Přebalení dítěte - hlídání

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
31.3.23 19:14

Přebalení dítěte - hlídání

Ahoj, zajímá mě - když dáte své malé dítě na hlídání jeho babičce nebo obdobně blízké osobě a dítě se během toho hlídání pokaka, dokáže ho ta babička prebalit, nebo je to pro ni problém a dítě v tom nechá, než se vrátíte a prebalite si ho sami? Jedná se o 2-3 hodiny..

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4468
31.3.23 19:31

Občas má moje mamka dcerku na celý den a ano, přebaluje ji.
Pokud bych věděla nebo měla pochybnosti o někom, kdo by dítě za mojí nepřítomnosti nepřebalil nebo se jinak nepostaral, tak ho dotyčné osobě prostě na pohlídání nedávám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21990
31.3.23 19:32
@Anonymní píše:
Ahoj, zajímá mě - když dáte své malé dítě na hlídání jeho babičce nebo obdobně blízké osobě a dítě se během toho hlídání pokaka, dokáže ho ta babička prebalit, nebo je to pro ni problém a dítě v tom nechá, než se vrátíte a prebalite si ho sami? Jedná se o 2-3 hodiny..

Dávala jsem malé děti na hlídání pouze osobám, které se o ně dokázaly postarat komplet se vším všudy.

Tomu, kdo není schopen je přebalit, bych je svěřila tak maximálně na chvilkovou procházku venku s kočárkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.3.23 19:34

Jednou mi vztekla tchyne vratila brecici dite se slovy, ze se pokadil a ze je na me silene zavislej. Byla jsem pryc asi pul hodiny. Vlastne ho nikdy neprebalila. Moje mama nemela nikdy problem. Kdyz je u nas, syna i koupe.

• Citovat
  • Upravit
9272
31.3.23 19:34

Samozřejmě a dokonce i dědeček :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.3.23 19:35

Tak úplně na začátku to byl problém. Stejně jako oblíkání, mazání, krmení… U všeho byla nutná asistence. I když babička věděla kde co je.
Zlomilo se to po roce. To byl partner nemocný já za nás oba jela na kolaudaci bytu a babička tak musela. Takže na hlídání jede oblečená, prebalena, nakrmena, s náhradním oblečením, jídlem, hračkami. Za nehodu v době řízení nemůžu :nevim:.

• Citovat
  • Upravit
68888
31.3.23 19:39

Nedala bych hlídat dítě nikomu, u koho bych si nebyla jistá, že si s ním poradí v jakékoliv situaci. Pokakání u mimina patří mezi velm běžné. Pokud by mi někdo řekl - hlídat budu, ale přebalovat ne, nebo by mi vrátil dítě pokakané a viděla bych, že to nebyla otázka posledních pár minut, samotné bych mu ho nesvěřila, vždy bych u toho chtěla být já nebo muž.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.3.23 19:39

No, ja nemám pochybnosti, mamka mi hlídá děti v průměru jednou za měsíc na 2-3 hodiny, to je jediné hlídání, co mám a buď mi řekne, když přijdu, ať si malého prebalim, že se pokakal, nebo mi třeba zavolá po hodině, co jsem pryč, ať už hned přijedu, že je syn pokakany, a že ho přebalovat nebude.. ne vždy se pokaka, to je pak v pohodě, ale občas to udělá v době toho hlídáni.. tak mě zajímalo, jestli je to přebalení dítěte pro ostatní babičky taky takový problém, nebo mamka jen vymýšlí..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.3.23 19:41
@Anonymní píše:
Tak úplně na začátku to byl problém. Stejně jako oblíkání, mazání, krmení… U všeho byla nutná asistence. I když babička věděla kde co je.
Zlomilo se to po roce. To byl partner nemocný já za nás oba jela na kolaudaci bytu a babička tak musela. Takže na hlídání jede oblečená, prebalena, nakrmena, s náhradním oblečením, jídlem, hračkami. Za nehodu v době řízení nemůžu :nevim:.

Taky dávám dítě čisté a přebalene, ale prostě se to někdy stane…

• Citovat
  • Upravit
10921
31.3.23 19:44
@Anonymní píše:
No, ja nemám pochybnosti, mamka mi hlídá děti v průměru jednou za měsíc na 2-3 hodiny, to je jediné hlídání, co mám a buď mi řekne, když přijdu, ať si malého prebalim, že se pokakal, nebo mi třeba zavolá po hodině, co jsem pryč, ať už hned přijedu, že je syn pokakany, a že ho přebalovat nebude.. ne vždy se pokaka, to je pak v pohodě, ale občas to udělá v době toho hlídáni.. tak mě zajímalo, jestli je to přebalení dítěte pro ostatní babičky taky takový problém, nebo mamka jen vymýšlí..

To je absurdni. Nenechama bych ji hlidat, kdyz by dite muselo bejt v hovnech klidne hodinu-dve. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6061
31.3.23 19:45

Nedala bych takovému člověku hlídat dítě. Moji měli extrémně agresivní exkrementy, stačilo třeba 10 minut (kdy jsem si říkala, to už dojedem domů a přebalíme doma) a opruzený zadek. Po 2-3 hodinách by byl zadek rudý jak makak a dávala bych ho do kupy několik dní. Takže ne, neexistuje. Hlídání se vším všudy nebo nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.3.23 19:45

A ještě bych měla jeden dotaz - když syna prebalim, tak si tu plenku musím vždy vzít s sebou domů, nesmím ji hodit rodičům do popelnice, aby to nesmrdelo.. u nich na chatě to musel přítel vozit 10 km do města, když jsme tam byli na víkend, protože popelnici vyváží jen jednou za 14 dnů… Je to tak normální?

• Citovat
  • Upravit
7223
31.3.23 19:46
@Anonymní píše:

Babičky budou mít problém vždy s něčím. Jednou to budou pleny, jednou kosmetika, jídlo, nočník a další a další.
U nás to taky byl,, problém,,. Nejdřív byla dcera moc malá a pak moc živá a teď? Neposedí. Takový nějaký zlom nastal až tak kolem roku. Jako předtím taky babička pomáhala ale vždycky s komentáři. Teď už si ji neber i na přespání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37121

U nás se příbuzné skoro praly o to, kdo bude prebalovat :D akorat dědečkum to dela problém. Ale já teda stejne malé miminko nikomu nedavala a tuplem bych ho nedala nikomu, kdo by ho nechal 3 hodiny v posrane pleně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22347

Uz starsi dite mi hlidal dedecek, ktery neumel prebalit. Hlidal ho z pulky v dobe, kdy spalo. Po probuzeni plinku sundal a vysazoval na nocnik, prestoze dite (kolem 2 let) jeste nebylo odplenkovano, tak to takto zvladli, nez jsem se vratila. Radsi vysazoval nez by se ucil prebalovat. Taky reseni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí