Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
@Anonymní píše:
A ještě bych měla jeden dotaz - když syna prebalim, tak si tu plenku musím vždy vzít s sebou domů, nesmím ji hodit rodičům do popelnice, aby to nesmrdelo.. u nich na chatě to musel přítel vozit 10 km do města, když jsme tam byli na víkend, protože popelnici vyváží jen jednou za 14 dnů… Je to tak normální?
. Tak to mě normální nepřijde.
dávám to do pytlíku. Na chatě je to taky v odpadu co se denně odnáší
.
@Kriss Tina píše:
U nás se příbuzné skoro praly o to, kdo bude prebalovatakorat dědečkum to dela problém. Ale já teda stejne malé miminko nikomu nedavala a tuplem bych ho nedala nikomu, kdo by ho nechal 3 hodiny v posrane pleně.
Syn ma 2 roky a starší chodí na záchod..
@Anonymní píše:
Syn naštěstí tyhle problémy nemá, ale asi bude lepší najít si placené hlídání.. ono ty 2 hodiny za měsíc nejsou nic extra a musím hodně plánovat, co budu moct jít daný měsíc zařídit..
A co každý měsíc zarizujes, ze nemuzes mít dítě u sebe?
Samozrejme, ze prarodice (oba) prebali, plenku vyhodi, take dite vykoupou, prevlecou…
A to pravidelne. Od roka hlidali cely den nekolikrat do mesice.
@Kriss Tina píše:
A co každý měsíc zarizujes, ze nemuzes mít dítě u sebe?
Jednou je to zubař, pak gynekologie, poradna se starší, kadeřník, kosmetika.. jsou to mé jediné 2 hodiny měsíčně pro mě.. jen ti lékaři mi vezmou 4-5 měsíců z 12 za rok..
@Anonymní píše:
Jednou je to zubař, pak gynekologie, poradna se starší, kadeřník, kosmetika.. jsou to mé jediné 2 hodiny měsíčně pro mě.. jen ti lékaři mi vezmou 4-5 měsíců z 12 za rok..
Aha, k doktorum beru deti sebou, když to jinak nejde. Minimálně nejmladší vždycky a starší mají školku. Ještě sem se nesetkala s tím, ze by to někde vadilo. Ke kadeřníkům a na kosmetiku nechodim, ale to bych asi plánovala na dobu, kdy děti zabavi jejich otec ![]()
Já třeba hlídání neměla a nemám žádné, takže bych asi respektovala, že prostě přebalovat nechce. Když ti zavolá, ať přijdeš a nenechá ho v tom, tak nevidím problém. Ono to pokaděné dítě zas není nic úžasného a já třeba byla vždycky ráda, když bobek zrovna vyšel na manžela
a jeden kolega vždycky říkal, že hlídá vnoučata, až když už nemají plenu ![]()
@Anonymní píše:
Tak buď ráda, že máš aspoň nějaké hlídání a nestěžuj si. Já jsem si během mateřské musela brát dítě s sebou i na vyšetření na gynekologii, na odběr krve, skoro všude…
Samozrejme, vsichni ‘hlidaci’ dokazali prebalit. Obcas byla plinka naopak - zadkem v predu, to jsem se zasmala jak to vubec dokazali. U druheho uz v pohode prebalovali i latkove pleny.
@hani28 píše:
Samozrejme, vsichni ‘hlidaci’ dokazali prebalit. Obcas byla plinka naopak - zadkem v predu, to jsem se zasmala jak to vubec dokazali. U druheho uz v pohode prebalovali i latkove pleny.
Tak to jsou borci
u nás i manžel občas prebalil zadkem dopředu a když viděl jak skladam latkovky, tak to vzdal rovnou ![]()
@Kriss Tina píše:
Aha, k doktorum beru deti sebou, když to jinak nejde. Minimálně nejmladší vždycky a starší mají školku. Ještě sem se nesetkala s tím, ze by to někde vadilo. Ke kadeřníkům a na kosmetiku nechodim, ale to bych asi plánovala na dobu, kdy děti zabavi jejich otec
To mi pripomina, jak mi na gynekologii rekli, at si vezmu v klidu starsi dite s sebou a proc ho davam hlidat a po jedne navsteve rekli, at si na priste zase domluvim hlidani. Nektere deti si s sebou jen tak nevezmes. Mit obcas hlidani a vyresit si neco bez ditete mi prijde pochopitelne.
Ne, moje máma děti v době, kdy měly přes den plenu, nikdy nehlídala, stejně tak, jako druhá babička. Když jim ji měla dát na nic, nevěděla jak. Když jsme byli malí my, byly jen ty látkové a s pamperskou si nedokázala poradit. Když jsem byla u kadeřníka a mamka hlídala, jezdila s kočárkem po okolí a malý spal. Jinak jsem ho brala všude s sebou, popřípadě hlídal manžel.
@Kriss Tina píše:
Aha, k doktorum beru deti sebou, když to jinak nejde. Minimálně nejmladší vždycky a starší mají školku. Ještě sem se nesetkala s tím, ze by to někde vadilo. Ke kadeřníkům a na kosmetiku nechodim, ale to bych asi plánovala na dobu, kdy děti zabavi jejich otec
U toho zubaře ten zákrok trvá přes hodinu a nemohu tam nechat dítě běhat samotné bez dozoru.. gynekolog zase dělá vnitřní vyšetření kolem 10 minut a tak dlouho bych samotné dítě v čekárně nenechala..ta poradna je zase se starší, tam je třeba klid a malý by to narušoval, teď jí začne logopedie, tam mladšího taky vzít nemůžu..
@Oriseka přesně, můj gynekolog nemá problém s miminem ve vajíčku, ale batole v ordinaci nechce a nezdráhá se to říct. Vysvětlení- spousta drahého vybavení a on se musí soustředit na diagnostiku a ne na hlídání dítěte, když máma leží na koze. Docela ho chápu a nemám s tím nejmenší problém.
Syn naštěstí tyhle problémy nemá, ale asi bude lepší najít si placené hlídání.. ono ty 2 hodiny za měsíc nejsou nic extra a musím hodně plánovat, co budu moct jít daný měsíc zařídit..