Odchod ze zdravotnictví

Anonymní
21.1.23 12:08

Odchod ze zdravotnictví

Ty jo lidi, hodně se tu teď poslední dobou řeší zdravotnictví a jak se stát zdravotní sestrou atd.. mě by zajímalo trochu z jiného soudku. Je tu někdo, kdo ze zdravotnictví odešel? Jako úplně do jiného oboru. 2× jsem si v minulosti nechala odborníkem radit s výběrem v VŠ. Vždy mi vyšlo zdravotnictví, sociální péče apod. Šla jsem tedy i díky tomu na zdrávku. Mám SŠ a VOŠZ, jsem všeobecná sestra. Už na zdrávce jsem cítila, že to docela špatně psychicky zvládám, ale řekla jsem si, že si zvyknu. No nezvykla jsem a psychicky mě to velmi poznamenalo. Jak jsem se později od psychologa dozvěděla, jsem hypersensitivní člověk, vše si moc beru, špatně zvládám stres. Všechny ty osudy, bolesti, postižení, zvracení jsem si strašně na sebe vztahovala. Kolik jsem i v práci ze stresu zvracela. Později už mi k psychickylé nepohodě stačilo málo, jen myšlenka, že zase půjdu do práce do zdravotnictví ve mě vyvolávala neskutečně úzkosti. Vyzkoušela jsem kvůli tomu i různé pozice, jestli pro mě nebude něco přijatelnější, ale ne. Dělala jsem v nemocnici, noční, pak jen denní, na ambulanci, terénní sestra, kdy jsem jezdila k lidem dolů, u praktika, atd atd. Pak už manžel řekl dost, že se na to už nemůže koukat a našel mi práci v kanclu u nich ve firmě. Automotive. A holky.. mě se tak strašně moc ulevilo.. jakoby mi spadl obrovský kámen ze srdce.. zdr. problémy způsobené stresem postupně vymizely a já se konečně začala zase usmívat..
Měl prosím někdo podobnou zkušenost, že ze zdravotnictví odešel?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3799
21.1.23 12:17

Já mám stejnou zkušenost. Sice jsem to psychicky dávala, ale bylo to pro mě zase příliš fyzicky vyčerpávající. Po řadě let jsem z toho nakonec onemocněla, a to bylo znamení, abych šla dělat něco jiného. Nyní dělám také ve zdravotnictví, ale kancelářskou práci. Z nemoci jsem se dostala, fyzicky jsem sice za ta léta oddělaná, ale teď mám klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.1.23 12:28
@Da12 píše:
Já mám stejnou zkušenost. Sice jsem to psychicky dávala, ale bylo to pro mě zase příliš fyzicky vyčerpávající. Po řadě let jsem z toho nakonec onemocněla, a to bylo znamení, abych šla dělat něco jiného. Nyní dělám také ve zdravotnictví, ale kancelářskou práci. Z nemoci jsem se dostala, fyzicky jsem sice za ta léta oddělaná, ale teď mám klid.

Tak to jsem ráda, že nejsem jediný „slabý kus“ - nic ve zlém :) a co prosím děláš za kancelářskou práci? To jsi našla v rámci jednoho zaměstnavatele? Neměla si problém něco sehnat?

• Citovat
  • Upravit
35326
21.1.23 13:14
@Anonymní píše:
Ty jo lidi, hodně se tu teď poslední dobou řeší zdravotnictví a jak se stát zdravotní sestrou atd.. mě by zajímalo trochu z jiného soudku. Je tu někdo, kdo ze zdravotnictví odešel? Jako úplně do jiného oboru. 2× jsem si v minulosti nechala odborníkem radit s výběrem v VŠ. Vždy mi vyšlo zdravotnictví, sociální péče apod. Šla jsem tedy i díky tomu na zdrávku. Mám SŠ a VOŠZ, jsem všeobecná sestra. Už na zdrávce jsem cítila, že to docela špatně psychicky zvládám, ale řekla jsem si, že si zvyknu. No nezvykla jsem a psychicky mě to velmi poznamenalo. Jak jsem se později od psychologa dozvěděla, jsem hypersensitivní člověk, vše si moc beru, špatně zvládám stres. Všechny ty osudy, bolesti, postižení, zvracení jsem si strašně na sebe vztahovala. Kolik jsem i v práci ze stresu zvracela. Později už mi k psychickylé nepohodě stačilo málo, jen myšlenka, že zase půjdu do práce do zdravotnictví ve mě vyvolávala neskutečně úzkosti. Vyzkoušela jsem kvůli tomu i různé pozice, jestli pro mě nebude něco přijatelnější, ale ne. Dělala jsem v nemocnici, noční, pak jen denní, na ambulanci, terénní sestra, kdy jsem jezdila k lidem dolů, u praktika, atd atd. Pak už manžel řekl dost, že se na to už nemůže koukat a našel mi práci v kanclu u nich ve firmě. Automotive. A holky.. mě se tak strašně moc ulevilo.. jakoby mi spadl obrovský kámen ze srdce.. zdr. problémy způsobené stresem postupně vymizely a já se konečně začala zase usmívat..
Měl prosím někdo podobnou zkušenost, že ze zdravotnictví odešel?

Hele, ja nevim, ale podle me bys byla naprosto idealni do nejake zdavonitcke recepce( s objednavanim pacientu). Vis, o co jde, budes umet odhadnout, jak to specha a pritom se vysetreni nebudes ucastnit, ani neuvidis vysledky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.1.23 13:19

Ja mam v planu odejit, do konce zivota se nechystam pracovat jako doktor, stres, velka zodpovednost, hodne pacientu a bude jen hur, silna generace odchazi do duchodu. Uz o tom par let mluvim, zatim nic jineho nehledam, ulevi se mi urcite.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.1.23 13:28
@mroe píše:
Hele, ja nevim, ale podle me bys byla naprosto idealni do nejake zdavonitcke recepce( s objednavanim pacientu). Vis, o co jde, budes umet odhadnout, jak to specha a pritom se vysetreni nebudes ucastnit, ani neuvidis vysledky.

A proč jít na recepci, když už mám práci v automotive firmě? Jo, je to sice z oboru, ale na recepci ve zdravotnictví bych měla plat kolik? 20tis.? To bych i měla skoro o půlku míň jak sestra.
Tady nejdu pod 35tis. čistého, ve 3 jdu domů, čistá hlava. Takže nevidím důvod proč se vracet :nevim:

• Citovat
  • Upravit
35326
21.1.23 13:30
@Anonymní píše:
A proč jít na recepci, když už mám práci v automotive firmě? Jo, je to sice z oboru, ale na recepci ve zdravotnictví bych měla plat kolik? 20tis.? To bych i měla skoro o půlku míň jak sestra.
Tady nejdu pod 35tis. čistého, ve 3 jdu domů, čistá hlava. Takže nevidím důvod proč se vracet :nevim:

Vzdyt tam chodit nemusis. Jen pisu, ze by to pro tebe bylo idealni misto. Mmch, existuji i soukroma zarizeni s recepci a objednavanim…a dvacku tam fakt neberou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.1.23 13:32
@Anonymní píše:
Ja mam v planu odejit, do konce zivota se nechystam pracovat jako doktor, stres, velka zodpovednost, hodne pacientu a bude jen hur, silna generace odchazi do duchodu. Uz o tom par let mluvim, zatim nic jineho nehledam, ulevi se mi urcite.

Ty jo, a člověk by si řekl, že být doktor je sen. A nemůžeš dělat nějakou „lehčí " pozici? Všichni doktoři to asi nemají stejně náročné ne? Ale jinak chápu to no, myslím, že to není pro všechny. Pro mě vůbec, bohužel, i když v rodině jsem taková "pečovatelka“, tak cizí lidi nedávám.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.1.23 13:35
@Anonymní píše:
Ty jo, a člověk by si řekl, že být doktor je sen. A nemůžeš dělat nějakou „lehčí " pozici? Všichni doktoři to asi nemají stejně náročné ne? Ale jinak chápu to no, myslím, že to není pro všechny. Pro mě vůbec, bohužel, i když v rodině jsem taková "pečovatelka“, tak cizí lidi nedávám.

Ja bych byla idealne na te recepci, jak tu jiz bylo zmineno :-) ale to me zrejme nikdo nezamestna, nekdy budu hledat nekde neco jineho… zatim zustavam, ale ne na vzdy.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.1.23 13:37
@Anonymní píše:
Ja bych byla idealne na te recepci, jak tu jiz bylo zmineno :-) ale to me zrejme nikdo nezamestna, nekdy budu hledat nekde neco jineho… zatim zustavam, ale ne na vzdy.

Jako že bys byla překvalifikovaná jo? No a pak má člověk studovat co, se na to vys..t :lol:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.1.23 13:42
@mroe píše:
Vzdyt tam chodit nemusis. Jen pisu, ze by to pro tebe bylo idealni misto. Mmch, existuji i soukroma zarizeni s recepci a objednavanim…a dvacku tam fakt neberou.

Jeden čas jsem se o takové místo zajímala. Tak jen pro představu. V nemocnici jednosměnný provoz cca 21000,–. Na poliklinice jedna směna cca 23000,– v soukromém zařízení dvě směny 25000,–, Na klinice plastické chirurgie dvě směny, chtěli dva jazyky, reprezentativní vzhled a mládí, plat cca 27000,–.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.1.23 13:43
@Anonymní píše:
Jeden čas jsem se o takové místo zajímala. Tak jen pro představu. V nemocnici jednosměnný provoz cca 21000,–. Na poliklinice jedna směna cca 23000,– v soukromém zařízení dvě směny 25000,–, Na klinice plastické chirurgie dvě směny, chtěli dva jazyky, reprezentativní vzhled a mládí, plat cca 27000,–.

Všechno hrubý plat, plný úvazek.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.1.23 14:11
@Anonymní píše:

To je tedy upřímně dost mizerný.

• Citovat
  • Upravit
35326
21.1.23 14:16
@Anonymní píše:

Hele, ja nevim, kde bydlis a jake tam nate moznosti, ale ver mi, ze o tom neco vim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.1.23 14:50

Pracovala sem 5 let ve zdravotnictvi, byla jsem pořád nemocná - angíny, nočními se mi rozhodila úplně imunita. Rozhodla jsem se odejít a hledala VŠ, kde byly příjmacky z biologie a chemie a šla na technologii potravin.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat