Odplenkování (2,5 leté) - Jak na to?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
216
10.2.23 08:50

Odplenkovani -jak na to

Ahoj, prosim o radu zkusene matky, kterym se podarilo odplenkovat. Naskytla se mi prolezitost jit drive do prace, a mala moznost nastupu do skolky, male je 2,5 Roku. Podminkou skolky ovsem je chozeni na nocnik. Doposud jsem ji nijak nenutila, ale ted uz proste musime. Je to ctvrty den, kdy jsem sundala plenu (na spani nechavam), ovsem vubec zatim zadny uspech. Jen mozna ten, ze zahlasi, kdyz se pocura nebo spis se teda toho lekne. Je mozny, ze to proste neda, protoze neni pripravena? Nebo Mam vydrzet? Pokud se ji snazim posazovat, tak tam sedi a nic, a pak za pet min se pocura nekde jinde. Netrestam ji, nekaram ji, snazim se pozitivne motivovat. Jen nevim, zda tu praci prijmout nebo to vzdat…mam na to asi mesic. Dekuji za jaky kolik tip/radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1292
10.2.23 09:01

Dcera se odplenkovala cca v těch 2,5letech. Zkoušeli jsme to i předtím, ALE vždy bylo videt, že nevi, co po ní chci. Seděla tam a nic. Za me: musela se dostat do fáze, kdy věděla „co“ se po ní chce a zároveň byla schopna rozpoznat „chce se mi“. Pokud se svým způsobem lekne, když se pocura, možná je to na dobré cestě. Zkusila bych třeba i knížku (my měli od Svojtky, takovou s tvrdými listy a zvedací okénky atd.). Ještě bych dodala, že to odplenkovani u nás trvalo cca 3dny (jakmile pochopila, nehody se jí nestavaly, ale musela dozrát do te fáze „aha“). Držím palce, ať se povede :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37125
10.2.23 09:03

Moji kluci k tomu museli dozrat, jak sem na to nalehala, tak se akorat sekli. Proste sem nechala nocnik na očích a jednoho dne sami přišli, zahodili plenu a bylo :D nic jiného nefungovalo, akorat bylo vše pocurane, 10× denně sem je prevlikala a jim to bylo stejně buřt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35605
10.2.23 09:09
@Kriss Tina píše:
Moji kluci k tomu museli dozrat, jak sem na to nalehala, tak se akorat sekli. Proste sem nechala nocnik na očích a jednoho dne sami přišli, zahodili plenu a bylo :D nic jiného nefungovalo, akorat bylo vše pocurane, 10× denně sem je prevlikala a jim to bylo stejně buřt.

No u nás je to stejný. Za 14 dní má už tři roky a prostě si na ten nočník, záchod nesedne. Ani pisoár, prostě nic. Přitom chápe co se na tom dělá. Nočník je teď u nás téma č.1. I to roční mimino si na něj sedne, sice nic neudělá ale má z toho zábavu a ten náš triletak nic, jen všude louzicky tak sem plinu dala zase zpět.
Máme i ted půjčenou knížku co doporučuje @Perníček22 v té si rád listuje, ukazuje a říká kdo tam co dělá, vše z toho chape a zatím stejně nic. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
798
10.2.23 09:19

Videla sem ted pekny tip jak motivovat dite na nocnik.. pani dala do nocniku kousek sumive tablety treba jak se prodava horcik v te tube.. a jak se dite vycura tak to zacne penit

:nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tajemnadama
10.2.23 09:34

A kdy jsi s tim chtela začít?

• Citovat
  • Upravit
3958
10.2.23 09:46

Nám pomohlo, když jsem vychytala okamžik, kdy dcera začala čůrat do kalhot (taky byla doma bez plen) a rychle jsem jí posadila na nočník. Kalhoty měla mokré, ale měla načůráno i v nočníku a jak to tam viděla, nějak jí to v hlavě secvaklo a od té doby chodí na nočník.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6795
10.2.23 09:50

Muj tip ti ted bude k nicemu. Odplenkovavat se ma v lete a dite nechat nahe. Ve dvou a pul letech mi to prijde pozde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6795
10.2.23 09:51

@JancaS84 To, ze tu plinu vratis, je ta nejvetsi chyba. Sebrat a obrnit se trpelivosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35605
10.2.23 10:13
@VitaminC píše:
@JancaS84 To, ze tu plinu vratis, je ta nejvetsi chyba. Sebrat a obrnit se trpelivosti.

No jo, ale když on si prostě na ten nočník nesedne a řve jak kdyby jsme mu trhali nohy, pak to přejde do normálního pláče. Právě nechci aby měl nějaký blok. Kdyby byl aspoň nějaký náznak. Ale když prostě začne čůrat a chytnu ho že jdeme rychle na nocnik tak čůrá dál a ještě začne strašně brečet :nevim: Když mu řeknu zkusíme se vyčůrat tak ne a ani si tam nesedne a tak pořád dokola.
První dceru jsem odplenkovala během chvíle. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
216
10.2.23 10:36

@VitaminC Jsem to puvodne planovala na leto, jenze proste zmena…a vsude je ted nazor, nechat to na diteti, az k tomu dozraje, tak proto jsem do toho loni jeste netlacila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
216
10.2.23 10:36

@JancaS84 toho Ze prave tez bojim, nechci jit na silu a udelat nejaky blok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1096
10.2.23 10:41

Mne doktorka radila (uz v roce syna, haha), ze mu manzel ukazat, jak na to, a curat pred nim do nocniku. Nechavam to na leto, to bude mit rok a pul.

Krome sumivych tablet jsou i ruzne barevne tablety.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6795
10.2.23 10:43

@andreabak Vsak tim ze dite svliknes a seberes mu plenu, ho k nicemu nenutis, ono si na to samo prijde.
Prave ta plena je neprirozena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5117
10.2.23 10:44
@andreabak píše:
@VitaminC Jsem to puvodne planovala na leto, jenze proste zmena…a vsude je ted nazor, nechat to na diteti, az k tomu dozraje, tak proto jsem do toho loni jeste netlacila

A svůj vlastní názor nemáš?
Vím, že to tady zase schytám, ale neodpustím si poznámku, že je to hodně pozdě. A rada je posazovat, posazovat a posazovat…a vytrvat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí