EEG - Biofeedback

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2507
28.12.17 20:00

@hari7070 Děkuju děkuju :kytka:
Spánkovou laboratoř taky zvažuju, i když všude mě od toho odrazují, že stejně pokud neprokážou vysloveně chrápání či spánkovou apnoi, nic s tím nedělají… :nevim: Klidně si připlatím, ale aby to bylo, jak píšete, fakt zachycení těch spánkových fází a cyklů do hloubky. Nadchl mě spíše popis paní, co popisovala EEG monitoring mozku přes noc v Motole s videozáznamem, zajímalo by mě, zda se to od spánkové laboratoře liší, ale dojem jsem z toho jejího popisu měla lepší. Každopádně tahle pomůcka by snad mohla být také něčemu užitečná, tedy aspoň doufám. :oops: Díky za informace :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
28.12.17 20:27

Ten princip bude všude obdobný. Ano, jde o to opravdu posoudit celý spánkový cyklus. Ono se říká " Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody" Co jsem se naposlouchala keců o „nesmyslnosti“ diety s omezením lepku a kaseinu u autistů a co jsem se naposlouchala potom slov o smysplupnosti. Jenže jsem tvor, který právě hledá ty různé cesty..Ten bfb mne zaujal a také slýchám řeči o „placebu“ a podobných nesmyslech..Jinak mne ještě napadá, kdysi jsem četla knížku Mindfulness a body sken- tohle prý také pomáhá na obtíže s usínáním. Kdyžtak zagůglujte. Pokud by potíže se spánkem neustupovaly, asi bych ten bfb vyzkoušela, alespon pár sezení a uvidíte…A co přírodní preparáty:? Kozlík, medunka, výtažky z chmele nezkoušela jste? Co vliv světla? Tmy? Nemáte rozházené cyrkad. cykly? Časté střídání časových pásem? Směny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2507
28.12.17 21:20

@hari7070 No ono to bude asi tak jako u všeho, někomu pomůže to, jinému ono… Cirkadiánní rytmy mám teda dle krve ok, dokonce jsem si platila ten test v Praze v endokrinologickém ústavu. Ty bylinky jako kozlík, meduňka, chmel, čekanka, vitánie snodárná apod, v tabletách z lékárny či tinkturách a čajích…jako kdybych si nic nevzala. Kolikrát to bylo i močopudné. Nepracuju, to se při tom fakt nedá, chodím v celkem stejnou dobu spát, a jak jsem psala… začlo to hned po začátku toho léku. To zkrátka nebude náhoda, taky cítím v kostech, že to udělalo něco chemického, návyky mám víceméně furt stejné a předtím jsem spala jak zabitá. Tak jsem zvědavá, zda mi pomohou. Co jsem koukala teď na stránky těch laboratoří na snímání spánku, co si člověk zaplatí a jde hned, to vůbec není EEG a videozáznam. Jen snímání dechu, tak bude fakt potřeba nějaké to oddělení na neurologii :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
29.12.17 10:35

Tak ano, bohužel potom tam mohou být opravdu nežádoucí účinky léku. Jen „snímání“ dechu, to je divné, mělo by tam být hlavně monitorace EEG vln, posouzení frekvenčního pásma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2507
29.12.17 17:43

Právě právě…ten placený to fakt je bez EEG mozku. Ten s video záznamem a EEG je na doporučení doktora třeba v tom Motole, pak aj v Hradci jsem koukala, asi v každé větší nemocnici by to mělo být. Otázka je kvalita, snad bude všude podobná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.2.19 15:18
@Ou píše:
Na eegbiofeedbacku se naučíte zpomalit mozek. Ale - to samé se naučíte při libovolné relaxaci, důkladné modlitbě, józe a podobně. Jde o přirozenou činost, na každé vymočení či vykálení potřebujete přeladit mozek na onu pomalejší frekvenci - proto to při nervozitě moc nejde.

Pokud chcete vidět přímou interakci na tabletu či počítači, tak většinou vyjde levněji najít nějaký gadget, který k tomu připojíte, než chodit k někomu na zázračný přístorj který dělá ping.

Jina co se týče nespavosti, tak tam to většinou potřebuje důkladnější změnu jednak denního režimu a často především důklaný úklid v duši a výraznou proměnu toho, jak člověk ne-řeší problémy.

Pro začátek si zakažte 3 hodiny před spaním jakékoliv obrazovky (modré světlo narušuje spánkový cyklus), namísto toho každý večer alespoň 15 minut pište ručně denník - ne o tom, co jste dělala, ale co se vám honí hlavou, abyste si trošku uvolnila místo v hlavě. Jednou týdně a jednou měsíčně se pravidelně vracejte k tomu, co už jste napsala a všímejte si, jestli teď to vidíte jinak, jestli se věci pohnuly a tak.

A pak si před spaním projděte tuhle relaxační techniku - čím častěji ji budete trénovat, tím snazší to bude se přeladit do onoho zrelaxovaného stavu.
https://uloz.to/!sxAp2uMG/progresivni-jacobsonova-relaxace-mp3

Milá paní, z Vašeho komentáře mám pocit, že o EEG Biofeedbacku moc nevíte, i přesto se k této metodě vyjadřujete a ne moc kladně. Zkuste si promluvit s někým, kdo kompletní trénink absolvoval. Přeji Vám krásné dny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
25.2.19 18:02

Je tady o biofeedbacku nízká informovanost. Někdy je „jednodušší“ cpát do lidí Ritaliny na bázi amfetaminů, přestože v Americe už je např. uznán jako metoda srovnatelná s jeho efektivitou při řešení ADHD, ovšem bez vedlejších účinků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.10.19 16:29

Dobrý den,
jsem trenérka EEG Biofeedbacku a každodenně se setkávám s dětmi, které mají různé potíže a problémy. Upřímně vidím, že pomáhá, když se trénuje pravidelně a u každého individuálně dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
26.4.23 13:16

Karol

Dobrý den
Máte zkušenosti i s dětmi které trpí epilepsii? Moc děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
16.5.23 22:08

@aknah31 dobry den, nam take doporucuceli terapie biofeedback pro syna pravděpodobně ma poruchu pozornosti, muzete mi ritc jake mate zkušeností prosím? Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí