Přebalení dítěte - hlídání

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
31.3.23 20:07
@Aduš8 píše:
Ne, moje máma děti v době, kdy měly přes den plenu, nikdy nehlídala, stejně tak, jako druhá babička. Když jim ji měla dát na nic, nevěděla jak. Když jsme byli malí my, byly jen ty látkové a s pamperskou si nedokázala poradit. Když jsem byla u kadeřníka a mamka hlídala, jezdila s kočárkem po okolí a malý spal. Jinak jsem ho brala všude s sebou, popřípadě hlídal manžel.

Mamka to ale umí, starší párkrát přebalovala a syna je ochotna prebalit, když se počura..

• Citovat
  • Upravit
65307
31.3.23 20:12
@Atisia píše:
Babičky budou mít problém vždy s něčím. Jednou to budou pleny, jednou kosmetika, jídlo, nočník a další a další.
U nás to taky byl,, problém,,. Nejdřív byla dcera moc malá a pak moc živá a teď? Neposedí. Takový nějaký zlom nastal až tak kolem roku. Jako předtím taky babička pomáhala ale vždycky s komentáři. Teď už si ji neber i na přespání.

tak nemusíš zrovna paušalizovat. Jsem babička, hlídám občas i přes noc, nechám si přesně popsat, co kdy namazat, nakapat, prokonzultuju jídlo. A ne, nemám problém, akceptuji to, co chce dcera, aby kolem malého bylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22625
31.3.23 20:16
@Aduš8 píše:
@Oriseka přesně, můj gynekolog nemá problém s miminem ve vajíčku, ale batole v ordinaci nechce a nezdráhá se to říct. Vysvětlení- spousta drahého vybavení a on se musí soustředit na diagnostiku a ne na hlídání dítěte, když máma leží na koze. Docela ho chápu a nemám s tím nejmenší problém.

Tak me to prave nabizeli, at si dite vezmu s sebou, ze ho pohlida sestricka ve vedlejsi mistnosti tech 10 minut, ze je zbytecne davat hlidat. V tehotenstvi se chodi casto. Tak jsem to tedy chtela zkusit. Neco takoveho asi ordinace jeste nevidela. Takze me politovali a rekli, at si zase priste najdu hlidani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9243
31.3.23 20:19
@vokishka píše:
tak nemusíš zrovna paušalizovat. Jsem babička, hlídám občas i přes noc, nechám si přesně popsat, co kdy namazat, nakapat, prokonzultuju jídlo. A ne, nemám problém, akceptuji to, co chce dcera, aby kolem malého bylo.

No přesně, ja mam dva maličké vnuky, problem nemam s nicim, prebalit uz vubec ne, jedu podle instrukci, nic radeji nekomentuju, hlidavam i oba najednou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6061
31.3.23 20:22

Ještě je řešení vzít matku i s dítětem s sebou. Matka pohlídá, když budeš na zákroku. A když se stane nehoda, přebalíš si ho sama. Ale chápu, že tím přijdeš o své 2 hodiny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6061
31.3.23 20:23
@vokishka píše:
tak nemusíš zrovna paušalizovat. Jsem babička, hlídám občas i přes noc, nechám si přesně popsat, co kdy namazat, nakapat, prokonzultuju jídlo. A ne, nemám problém, akceptuji to, co chce dcera, aby kolem malého bylo.

Tak to jsi boží :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.3.23 20:25
@Whitedog píše:
Ještě je řešení vzít matku i s dítětem s sebou. Matka pohlídá, když budeš na zákroku. A když se stane nehoda, přebalíš si ho sama. Ale chápu, že tím přijdeš o své 2 hodiny…

To by nevadilo, ale když je u mamky, tak tam má hračky, zabaví se a je v klidu.. když s ním bude v čekárně, tak se bude nudit a bude tam prudit a chtít jít za mnou… A ven s ním mamka sama nepůjde.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.3.23 20:27

Děkuji všem za názory, šlo o to, že mamka mi to prezentovala tak, že není normální od ní očekávat, že dítě bude přebalovat, tak mě zajímalo, zda to tak funguje i jinde, a zda bych chtěla už příliš.. rozhodně si nechci nějak stěžovat a jsem vděčná i za těch pár hodin..

• Citovat
  • Upravit
77008
31.3.23 20:43
@Anonymní píše:
A ještě bych měla jeden dotaz - když syna prebalim, tak si tu plenku musím vždy vzít s sebou domů, nesmím ji hodit rodičům do popelnice, aby to nesmrdelo.. u nich na chatě to musel přítel vozit 10 km do města, když jsme tam byli na víkend, protože popelnici vyváží jen jednou za 14 dnů… Je to tak normální?

tak jestli je to normální nebo není, není potřeba řešit - prostě to musíš akceptovat, rodiče si nepřejí, aby jim tam hovínka 14 dní smrděly, tak holt plenky musíte odvézt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77008
31.3.23 20:49
@Anonymní píše:
Syn ma 2 roky a starší chodí na záchod..

no a nebylo by teda lepší, už synka začít pomalu odplenkovávat, než řešit, že ho babička pokakaného nepřebalí?
i když to trochu nechápu, protože 2letého už může postavit do sprchy a zadeček mu osprchovat, ale prostě když hlídá babička, tak je to na ní, co je ochotná akceptovat,

• ale zas trochu ji chápu, moje mamka hlídala, přebalovala, jako že to uměla, ale když jsem byla v dosahu, vždycky mě na přebalení pokakané dcery zavolala - jako tím myslím třeba situace, že ona a dítě byli v baráku a já na zahradě, tak mě k pokakání volala,

ale když byla úplně sama s dítětem, tak přebalila i pokakané, ale nerada, je hodně štítivá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
31.3.23 20:50

Obě babičky přebalují, i chůva ve školičce přebaluje, i tatínek přebaluje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2164
31.3.23 21:06
@Kriss Tina píše:
Aha, k doktorum beru deti sebou, když to jinak nejde. Minimálně nejmladší vždycky a starší mají školku. Ještě sem se nesetkala s tím, ze by to někde vadilo. Ke kadeřníkům a na kosmetiku nechodim, ale to bych asi plánovala na dobu, kdy děti zabavi jejich otec :nevim:

Někteří doktoři to neakceptují, už jsme se s tím setkala.
Zakladatelko, u nás v rodině koluje historka, jak děda hlídal, dítě řvalo jak na lesy a on se pokoušel ze všech sil ho uklidnit a nepoznal, že potřebuje přebalit. Bylo to ještě za krále klacka, ale on to neudělal schválně a byla to fakt ojedinělá nouzovka.
Osobě, která umí přebalit a nechá v tom dítě, i když to ví, bych dítě nedala a to jsem hodně tolerantní vůči babičkám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
31.3.23 21:07
@Anonymní píše:
Ahoj, zajímá mě - když dáte své malé dítě na hlídání jeho babičce nebo obdobně blízké osobě a dítě se během toho hlídání pokaka, dokáže ho ta babička prebalit, nebo je to pro ni problém a dítě v tom nechá, než se vrátíte a prebalite si ho sami? Jedná se o 2-3 hodiny..

Moje máma nemá problém. Ale tchýně třeba to nedá fyzicky. A záškodník se hlavně od nikoho nenechá, kromě mámy a táty :mrgreen: každopádně toto je důvod, proč tchýně hlídat nemůže, max vzít na procházku na zahradu. A proč moje máma teoreticky muze. Protože prostě tchýně na takové věci zdravotně nestačí - nepohyblivé ruce v určitých místech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2920
31.3.23 21:27
@Anonymní píše:
Děkuji všem za názory, šlo o to, že mamka mi to prezentovala tak, že není normální od ní očekávat, že dítě bude přebalovat, tak mě zajímalo, zda to tak funguje i jinde, a zda bych chtěla už příliš.. rozhodně si nechci nějak stěžovat a jsem vděčná i za těch pár hodin..

Podle me to teda normalni je a fakt zasnu. A nepochopim, ze ji to neni blby. Fakt v okoli neznam prarodice, kteri by to nedelali. Na druhou stranu prinutit ji k tomu nemuzes…takze bud to akceptovat nebo resit jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4072
31.3.23 22:03
@milwinka píše:
Tak buď ráda, že máš aspoň nějaké hlídání a nestěžuj si. Já jsem si během mateřské musela brát dítě s sebou i na vyšetření na gynekologii, na odběr krve, skoro všude…

To bych si teda sakra stěžovala na každého, kdo by mi nechal dítě déle jak pět minut v po.rane pline. Aby mi kdokoliv, natož babička, volal z domu, že mám pokadeny dite, kdy jako přijedu, tak už prostě nehlida. Otec nebo chůva, ale tohle opravdu ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí