Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky, syn včera dostal k narozeninám lego, dnes do školy si bral 3 legové figurky. Já vím, je to jeho blbost neměl si to tam brát. Prý si je dával do batohu pak je tam neměl. Někdo mu je ukradl. Mám to říct zítra učitelce, nebo to nechat být. Já vím, že si to tam brát neměl, ale děti by krást taky neměli
takže dotaz řešit či neřešit
@chelsea001 píše:říct ji to můžeš, odpoví ti stejně co jsi psala ty. Nebrat žádné hračky do školky.
Ahoj holky, syn včera dostal k narozeninám lego, dnes do školy si bral 3 legové figurky. Já vím, je to jeho blbost neměl si to tam brát. Prý si je dával do batohu pak je tam neměl. Někdo mu je ukradl. Mám to říct zítra učitelce, nebo to nechat být. Já vím, že si to tam brát neměl, ale děti by krást taky nemělitakže dotaz řešit či neřešit
Klidně ji to řekni. Druhý den už těžko něco vyšetří. Ale určitě může s dětmi o problematice krádeže promluvit. Stejně tak jim může připomenout, že by do školy měly nosit jen to, co opravdu potřebují.
On je v přípravce, je to ještě jakoby školka ve škole a nosí si tam hračky na nějakou ukázku či co. Samozřejmě už si tam nic nevezme to je jasné.
Určitě to zmiň před paní učitelkou, klidně se figurky mohly jen zatoulat mezi školkové lego, nebo někam zapadnout - to že syn tvrdí že je měl v batůžku ještě nic neznamená, on si to může myslet, ale skutečnost je třeba jiná - mě taky dítě tvrdí, že si něco na 100% dalo tam a tam..no jo dalo, ale předevčírem ![]()
mohl synek položit figurky vedle a nějaký roztržitý rodič to mohl sbalit omylem - taky mi syn donesl cizí autíčko domů - vyzvedávala babi a nevěděla, že to není naše - bylo to ale na naší poličce, no tak jsem to druhý den vrátila majiteli a pohoda
Jej, to se mi kdysi stávalo také. Přesně, hračky do školy/školky nepatří. Řekni to učitelce, ale nečekej, ze se to vyšetří. Možná si o tom promluví s dětmi, ale že by se hříšník přihlásil sám?
Jo až ted čtu lépe že ve škole.. tak to je asi větší patálie… ![]()
@chelsea001 Nemohl mu to někdo vzít v družině nebo na obědě?
@sloninka to nevím říkal, že si je dal do batohu pak si je chtěl vzít a už je tam neměl ![]()
Jako já vím, že se už asi nenajdou, mě to tak netrápí, jsou to jeho hračky, ale děti by krást neměli
Říct to můžeš, nicméně tak na devadesát procent se vyřeší stejně prd.
Mě především v tomto případě zatím připadá hodně silné to slovo,, ukradené,,… Píšeš, že syn chodí do přípravky, tak mu je 6, 7 let? I spolužáci jsou tedy takto mladí. Opravdu v tom nemusel být žádný úmysl hračky,,ukrást,, syn je mohl někomu půjčit a zapomenout si o ně říct, mohl je sám někde nechat položené a přitom si myslet, že si je dal do batohu…Těch možností je spousta. Prostě bych řekla synovi, ať se zítra spolužáků zeptá, zda je někdo nemá, dala na nástěnku vzkaz, že je hledáme, popřípadě bych na ztrátu upozornila učitelku. Může se stát, že je za týden někdo přinese:)
@chelsea001 píše:
Jako já vím, že se už asi nenajdou, mě to tak netrápí, jsou to jeho hračky, ale děti by krást neměli
Právě proto bych to řekla paní učitelce, aspoň má námět na to co s dětmi probrat. Myslím že do nějaké prvouky nebo něčeho takového se to hodí, i když nevím jestli vůbec něco takového v té přípravce je, ale já osobně bych jí to řekla.
@spagetka píše:
Mě především v tomsto případě zatím připadá hodně silné to slovo,, ukradené,,… Píšeš, že syn chodí do přípravky, tak mu je 6, 7 let? I spolužáci jsou tedy takto mladí. Opravdu v tom nemusel být žádný úmysl hračky,,ukrást,, syn je mohl někomu půjčit a zapomenout si o ně říct, mohl je sám někde nechat položené a přitom si myslet, že si je dal do batohu…Těch možností je spousta. Prostě bych řekla synovi, ať se zítra spolužáků zeptá, zda je někdo nemá, dala na nástěnku vzkaz, že je hledáme, popřípadě bych na ztrátu upozornila učitelku. Může se stát, že je za týden někdo přinese:)
Souhlasím naprosto se vším, co jsi napsala.