Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Ahoj, ![]()
už nejakú dobu sme na eko plienkach ale často meníme značky, to pravé sme stále nenašli. Používate niekto prosím? Ak áno, akú značku a ste spokojný?
Ďakujem ![]()
Látkové.
Ale na nějaké náročnější vícedenní cesty, příležitostně, jsem využila i jednorázové. Určitě nedoporučuju Kolorky, ty byly hrozné a kromě toho jsem pak zjistila, že se vyrábějí v Číně, takže o nějaké ekologii také nemůže být řeč. Vyhovovala mi ta eko-značka z DM (teď nevím, jak se jmenuje) a nejlepší byly Moltex, které byly ale hodně drahé - což mně nevadilo, když jsem jich spotřebovala všeho všudy jeden balík, ale kdybych je měla kupovat pravidelně, tak by se to určitě dost prodražilo.
Prvně jsem používala na syna Eco by Naty a Kolorky..nedávno jsme přešli na eko pleny Moltex a teda 10/10. Syn je atopik a teda taky trvalo, než jsme našli nějaké, které sednou. Ani jednou neprotekly a nebyl ani jednou červenej. Zkuste je.. v některých drogérkách mají i testovací kusy různých plenek, tak se poptej.. ![]()
Jestli jste teda nezkoušeli ještě Moltex, tak je zkuste. Za nás jsou vážně nejlepší. Jsou sice teda dražší, ale stojí za to. Když jsem se snažila ušetřit a koupit jiné, tak jsem byla akorát naštvaná. Vyhodila jsem spoustu peněz za vyléčení opruzenin a pak bych dala úplně cokoliv za to, aby byl syn v pohodičce bez trápení.
Moltex nebyly špatné, ale já jsem si nejvíce oblíbila Cottony. Kolorit jsou hezké, ale nemají pružný upinaci pasek a tudíž tak dobre nesedí. To je Škoda, jsem na ty pružné lepiky zvykla.
@justjane píše:
Jestli jste teda nezkoušeli ještě Moltex, tak je zkuste. Za nás jsou vážně nejlepší. Jsou sice teda dražší, ale stojí za to. Když jsem se snažila ušetřit a koupit jiné, tak jsem byla akorát naštvaná. Vyhodila jsem spoustu peněz za vyléčení opruzenin a pak bych dala úplně cokoliv za to, aby byl syn v pohodičce bez trápení.
Eko plenky jsem zkoušela, tuším že to byly Kolorky, ale přišlo mi že strašně chemicky smrdí
Jak je to u Moltex plenek? Jsou nějak „cítit“? ![]()
@ploutvak Právě, že ne.. ale vůbec.
Manžel se mi směje, že jsem jak K9
a hned všechno očuchávám. ![]()
@ploutvak píše:
Eko plenky jsem zkoušela, tuším že to byly Kolorky, ale přišlo mi že strašně chemicky smrdíJak je to u Moltex plenek? Jsou nějak „cítit“?
Ty Kolorky jsou fakt jen čirý marketing. Cena je vysoká, funkčnost (za mě) mizerná a výrobce, který to myslí s ekologií vážně (respektive cílí na ekologicky smýšlející zákazníky), by nevozil balíky plen z Číny… Že ještě i chemicky smrdí, se vůbec nedivím.
@klamonožka píše:
Látkové.Ale na nějaké náročnější vícedenní cesty, příležitostně, jsem využila i jednorázové. Určitě nedoporučuju Kolorky, ty byly hrozné a kromě toho jsem pak zjistila, že se vyrábějí v Číně, takže o nějaké ekologii také nemůže být řeč. Vyhovovala mi ta eko-značka z DM (teď nevím, jak se jmenuje) a nejlepší byly Moltex, které byly ale hodně drahé - což mně nevadilo, když jsem jich spotřebovala všeho všudy jeden balík, ale kdybych je měla kupovat pravidelně, tak by se to určitě dost prodražilo.
Ďakujem, ![]()
s Kolorkami mám podobnú skúsenosť, látkové využívam ale priznám sa, že na to nemám každý deň, tak by som rada používala aspoň eko plienky. ![]()
Přidávám se k Moltex skupince.
Zkoušela jsem i jiné, ale tyhle nám sedli nejvíce. Mají i hezký desing, neprotékají a mají tam i ten indikátor, když se má plenka vyměnit, což osobně nejvíce asi ocenil partner.
Malý nebyl opruzený a nemusela jsem tohle vůbec řešit. ![]()
@Vejnarka88 ten indikátor je skvělý, navíc opravdu dobře sají a nemáme už opruzeniny, zatím nej co jsme meli