Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, najde se tu někdo, kdo byl v poslední době na tomhle ostrově? Chystáme se tam na dovolenou a zajímalo by mě, co si člověk nemá nechat ujít a na co se připravit. Hledali jsme klidnou dovolenou, tak doufáme, že se nám to splní. Zároveň bychom chtěli ostrov projet, je výhodnější půjčit si auto dopředu a nebo hledat raději někde na místě? Moc děkuji za odpovědi ![]()
Byli jsme tam před třemi lety. Kefalonie má nádherné moře a slavná pláž Mirtos se může klidně měřit s exotikou
(kdybys tam našla zlatou náušnici, tak ta je moje jo, vrátit
) Za vidění ještě stojí pláž s červeným pískem v Lixouri. Ale jinak, kromě krásných pláží, tam nic extra výjimečného není, no. Hezké městečko je Asos. Hlavní město nás příliš nezaujalo. Auto jsme si půjčovali až na místě a projeli ostrov kolem dokola. Pomohla nám auto půjčit delegátka od ck.
@Pajka89 moc děkuji za odpověď. Manžel by chtěl ještě navštívit jeskyně Melisani, nebo jak se přesně jmenují. Na jak dlouhou dobu jste měli auto a za jakou cenu? Pořád nad tím přemýšlím, ten ostrov je malý, abychom to zbytečně nepřehnali ![]()
Měli jsme auto na dva dny a přišlo nám to akorát na to, co jsme si chtěli v klidu prohlédnout/kde se vykoupat… Cenu už si opravdu nepamatuju, to bych hádala. Už je to nějaký pátek a letos už to stejně bude nejspíš jinak… Ještě doporučuju se případně z hl města Argostoli do Lixouri svést auto přívozem. Ušetříte si dvě hodiny cesty kolem zálivu, kde nic není… U Argostoli jsou prý vidět želvy, ale my jsme na ně neměli štěstí. A na Mirtos beach doporučuji dorazit brzy ráno, dokud je klidné moře. Odpoledne tam jsou ohromné vlny, ve kterých už se nedá plavat… A to je asi už všechno, co mě napadá
Pěknou dovolenou.