Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ano, měla jsem faraóna i v 5* hotelu, manžel taky. Děti ne, což je zvláštní, protože pily a jedly vše, co my, krom alkoholu (ten samo bez ledu).
@retrivrice Ve čtvrtek letíme po 4., vždycky bereme 5* na různá místa, měsíc předem se cpeme biopronem. Nikdy nic vážného nebylo, max 1-2 dny lehký průjem někdo z dospělých. Děti nikdy nic.. Nijak se neomezujeme, jen neberu led a čistíme zuby v balené vodě
@retrivrice asi takhle - neznám nikoho, kdo má nacestováno, že by měl v Egyptě někdy nějaký problém. A nemusí dodržovat žádné zásady… Nacestováno myslím, že opravdu už leckde a lecjak byl, fakt tím nemyslím, že byl 2× v Chorvatsku u moře a jednou na víkend v Římě… ![]()
Naopak, kdo tam má problémy, jsou ty lidi, co prostě necestují, skleníkové květinky nebo obecně chcípáci
… sorry, ale je to tak ![]()
@vulpes píše:
@retrivrice asi takhle - neznám nikoho, kdo má nacestováno, že by měl v Egyptě někdy nějaký problém. A nemusí dodržovat žádné zásady… Nacestováno myslím, že opravdu už leckde a lecjak byl, fakt tím nemyslím, že byl 2× v Chorvatsku u moře a jednou na víkend v Římě…Naopak, kdo tam má problémy, jsou ty lidi, co prostě necestují, skleníkové květinky nebo obecně chcípáci
… sorry, ale je to tak
@lucynka25 To rada slysim, moc si uzijte dovolenou. S jak malymi detmi jate poprve jeli?
@vulpes píše:
@retrivrice asi takhle - neznám nikoho, kdo má nacestováno, že by měl v Egyptě někdy nějaký problém. A nemusí dodržovat žádné zásady… Nacestováno myslím, že opravdu už leckde a lecjak byl, fakt tím nemyslím, že byl 2× v Chorvatsku u moře a jednou na víkend v Římě…Naopak, kdo tam má problémy, jsou ty lidi, co prostě necestují, skleníkové květinky nebo obecně chcípáci
… sorry, ale je to tak
Není vždy pravidlo, blízká rodinná zkušenost ![]()
@retrivrice Počkej, teď je holkám skoro 9 a 6 let, takže poprvé necelé 3 a necelých 6let, to jsme byli začátkem června, loni jsme byli v červenci a teď máme konec června. A tehdy jsme byli s manželem v unoru, jen my dva na poznávačku ![]()
Ono asi záleží na hotelu, ne na samotné 5. Kamarádka byla v 5 hotelu několik rodin a hygiena šílená, všichni z těch 15 lidí celý týden průjem. Naopak rodiče a bratr s dětmi byli opakovaně v hotelech skupiny Jaz a nikdo neměl nic. Zuby si čistili balenou vodou, ale děti jedly a pily všechno.
@Lil Kitkatt no, je pravda, že naše rodina jsme v drtivé většině taky někde v rámci řetězce JAZ nebo TUI ![]()
Ale kdysi dávno, když tyhle resorty byly ještě v plenkách, tak jsme byli v různích pidi-hrůzo-hotelech a taky vše ok ![]()
Ale já osobně to mám třeba tak, že v tom Egyptě jím jen místní kuchyni. Ničeho jiného se vlastně nedotknu. Nevím, co by mě donutilo, si tam dát třeba hranolky, napodobeninu sushi nebo napodobeninu salámu…?
@retrivrice my jsme byli v 5* hotelu a stejne jsem to chytla, i dcera a druha dcera s manzelem byli ok, jen jeden den lehoucky prujem. Myslim ze i kdyz se budes dost „opatrovat“ tak to dostat muzes
my jsme si cistili zuby v balenych vodach, led jsme si do piti nedavali.. byli tam jeste jedni cesi, ty pili z kohoutku a vsechno a vubec nic jim nebylo, takze ano muzes to chytit i v 5* hotelu
![]()
Byla jsem v Egypte minuly mesic, nikdo z nas tam zadne problemy nemel. Zuby jsem si cistila normalne vodou z vodovodu
jedla vsechno, led v piti taky bez omezeni. Rano jsme si davali panacka slivovice. Vse uuuplne ok. Rada se tam vratim.
Já byla v petihvezde v Marse a bylo to v pohodě, nějak jsme se neomezovali, co se jidla a ledu tyce, jen zuby jsme si cistili v balene vode. Byli jsme teda bez deti. Ale myslím, že toto je strašně individualni, záleží jakou kdo má imunitu a taky na tom, jestli tam fakt zrovna nechytnes nějaký vyskyt bakterie. Ono stačí mít nějakou zamorenou varku zeleniny, kterou dobre neumyjou a v tom vedru je to hned, to si myslím, že platí pro jakoukoliv destinaci a hromadne stravovani, nejen pro Egypt.
@retrivrice píše:
Dobry den, prosim o Vase zkusenosti, zda jste meli v Egypte zdravotni problemy i v drazsich hotelech 5* a pokud ne, jaka omezeni to zahrnovalo (napriklad nejist neloupane ovoce…). Rada bych se tam na podzim vratila s detmi, tak zvazuji, jak moc velke je to riziko…Diky za Vase tipy:)
A jen poznamka - muslimske zeme i kulturu mam rada, hodne jsem uz cestovala, takze tenhle aspekt prosim nemusime rozebirat. Diky:)
Já byla dvakrát - jednou Marsa, podruhé Hurghada. obojí 5 hvězd, poprvé hrozné a podruhé opravdu jen teplé nápoje, žádná zelenina, ovoce, zmrzlina a to samé. Loni neteř s dcerou a kamarádkou a všichni tři na kapačkách v nemocnici. Za mě už ne nebo ne v červenci. Ségra létá duben, květen a nikdy neměla problém, takže podzim v pohodě. Za mě to není jídlem ani vodou, ale tou teplotou v létě, střeva se vaří.
Dobry den, prosim o Vase zkusenosti, zda jste meli v Egypte zdravotni problemy i v drazsich hotelech 5* a pokud ne, jaka omezeni to zahrnovalo (napriklad nejist neloupane ovoce…). Rada bych se tam na podzim vratila s detmi, tak zvazuji, jak moc velke je to riziko…Diky za Vase tipy:)
A jen poznamka - muslimske zeme i kulturu mam rada, hodne jsem uz cestovala, takze tenhle aspekt prosim nemusime rozebirat. Diky:)