí řevem. Je hodně vzdorovitý a vše musí být po jeho. Už vážně nevím, co s tím. Jestli z toho prostě vyroste nebo to mám s někým řešit? Mě to samotnou štve, protože nemůžeme v klidu jít mezi ostatní děti. Já vím, že menší děti tohle dělají, ale ve třech letech už by se takhle chovat neměl. Od září půjde do školky, tak z toho mám strach. Jinak je syn bezproblémový, všechno zvládá, hezky mluví. Jen je dost umíněný. Máte někdo stejný problém?
vytrvej, vysvětluj atd.. je to naprosto normální u dětí, co nemají sourozence.. chce to trpělivost..
@jančamamča Náš 2,5 je podobný. Někdo mu něco bere a on to radši odhodí a uteče. Říkám mu, že když to nechce pujčovat, tak ať to drží a neodhazuje. Tak snad z něho nevychovám někoho, kdo nebude chtít nikomu nic půjčit. On je takový ťuňťa ![]()
@Levandulina píše:
@jančamamča Náš 2,5 je podobný. Někdo mu něco bere a on to radši odhodí a uteče. Říkám mu, že když to nechce pujčovat, tak ať to drží a neodhazuje. Tak snad z něho nevychovám někoho, kdo nebude chtít nikomu nic půjčit. On je takový ťuňťa
@jančamamča píše:
Zakladatelko trošku se Ti sem s dovolením vetřuMy máme opačný problém. Chlapeček 1,5 roku všem hračky zase dává. Na písek si přinese kyblík a lopatky a všechno rozdá nebo si nechá vzít
Samotnému nezůstane v ručičce nic. Samozřejmě ho bráním, ale i tak je mi ho líto
Mam to stejny s dcerou. Ja ji branim, je hodne po me. Ja byla taky takova.
@jančamamča Kloním se k tomu, že schopnost domlouvání se mezi dětmi se vyvíjí až kolem toho třetího roku, do té doby na to dítě většinou nemá kapacitu (aspoň naše teda nemělo). Řešení je sedět tam s ním a dělat mu tiskovou mluvčí ![]()
A tříleťákovi teda vysvětlovat do zblbnutí, pokud bych měla pocit, že to pobere, tak bych mu asi vysvětlila, že když ještě jednou někomu sebere hračku, tak jdem pryč z pískoviště, ale to bych musela pak dodržet i za cenu scén. A doufala bych, že do matury to snad pochopí ![]()
Ovšem já těžím z toho, že jsem panovačnější než moje dítě, takže je po mém ![]()
Ahoj. Mému synovi byli teď tři roky. Řeším jeden problém, a sice když jsme někde na hřišti nebo u někoho na návštěvě, přivlastňuje si hračky ostatních. Já vždycky zakročím a synovi se snažím vysvětlit, že když chce hračku, musí se zeptat. Ale on to nechce pochopit a pak to většinou končí řevem. Je hodně vzdorovitý a vše musí být po jeho. Už vážně nevím, co s tím. Jestli z toho prostě vyroste nebo to mám s někým řešit? Mě to samotnou štve, protože nemůžeme v klidu jít mezi ostatní děti. Já vím, že menší děti tohle dělají, ale ve třech letech už by se takhle chovat neměl. Od září půjde do školky, tak z toho mám strach. Jinak je syn bezproblémový, všechno zvládá, hezky mluví. Jen je dost umíněný. Máte někdo stejný problém?