Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@marcela628 píše:
Já byla v petihvezde v Marse a bylo to v pohodě, nějak jsme se neomezovali, co se jidla a ledu tyce, jen zuby jsme si cistili v balene vode. Byli jsme teda bez deti. Ale myslím, že toto je strašně individualni, záleží jakou kdo má imunitu a taky na tom, jestli tam fakt zrovna nechytnes nějaký vyskyt bakterie. Ono stačí mít nějakou zamorenou varku zeleniny, kterou dobre neumyjou a v tom vedru je to hned, to si myslím, že platí pro jakoukoliv destinaci a hromadne stravovani, nejen pro Egypt.
Akorát v té Africe je prostě ta pravděpodobnost řádově vyšší. Nikdy jsem neslyšela, že by se někdo potento třeba v Řecku. ![]()
A jakými léky se tam ty průjmy řeší? To si vezete něco z Česka, nebo vás ošetří doktor tam, třeba v hotelu? Fungovala by na to Smecta, nebo rovnou antibiotika?
@Mosie píše:
A jakými léky se tam ty průjmy řeší? To si vezete něco z Česka, nebo vás ošetří doktor tam, třeba v hotelu? Fungovala by na to Smecta, nebo rovnou antibiotika?
Antinal - dá se koupit u delegátů
@Mosie píše:
České léky nepomohou.
@lucad77 píše: České léky nepomohou.
Ten jejich Antinal má stejné složení jako Ercefuryl. Ale u nás je na recept.
@nikitice píše:
Já byla dvakrát - jednou Marsa, podruhé Hurghada. obojí 5 hvězd, poprvé hrozné a podruhé opravdu jen teplé nápoje, žádná zelenina, ovoce, zmrzlina a to samé. Loni neteř s dcerou a kamarádkou a všichni tři na kapačkách v nemocnici. Za mě už ne nebo ne v červenci. Ségra létá duben, květen a nikdy neměla problém, takže podzim v pohodě. Za mě to není jídlem ani vodou, ale tou teplotou v létě, střeva se vaří.
My byli brzy na jaře v Marsa Alam a manžel ani já žádné problémy. Nijak zvláště jsme se neomezovali. Zajímavá teorie
.
@Capelucia píše:
My byli brzy na jaře v Marsa Alam a manžel ani já žádné problémy. Nijak zvláště jsme se neomezovali. Zajímavá teorie.
No, jak píšu ségra létá také na jaře a nikdy nic neměla. V červenci, když je i 50 °C je průjem, zvracení, malátnost častější. Měla jsem to i v Turecku, kdy mi píchali injekci na pokoji. Také červenec. V Řecku, Španělsku, Bulharsku nikdy nic, tam je o dvacet stupňů méně. Já byla včera u vody 3 hodiny a stačilo. Měla jsem zimnici, celá červená a břicho se mi taky vařilo, ale do večera o. k. V tom Egyptě, když je člověk tomu vystaven každý den, tak se není čemu divit.
@Mosie píše:
Z CR na recept ercefuryl
@lucad77 To já teda slysela o strevnich a zaludecnich problemech i v evropskych jiznich destinacich. V tom Egypte je vetsi vedro no, kor když tam někdo jede jeste přes léto, tak tam stačí na pomnozeni těch bakterii kratsi čas.
Byla jsem v květnu, myslím že buď tam nebo Tunisku jsem si dávala dokonce lok z kohoutku, že jsem si nemohla dojít ![]()
@marcela628 píše:
@lucad77 To já teda slysela o strevnich a zaludecnich problemech i v evropskych jiznich destinacich. V tom Egypte je vetsi vedro no, kor když tam někdo jede jeste přes léto, tak tam stačí na pomnozeni těch bakterii kratsi čas.
Jednotky případů jistě být mohou všude, to i u nás.
V neděli jsme přiletěli, já bez obtíží, manžel trochu, dostal antinal, ale on to má vždycky z toho jejich piva asi
starší dcera dobrá a mladší trošku bolelo bříško poslední den, ale průjem neměla.
@Tajemnadama jj dala jsem jí ho. Vozím s sebou i tasectan kids pro děti, ale oni tam vše mají, dětský sirup antinal i sirup na bolení bříška
Bydleli jsme s přítelem loni v Shams Alam resortu, žádný luxus, ale pěkně čisto, pozvolná pláž i molo. Špatně nám nebylo, léky jsme preventivně měli, ale nepotřebovali jsme, mini panáčka slivovice každé ráno
a přítel na žaludek, průjmy poměrně trpí, nebylo mu nic po místním pivu, i pití s ledem jsme měli, je to hotel od hotelu. Akorát zmrzku bych si znovu nedala, po té mě trochu břicho bolelo, taková smetanová, co ji dávali do kornoutů, ale to mohlo být i teplotním šokem, letěli jsme na přelomu července/srpna