Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Dobrý den, čekám první dítě a s plenkama tedy nemám žádné zkušenosti. Hledám nějaké eko. Líbili se mi od značky Moltex nebo Baby love z dm? Používá někdo a je spokojený? Kdyžtak budu ráda za každé doporučení. Děkuji
Vyzkoušej a uvidíš. Na každé dítě mi vyhovovaly jiné plenky - záleží na tom, jak má tvarované bříško a zadeček, jak je široké v pase, jestli má sklon k opruzeninám…
První dítě bylo silný atopik a nesneslo žádné plenky kromě Bamboo nature (vyzkoušela jsem snad všechny eko pleny na trhu). Moltexky tolerovalo, ale ne dlouhodobě (což byl druhý nejlepší výsledek
).
Druhé dítě ekzém nemá, ale je velmi hubené a dlouhé, takže jsem potřebovala něco s dobře funkčním stahovacím páskem. Když se nají, má velký obvod bříška, ale pak rychle a hodně splaskne. Po několika pokusech jsme zakotvili na těch DM eko. Z toho „eko“ hlediska to je dost kompromis, ale neprotékají. A obrovská výhoda je, že se dají koupit v každém DMku, což je ohromně praktické.
Takže doporučuju zkoušet. Taky se může stát, že značku několikrát změníš, podle potřeb dítěte.
My jsme jednorázové plenky používali málo, takže nemám nějaké dlouhodobé zkušenosti, ale Moltex jsme vyzkoušely a byly parádní. Akorát na můj vkus dost drahé, takže kdybych měla jet jen jednorázovky, tak bych si asi rozmyslela, zda je zvolit. Ty Babylove Nature z DM jsme taky vyzkoušeli a vyhovovaly také.
(pak jsme ještě měli Kolorky a ty výrazně nedoporučuju)
Kolorky jsou naprd, ale hezky vypadaji
z ekoplenek se mi nejvíce líbí Cottony, ale žádné další co jsem zkousela, taky nejsou špatné, třeba Naty nebo Muumi nebo ty Moltex, nebo Pampers Harmonie, ty byly taky super. Pak mají ještě jedny nějaké takové “přirodnejsi” pleny kromě těch harmonii, ale ty jsem nezkousela a nemohu si vzpomenout, jak se jmenujou.
@Luc696 píše:
Dobrý den, čekám první dítě a s plenkama tedy nemám žádné zkušenosti. Hledám nějaké eko. Líbili se mi od značky Moltex nebo Baby love z dm? Používá někdo a je spokojený? Kdyžtak budu ráda za každé doporučení. Děkuji
Používáme oboje a spokojenost. Nicméně ještě doporučuji zkusit i látkovky…
Jsou hezké, ekologičtější než eko jednorázovky, zdravější pro dítě… Já kombinuji dle nálady. Většinou doma látkovky a na ven jsem líná, tak eko jednorázovky.
Zdravím, já jsem používala ty Moltex a s těmi jsem byla spokojená. Ano jsou dražší, ale nám velmi vyhovovali. Malý se ani neosypával. Kupovala jsem je v dmku nebo dr. maxovi. Nebo jsem objednávala, jak kdy. Zkoušela jsem ještě od Eco by Naty a ty také nebyly špatné. Od nich si ale beru spíše hygienické věci pro sebe. ![]()