Egoistická kolegyně

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
8
23.1.23 20:28

Egoistická kolegyně

Holky, dobrý večer,
Mám pocit, že se zblázním, od 1.1. jsem se vrátila do práce po rodičovské. Během mé nepřítomnosti došlo k personálním změnám a nedávno byla přijata nová „kolegyně“. Není to ale má nadřízená, jsme v podstatě ve stejné linii a máme spolupracovat. S rozdílem, že ona má podřízené a já ne.
Ona by měla říci proč její podřízení nejsou schopni udělat práci, kterou já navrhnu. Bohužel se mi ale neustále plete do navrhování práce. Včera naposledy, kdy předělala celý návrh s tím, že už na něm pracují.
Dá se říct, že tím haní moji práci, náplně práce jsou jasně dané a ona toto vůbec dělat nemá. Muj nadřízený mé práci nerozumí a stále tvrdí jak si máme promluvit. Když jsem se o to pokoušela posledně a dle domluvy s ní objednala vzorky kůží, byla jsem nařčena, že se motam do skladového hospodářství a jejích kompetencí.
O „kolegyni“ vím vše ohledně jejího soukromého života a jak to měla hrozně těžký- akorát že nejsem typ, kterého by to zajímalo. Chci dělat svou práci dobře a vůbec nevím jak z toho vybruslit, abych nebyla za totální kravku, neboť vysvětlovat někomu něco, když tomu nerozumí je hrozně těžké.. prosím o rady a třeba zkušenosti, dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
23.1.23 20:41

Můžeš ji stejným způsobem nařknout, že zasahuje do tvých kompetencí? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
23.1.23 20:48

@broskvová zmrzlina to jsem již udělala, vedení jde o to, aby jsme fungovali jako tým, takže na to nereflektuje. Nechci ustupovat ze svých zásad, abych s někým byla zadobře, když vím že šidí zákazníka.
Kolegyně i interní komunikaci mezi námi a vedením přeposlala svým podřízeným.
Nechápu o co jí jde, jestli řídit zeměkouli a pocit důležitosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.1.23 20:58

To mi připomíná radu mýho prvního šéfa, který radil psát maily za každých okolností s vědomím, že můžou putovat po půlce firmy, tolikrát se mi to už potvrdilo.

Ale je to síla, mrzí mě, že to musíš řešit. Na tyhle typy mi přijde, že platí zdravá asertivita stylu “Hele Máňo, díky za radu, ale tohle je na mým stole a vím, co dělám.” Případně pak ostřeji/jasněji, jen bacha na slušnou formulaci, jestli ty maily tak putují. Ale je to nepříjemný, o tom žádná. :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
23.1.23 21:10

@broskvová zmrzlina naštěstí vše píšu věčné a slušně, takže nikdo nemůže nic namítat, ale je to více než sprosté a kazí to den :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
23.1.23 22:01

Takže jsi nová po x letech práci, chceš úkolovat její podřízené, nenamáháš se nejdřív pochopit jak to teď funguje, nejdříve se ptát, než začneš dělat zbytečné voloviny, které neodpovídají realitě, protože se to možná dělalo tehdy, když si byla v práci a stěžuješ si že ona je egoistická?

A ještě se oháníš zásadama…

Ty budeš fakt dáreček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
24.1.23 20:25

@Ou :lol: pracovala jsem na dohodu celou dobu mateřské, takže rozhodně nejsem nová a mimo mísu 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat