Jak naučit bez plenek 3 leté dítě

Anonymní
21.2.23 19:13

Jak naucit bez plenek 3 lete dite

Jak naučit 3 leteho chodit na nočník, plenky max na noc zatím. Já už opravdu nevím, koupené nočník co si sám vybral trenýrky i slipy taky, za každé vyčurání chválíme, dáváme odměnu ale vydrželo mu to pouze 2 dny…prostě plenky nedá ze zadku dolů :roll: nějaké účinné rady triky tipy??? :think:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8792
21.2.23 19:20

Plinku sundat a nedat. Ve 3 letech, pokud je dítě zdravé, bych o tom nediskutovala. Vysvětlit, pomoct, ukázat,.. Ale nedělat kolem toho zbytečný tanečky, je to normální a prirozena věc. Ne nic, za co by mělo být dítě nějak systematicky odmenovano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.2.23 19:27

@Midaku my jsme snim byly uz I u doktorky zda je v pořádku, říkala že zkrátka není ještě vyzrálý, že je pomalejší v tomhle. Ze mame počkat do léta a ted ho vic nestresovat…jenze furt se kupuji plenky a uz me to štve! Pisoar nechce, nočník taky ne bez plenky lítat nechce to tady doma mlátí hlavou o zem… achjooo :zed:

• Citovat
  • Upravit
102
21.2.23 19:37

Od nějakého psychologa jsem slyšela, že děti mají nějakou anální fázi.

Tady je text z internetu: „Anální neboli sadisticko-anální stadium zahrnuje zhruba druhý a třetí rok života. Zdroj uspokojení se přesouvá na anus (řitní otvor). Uspokojení dítě získává při zadržování a vypuzování exkrementů.“

Vlastně, s tou plenou on má možnost se někde v klidu zatajit a tam si užít, což na záchodě nebo na nočníku nejde, protože se musí sedět a ten pocit není takový.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
21.2.23 19:42

Vzít plenku a nedat. Na nočník se vykašlat a rovnou na WC. Už je to dost velké dítě. Nesmíš polevit. Dva dny vydržel. Mamka ustoupila. Tak on vyhrál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8792
21.2.23 19:43
@Anonymní píše:
@Midaku my jsme snim byly uz I u doktorky zda je v pořádku, říkala že zkrátka není ještě vyzrálý, že je pomalejší v tomhle. Ze mame počkat do léta a ted ho vic nestresovat…jenze furt se kupuji plenky a uz me to štve! Pisoar nechce, nočník taky ne bez plenky lítat nechce to tady doma mlátí hlavou o zem… achjooo :zed:

A je teda problém v tom, že nechápe, nevi, co a jak se po něm chce, neumí poznat, kdy se mu chce atp. Anebo ví, pozná, jen prostě odmítá? To jsou dvě naprosto rozdílný věci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35951
21.2.23 19:46

Máme doma to stejný. Nočník, záchod pisoár nic. Teď jsem mu sebrala plinky přes den a prostě utiram louzicky. Dneska byl pokrok, že se počůral a pak si šel na ten nočník aspoň v oblečení sednout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
21.2.23 19:51
@Anonymní píše:
Jak naučit 3 leteho chodit na nočník, plenky max na noc zatím. Já už opravdu nevím, koupené nočník co si sám vybral trenýrky i slipy taky, za každé vyčurání chválíme, dáváme odměnu ale vydrželo mu to pouze 2 dny…prostě plenky nedá ze zadku dolů :roll: nějaké účinné rady triky tipy??? :think:

Nechat být, vydržet do léta. Já bych teda nedávala na nočník, syn začal rovnou na záchod. Nedělala bych z toho vědu, nedávala odměny, netancovala tanečky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1046
21.2.23 19:57

Ja jsem koupila takovy ty gelovy kyticky do wc. A vzdycky jsem prckovi rikala, ze jdeme pocurat kyticku stejne jako na zahrade. Hrozne se mu to libilo. Od toho dne byl pres den bez pleny a na noc jsem mu ji sebrala tak 14 dni na to. Je obdobi, kdy se v noci pocura treba 2×, nekdy ma nehodu jen 2× do mesice. S kakanim byl vetsi problem. Casto se mi pokakal ve vane a hrozne plakal. Jednou jsem vychytala tu urcitou chvilinku ve vane, soupla na wc, sice nechtel, plakal, ale nakonec zustal sedet. Radost velika, mavali jsme hovinku a od ty doby se mu nikdy nestalo, ze by se pokalal nebo mel nehodu ve vane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15295
21.2.23 20:15

Nedat pleny a x krát za den prosazovat na záchod nebo nocnik. Pokud bude mít plenu na sobě tak se to nenauči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
21.2.23 20:29

Dítě pravidelně vysazovat
Musí se naučit a pochopit, že normální není mít plinu. Což jste tohle období dost prosvihli, protože pro něj už je normální mít plinu a vykonávat potřebu do ní. Proto se vzteká, když ji nedostane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
176
21.2.23 20:54

My jsme zacinali cca ve 2 letech, a prvni 2 dny jen louzicky na zemi, chodil nahaty, nocnik nezajem, tyden to vydrzel, pak mu doslo ze je to naporad a zacal se vztekat, tak jsme vratili plinu, bylo to jednodussi i pro me, mela jsem tehdy 3 mesicni mimino.
Ted v 2,5 letech jsme opet vytahli nocnik, vse ok, uz vedel co a jak, slipy nechce vubec, 2 dny byl nahaty, cca 1× denne louzicka, pak obrat, nechal si oblect alespon teplaky, naucil se hned svliknout a obliknout si je, kakani i curani do nocniku bez problemu. Ty prvni dny rano brecel ze chce plinku ale proste nedostal, jelikoz je zima venku, zatim nechavame na ven i na noc, jinak je bez.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.2.23 22:12

@Midaku on ví, dokonce rika budu čůrat a zaleze s plenou pod stůl nebo sušák jen prostě nechce na ten pisoar nočník nebo WC noo 🤔

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.2.23 22:15

@Svistice není pravda uz rok se snažíme a prostě to nejde, vyzkoušela jsem uz všechno, kdyz nema plenku dokáže zadržet i moc až ho pak bolí bříško. Proto jsem se ptala na rady co ještě vyzkoušet

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.2.23 22:18

@Alaskaya my zkoušíme den co den, a pořád dokola on si dokonce plenky schovává do skříně nebo pod postel kdyz mu řeknu že nejsou…pres den si prostě z komody vezme a schová plenku..Doktorka říkala že žádný dite nechodí do skoly s plenkou ze to období zmizí…Ve školce mi zase říkaly ze jakmile uvidi ostatní děti tak se bude stydět s plenkou a ze v lete bude uz určitě bez…Jedna paní dokonce mela syna 4 roky s plenkou a pak ze dne na den bez

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure