Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
Dobrý den,
měl bych takovou otázku, jedeme s přítelkyní na Rhodos a ona je celiak, nemáte nějaké tipy, kde se bezlepkově najíst, popřípadě pokud mají v obchodech bezlepkové chleby a podobně?
Děkuju moc
Pokud máš zaplacené jídlo, tak si řeknete o bezl pečivo na snídani, případně na výlety, pokud budete chtít balíček
Středomořská strava je v podstatě bezlepkova, výběr na rautu bude.
@Anais Brno píše:
Pokud máš zaplacené jídlo, tak si řeknete o bezl pečivo na snídani, případně na výlety, pokud budete chtít balíček
Středomořská strava je v podstatě bezlepkova, výběr na rautu bude.
ale on nepíše, že by měli all inclusive - zřejmě si budou vařit v apartmánu?
@Anonymní píše:
Dobrý den,
měl bych takovou otázku, jedeme s přítelkyní na Rhodos a ona je celiak, nemáte nějaké tipy, kde se bezlepkově najíst, popřípadě pokud mají v obchodech bezlepkové chleby a podobně?
Děkuju moc
@stinga
Máme apartmán, nemáme jídlo, budeme si vařit své.
Zajímalo mě to hlavně z důvodu, když bychom chtěli třeba do restaurace.
Viděl jsem, že tam mají Lidl, tam bezlekove pečivo je.
Jen jsem chtěl vědět jestli už z Rhodosu má někdo zkušenost.
@Anonymní píše:
@stinga
Z Řecka mám zkušenost jen že Samosu, tak bezl chleba byl, ale docela drahý.
Pokud cestujeme, dneska už je docela běžné, že Schare nebo jiné privátní značky koupíš. Lidl má taky svoji značku. Jako jistotu s sebou vezené nějaké Racio a já na snídani bezlp vločky.
V restauraci ideální bezpl příloha plus maso, venku ty omáčky nezajišťují jako u nás…
Myslím, že problém. mit nebudete, plus dnes v restauraci je běžné, že jsou alergeny uvedeny na jídelním lístku ![]()
@Anonymní píše:
@stinga
Zkušenosti hledej spíš na fc ve skupině Češi a Slováci na Rhodosu (nebo nějakou podobnou). Je větší šance, že někdo z nich (nebo v rodině) je celiak a poradí.
Tedy určitě více než tady
Kde je menší skupina lidí, kteří na Rhodosu byli a z nich úplně minimum (skoro nikdo) kdo má celiakii
Dobrý den,
Děkuju moc