Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, potrebovala bych poradit ohledne cen vyletu do Satay na dalfiny a do Luxoru. V cestovce mi rekli, ze si vylety mohu rezervovat v hotelu, ale ceny se dozvim az tam. Nasla jsem spousty nabidek, kde si mohu vylet objednat sama. Delfini kolem 1000,– a Luxor kolem 4000,–. Nevite jake ceny jsou na hotelu, asi drazsi predpokladam? Jedeme do hotelu Crystal Beach Resort.
Ceny poskytovatlů kolem hotelu („naháněčů“) bývají vždycky levnější než od cestovky. Jinak řečeno, nic dražšího, než je od cestovky, tam neseženeš ![]()
Ještě výhodnější, než od hotelu, jsou místní cestovky nezávislé na hotelu, kde je ta cena nejlepší.
je toho víc, namátkou třeba https://lmholiday.cz/ (kdyby byl problém, odkaz s, ažu…), s těmi jsem byla 2×, vše klaplo jak mělo a výhoda je komunikace v češtině
My jsme s přítelem jeli na Satayu teď nedávno z hotelu Happy Life s MA trips, kteří pořádají výlety, jsou to Češi a platili jsme 51 dolarů každý. Najdeš je na fb. Na hotelu, přes delegáta, to bylo dražší, kolem 70 dolarů, mám pocit. Na hotelu to bývá dražší skoro vždy ![]()
MA Trips Marsa Alam z facebooku s přítelkyní silně nedoporučujeme. Jsou nespolehliví s neprofesionálním jednáním.
Byli jsme domluveni už asi 3 týdny dopředu před odletem, že s touto CA budeme absolvovat po příletu do Egypta výlet do Luxoru. Paní nám nabídla dva termíny jeden cca pět dní po příletu a další hned den po příletu. Vybrali jsme kvůli hrozbě faraona termín hned v den po příletu. Byly jim zaslány fotokopie pasů a vše bylo domluveno. No v den příletu do Egypta, když už jsme ubytovaní a já se chystal poslat číslo pokoje v cca 11:00 (jelikož paní to potřebovala vědět do 12:00), protože následující den v brzkých ranních hodinách se mělo jet do Luxoru.
No v 11:00 kdy jsme dostali pokoj, a já se konečně dostal na internet tak mi od paní došla zpráva, že se celý výlet ruší, jelikož někteří jiní cestující výlet zrušili, protože dostali faraona. Zájezd byl zrušen pro absurdní a naprosto směšný důvod nenaplnění kapacity zájezdu, i když výlet byl naplněn a byl stanovený i termín konání zájezdu, včetně zaslání veškerých podkladů z naší strany. Přitom v jejich podmínkách, které byly součástí nabídky byl stornopoplatek ve výši 100 % pro ty kdo ruší svoji účast na zájezdu. Vůbec nechápu, proč mají stanovený 100 % stornopoplatek (nenaúčtovali nám ho), když pak zruší výlet úplně všem. Z logiky věci by tento poplatek měl pokrýt náklady na pořádání výletu za ty, kdo zruší výlet a ten by se tedy měl konat. Další termín, který paní nabízela, byl jen den před odletem takže nakonec jsme jeli s cestovkou, jelikož aspoň jsme měli jistotu, že nám to nezruší takhle těsně před konáním výletu. Samozřejmě paní nabídla alternativu, privátní výlet za mnohem vyšší cenu místo původních cca 85 € na osobu, které byly domluveny. Toto jsme odmítli, protože by to bylo mnohem dražší i než zájezd od cestovky.
Pokud by nám to tak odřekla, když by se měl výlet konat předposlední den, tak by jsme vůbec nic neviděli. A toto se může stát úplně komukoliv.
Samozřejmě je s nimi spousta pozitivních zkušeností. Negativní se moc neobjevují a to jednoduše proto, že když si člověk stěžuje tak je mu sprostě nadáváno ze strany známých a kamarádek majitelky a nebo se mu dokonce majitelka MA Trips veřejně vysměje. Samozřejmě mě veřejně vyzývala k reakci na to co píšu i zde, ale po mojí reakci kdy jsem svoji stížnost upřesnil a doložení veškerých podkladů, už bylo ticho po pěšině a paní nereagovala.
![]()