Látkování s Bobánek

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
19.4.23 10:55

Látkování s Bobánek

Ahoj maminky, čekáme druhé dítě, u prvního jsem nelátkovala, ale u druhého bych to chtěla zkusit ideálně už od narození. Hodně mě zaujaly plenky Bobánek, svým vzorem i cenou. Koukala jsem i na Petitlulu a Bamboolik. Co jsem četla recenze, každá značka má své pro a proti. Mohly byste mi prosím napsat své osobní zkušenosti s těmito značkami, případně i s jinou značkou? Koukala jsem, že příští týden začínají slevy díky týdnu opravdových plen, chtěla bych stihnout nakoupit. Díky za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6659
19.4.23 11:02

Měla jsem od známé novorozenecké AIO této značky a nevyhovovaly mi. A cenově dostupné jsou proto, že jsou vyráběné v Číně. Takže nové bych už vůbec nekupovala například kvůli obavě o obsah různých chemických látek.

Vyhovovaly mi Anavy AIO a Petit Lulu SIO, ale spíš už u většího dítěte (tak od půl roku výš), na novorozence byly nejlepší klasické čtvercovky. A jako krycí plínku jsem používala asi celou dobu tu ze SIO Petit Lulu, ta je super (mně přišla ideální ta na patentky, dělají ještě i na sucháč).

Jo, a veškeré plenky jsem měla poděděné nebo bazárkové a naprosto mi to vyhovovalo, dát třeba 500 korun za jednu kalhotovou plenku, abych pak zjistila, že mi vlastně nevyhovuje, by se mi nechtělo. Nebo si člověk může takhle z bazárku pokoupit po pár kusech různých značek a vyzkoušet a pak teprve ty, co mu budou vyhovovat, pořídit ve větším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11783
19.4.23 11:43

Já používala na novorozence klasické čtverce které sem si skládala a jako kryci jsem měla od Boháňka patentkove ale dale nevím, dcera mi pak řvala po každém ucurnuti že chce prebalit což bylo třeba 30× za den..na to sem neměla materiál ani nervy…
Měla jsem od známé nakoupené pomůcky pro látkováni až do velikosti pro cca tříleté ale nevyužila jsem…používala svrchní kalhotky a vkládací save tvarované pleny taky většinou bobanek..měla i svrchní kalhotky jak na patentky tak na suché zipy a ty s těmi suchými zipy vypadaly už dost jetě, ty Ducháček už moc nedržely…ale měla to po třech dětech… :nevim:

Příspěvek upraven 19.04.23 v 11:53

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1715
19.4.23 11:49

Ahoj, plenky Bobánek jsem u dcery používala, začínala jsem i s jinými značkami, ale nakonec i díky ceně jsem zůstala u Bobánka. S každou značkou se člověk musí naučit manipulovat, protečení občas bylo, ale když se mi to pak povedlo vychytat, tak to bylo úplně super a neměnila bych. Takže za sebe Bobánek palec nahoru :srdce:

@klamonožka mají atesty, to jsem si zjištovala, takže není potřeba se bát nějakých chemických látek. Sama za sebe bych např. do bazárkových nešla, prostě do nich už jiné dítě čůralo i kakalo a i když to vypereš na 60°C, tak prostě ne…sama bych si použité spodní prádlo taky nekoupila :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1977
19.4.23 12:46

Bobánek jsou vyráběné v Číně, proto jsem je nebrala. Mně už u druhého dítěte nejvíc vyhovují Breberky a Fox plenky (ty se dají teď koupit za super cenu, ale je to teď s paní náročnější - nekomunikuje a na objednávku jsem čekala měsíc, kdy jsem ji xkrát urgovala. Ale kvalita a střih plen super).
Bamboolik mi moc nevyhovuje. Svrchní mým dětem nesedí a ten jejich systém AI2 (DUO) je pro mě hodně nepraktický. Od Petit Lulu mám pár kalhotkovek a kapsových plen a přišly mi taky fajn.

A určitě pokud plánuješ látkovat od začátku, tak vezmi novorozenecké velikosti. Syn má teď 5,5 kg a jednovelikostní pleny jsou mu pořád obří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
353
19.4.23 18:40

Bobánek nebrat, je to šmejd..
Doporučuji koupit nějakou použitou novorozeneckou sadu. Zkusiš co a jak a pak budeš vědět co koupit jako jednovelikostni. Na malé miminko byly super klasika čtverce a svrchní..
U nás jedou nejvic AIO Smart bottoms, bl9uberry.. 🤨

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky